שתף קטע נבחר

תיאוריית הקשר של מדפסות הלייזר

כמו שקליעים מובילים אל האקדח שירה אותם, כך כל דף מודפס עשוי להוביל אל המדפסת שהדפיסה אותו. האם זה נכון? מי מרוויח מהפצת השמועות? מי מפסיד? ומה הסיבה? נחמן גרשונוביץ מעלה תיאוריית קונספירציה

ככל שמחירי מדפסות הלייזר נעשים עממיים יותר, והמוצרים הופכים ביתיים ונגישים יותר, הולכת טכנולוגיית הלייזר ודוחקת את רגליה של טכנולוגיית הזרקת הדיו.

 

היתרונות של מדפסת לייזר בולטים לעין על פני אלה של מדפסת הזרקת דיו. היא מהירה יותר, מדויקת יותר, הדפסתה איכותית וחדה, עלות הפלט זולה בהרבה והיא בנויה לעומס עבודה אינטנסיבי. עכשיו גם משווקים מכשירים משולבים, מדפסת לייזר צבעונית עם פקס וסורק, בממדים סבירים (אם כי עדיין תופסי נפח ומקום). גן עדן של נייר למשתמש הביתי

או לעסק הקטן.

 

אחד היתרונות הבולטים הוא עצירת השוד המתמשך של ראשי הדיו. מדפסת הזרקת דיו זוללת את תכולת ראשי הדיו בלי לדעת שובע, ושולחת את בעליה לפתוח את ארנקו שוב ושוב, בקניית ראשי דיו חדשים, או 'תחליפיים' אשר עשויים לפגוע בסופו של דבר במדפסת.

 

יצרנים נוספים מוציאים לשיווק מדפסות לייזר בדגמים חדשים וזולים עם כל חודש שעובר, ומתחילים לנשוף בעורפן של מדפסות הזרקת הדיו. מחסנית טונר למדפסת לייזר מספיקה לכמות גדולה של הדפסות, והמחיר הכללי מחזיר את עצמו בסופו של דבר.

 

תיאוריית הקשר 

יצרני מדפסות הדיו, יצרני הדיו, וחברות מילוי ראשי הדיו, (אשר אינם בהכרח אותו בית יוצר, ולהלן נכנה אותם בכלליות,'ממסד ההזרקה') אינם רואים בעין יפה את כניסת טכנולוגיית הלייזר אל המשתמש הביתי. אחרי הכל, מדובר בנתח שוק שסביר שמגלגל מיליארדים.

 

ניתן לשער כדי להרתיע לקוחות פוטנציאליים מלעבור למדפסות לייזר, החל 'ממסד ההזרקה' להפיץ שמועות "מבוססות", על המרגל הצמוד שאתם מכניסים למשרדכם בדמות מדפסת לייזר.

 

נטען שבכל הדפסה במדפסת הלייזר, מוצפן מסר בינארי שניתן לפִּענוח בקלות. מסר זה מכיל את התאריך, שעת ההדפסה ואת המספר הסידורי של המדפסת - פרטים שעלולים להוביל בחקירה אל האדם שהדפיס את המסמכים.

 

נאמר שצעד זה נקבע על-ידי ממשלת ארצות הברית כדרך לחשיפת זייפני מסמכים, ומעקב צמוד אחר גופים וארגונים שונים, ולאו דווקא גופי טרור. את המסר המוצפן, הם אומרים, ניתן לאתר באמצעות תאורה באורך גל מסוים. באור זה נחשפות נקודות זעירות, המספרות את סיפורה החשאי של הדפסה זו.

 

האם באמת יש מרגל קטן במדפסת?

"משתמשים" (אנשי 'ממסד ההזרקה' בתחפושת?), לצד גופים רציניים יותר כמו ה-EFF, שבדקו את ההדפסות שלהם, בעזרת זכוכיות מגדלת ומנורות LED כחולות, מספרים שהם גילו לתדהמתם שורות של נקודות בצבע צהוב, בלתי-נראות לעין בלתי מזוינת.

 

"משתמשים" קנאים אלה, מיהרו להפיץ את הסיפור המצמרר שלהם במייל ובבלוגים, ועד מהרה נפוצה השמועה על המרגל הסמוי וההפרה הבוטה של זכויות האדם וחירותו, מצד יצרני מדפסות הלייזר.

מבלי להגיד זאת במפורש, הם ממליצים בחום, כמובן, על מדפסת הזרקת דיו תמימה ונעימה, שתמשיך לשתות דיו וכסף מן המשתמש הביתי ללא חשש ריגול.

 

 

האם זה אמיתי? אפשר לומר שכן. זה אמיתי. מסיבה אחת, שיש להפריד בין מדפסת לייזר, לבין אזמל-לייזר לניתוחים, שכידוע הוא קצת יותר מדויק מטכנולוגיית ההדפסה בעלת השם הזהה.

 

ומסיבה זו, לא תמיד תצא ההדפסה מדויקת או נקייה במאה אחוז. ייתכן שכמה ננו-נקודות צהובות, או ורודות, יופיעו על הנייר המודפס, בעטיו של תוף אבקה עייף, או סרט תזמון שחוק, או באופן טבעי, מתוך 'רעש' שמופיע במקור בתמונה המודפסת, שלא תמיד ניתן לזיהוי על גבי צג המחשב.

 

אז כן, זה אמיתי, יש על הנייר נקודות מיותרות. אבל להאמין שמדובר במסרים מוצפנים וזדוניים ולהמשיך להזין את מדפסות הדיו הגרגרניות? ובכן, הבחירה בידכם.

 

אחרית דבר

אם כבר יש ברשותכם מדפסת לייזר ואתם פרנואידים, תוכלו תמיד לגזור את הדפים המודפסים בדיוק באמצע, ולהשליך אותם בשני פחי זבל שונים; או בכל הדפסה להשתמש בערוצי צבע שונים.

 

אם משתמש מספר לכם בקול נמוך ולוחש של ממתיק סוד על נקודות כחולות חשודות שמופיעות על גבי כל הדפסותיו - המליצו לו לשלוח את המדפסת שלו לתיקון.

 

נחמן גרשונוביץ הוא סופר חרדי וחוקר בין-תחומי, באתרו האישי 'ספרא וסייפא' הוא כותב סיפורים והומור לצד מגוון מתחומי החיים והטכנולוגיה, וממציא טכנו-מיתוסים .

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
למדפסות המצולמות אין קשר לכתבה
צילום: שי רוזנצוויג
מומלצים