שתף קטע נבחר

דיווחים: נדחו ההצעות שהעביר מתווך עסקת שליט

כלי התקשורת הערביים מפרסמים כי המתווך הגרמני במו"מ מדלג בין ישראל לרצועת עזה עם הצעות משני הצדדים. לפי הדיווחים, חמאס דחה את ההצעות, וישראל מצידה מסרבת לשחרור ברגותי, סעדאת ועשרה מבכירי הזרוע הצבאית

דיווחים פסימיים בתקשורת הערבית. גורם בכיר בחמאס אמר לעיתון "אל-חיאת" שהתפרסם הבוקר (יום ו') בלונדון, כי "המו"מ בעניין עסקת שליט ניצב בפני שלושה מכשולים עיקריים: סירובה של ישראל לשחרר 50 אסירים מתוך רשימה של 450 שהגישה התנועה, התעקשותה לגרש 130 מקרב ה-400 שהסכימה לשחרר, וכן סירובה לכלול בעסקה אסירים מקרב ערביי ישראל".

 

לדבריו, המתווך הגרמני ממשיך לדלג באופן יום יומי בין רצועת עזה לבין ישראל ומעביר הצעות שונות לפשרה בין הצדדים, בניסיון להתגבר על הקשיים. בין הרעיונות שהועלו: לגרש חלק מ-50 האסירים שישראל מסרבת לשחרר לחו"ל, לגרש חלק אחר לרצועת עזה ולהשאיר את היתר במאסר. לדבריו, המשא-ומתן נמשך ומתקדם, אולם איש אינו יכול לצפות את התוצאות.

 

העיתון הסעודי "אל-ווטן", פרסם דיווח דומה, בו מסרו מקורות העוקבים אחר המו"מ כי חמאס השיבה בשלילה להצעה שקיבלה מישראל באמצעות המתווך. בדיווח זה, המחלוקת נסובה סביב סירובה של ישראל לשחרר 15 אסירים ובראשם מרוואן ברגותי, אחמד סעדאת, ועשרה מראשי הזרוע הצבאית של חמאס, ובהם עבדאללה ברגותי ואיברהים חאמד. "זה קו אדום", מסרו הגורמים, "אין סיכוי שהעסקה תתבצע מבלי לשחררם".

 

"גם ישראל מסרבת לכמה דרישות"

לפי הדיווחים בתקשורת הערבית, גם בישראל לא מוכנים להתפשר ומסרבים לכמה דרישות שהציבו בחמאס. מקור בחמאס מסר לעיתון "אל-קודס אל-ערבי" היוצא לאור בלונדון כי המתווך הגרמני הודיע לראשי הארגון, כי ישראל עדיין מסרבת להיענות לכמה מהתנאים שהציבו במסגרת העסקה. לדבריו, "תשובתה של ישראל עלולה לסבך כמה מהסוגיות הקשורות למשא-ומתן".

 

בדיווח נמסר, כי בחמאס עלולים לדחות את השלמת העסקה בעקבות תשובת ישראל שהעביר המתווך הגרמני, שלפיה היא מסרבת לשחרר כמה מהאסירים ששמותיהם מופיעים ברשימת חמאס. עוד נמסר כי ישראל מסרבת לכמה מההסדרים המיוחדים שדרשו בארגון במסגרת העסקה.

 

אתמול דווח בתקשורת הערבית כי גלעד שליט הועבר למצרים. ואולם, דובר ועדות ההתנגדות העממית, אבו מוג'האד אמר כי מדובר ב"בלוני ניסוי" תקשורתיים שמפיצים הישראלים כדי לנסות ולשאוב מידע על עמדות הארגונים הפלסטינים. לדברי אבו מוג'האד, הכדור נמצא במגרש הישראלי וממשלת ישראל יכולה לסיים את הפרשה אם תיענה לדרישות הארגונים המחזיקים בשליט.

 

הוא אמר כי הדיווחים על כך ששליט הועבר לקהיר אינם נכונים. "עוד לא סיכמנו את העסקה כדי שנתחיל לבצע אותה". הוא קרא לכלי התקשורת לנקוט משנה זהירות בפרסומים הללו הפוגעים במורל האסירים. גם נציג חמאס בלבנון, אוסמה חמדאן, הכחיש את הדיווח בעיתון הכוויתי "אל ג'רידה", לפיו שליט הועבר לקהיר יחד עם בכיר חמאס, ד"ר מחמוד א-זהאר ומפקד הזרוע הצבאית של הארגון, אחמד ג'עברי. חמדאן אמר כי לדיווחים הללו אין כל יסוד.

 

שופטי בג"ץ קבעו השבוע כי פרטי העסקה יישארו חסויים וכי אין בידם להתערב בשיקולי הצנזורה הצבאית. הם כתבו בהחלטתם לדחות את עתירת ההורים השכולים כי הם שוכנעו ששיקולי ביטחון מובהקים עומדים מאחורי איסור פרסום פרטי המשא ומתן על העסקה.

 

 

בהכנת הידיעה השתתף עלי ואקד
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
העסקה עוד לא סוכמה. גלעד שליט
צילום: רויטרס
מומלצים