אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

כיוון אחר

תרשו לעצמכם להירגע צילום: גלית רויכמן
תרשו לעצמכם להירגע צילום: גלית רויכמן
 
ולהתמסר לשקט וליופי צילום: גלית רויכמן
ולהתמסר לשקט וליופי צילום: גלית רויכמן
 
לא מזניחים את הצימריסטים. "בקתה בערבה" צילום: מוריאל לבנת
לא מזניחים את הצימריסטים. "בקתה בערבה" צילום: מוריאל לבנת
 
אלטרואיסט על כף ידך. זנבן צילום: עודד קינן
אלטרואיסט על כף ידך. זנבן צילום: עודד קינן
 
מטבח פתוח ומשותף ב"חאן דרך הבשמים" צילום: דורון הורביץ
מטבח פתוח ומשותף ב"חאן דרך הבשמים" צילום: דורון הורביץ
 
 


אפליקציות תיירות לנייד שלך
 

זברות בכביש הערבה: חופשה בגוונים חדשים

נוף מונוטוני? שממה? גלית רויכמן נסעה ליומיים בערבה התיכונה, ושמחה לגלות עולם שלם שאולי נסתר מעט מהעין, אבל ממתין לכם שתבואו: בעלי חיים מגוונים, שרידי כרישים קדומים, פעילות לילדים, אפשרויות לינה ואוכל מעניינות ואפילו בני אדם

גלית רויכמן
פורסם: 18.12.09, 09:16

בהתחלה חשבתי שנכנס לי משהו לעין. כל שדה הראייה שלי היה מכוסה כתמים חומים-צהובים, עם פה-ושם קרעים בכחול. לא הצלחתי לראות שום שלט חוצות, שום כרזת פרסומת. אחר כך התברר שאני בערבה. החום והצהוב זה המדבר, הכחול זה השמיים, ובאמת אין פרסומות בשום מקום. וואו. מדובר בחוויית אקסטרים שמתאימה רק למי שכבר התנסה פעם בשלוות נפש.

 

הערבה התיכונה היא אולי האזור הכי מבודד בארץ - שעה וחצי מבאר שבע, שעה וחצי מאילת. כשנוסעים בכביש הערבה, הנוף הנשקף מחלון המכונית נראה מונוטוני למדי, שלא לומר משמים. אבל זו רק אשליית בדידותו של הנוהג למרחקים ארוכים. אם יחליטו הוא ושאר יושבי המכונית לסטות אל הדרכים הצדדיות, יתגלה בפניהם עולם שלם שהיה מוסווה מן העין: תנינים, זברות, שרידי כרישים, ואפילו בני אדם.


שווה לסטות מהדרך הראשית (צילומים: גלית רויכמן)

 

חי וצומח 

אזור המדבר כנראה מצית את דמיונם של כל מיני יזמים משוגעים. זו הסיבה שאם תעצרו ב"קרוקולוקו" תמצאו עצמכם בחוות תנינים, ותזכו להכיר אותם פנים אל פנים; משלב הביצה, דרך ה"בייבי תנין" שאפשר להחזיק ביד ועד הדבר האמיתי - עשרות תנינים ענקיים שנמצאים כמובן מאחורי גדר הפרדה. המקום מציע סיור מודרך, שממגנט אליו ילדים ומבוגרים כאחד. משך הסיור 40-30 דקות, ועלותו 20 שקל לאדם.

 

"קרוקולוקו"  - ליד צומת עין חצבה, במפגש שבין כביש הערבה (90) לכביש מעלה עקרבים (227). לפרטים נוספים: 052-8991088


אתה רעב, או שאתה פשוט שמח לראות אותי?

 

יזם אחר שהחליט לעשות מעשה, בנה באמצע המדבר את תיבת נוח. התיבה, שלוש קומות גובהה, מזמנת למבקרים היכרות קרובה עם סוריקאטות, שפני סלע, צבי ענק, חוטמנים, תוכים ועוד הרבה חיות אחרות, שאת חלקן גם אפשר ללטף.

 

מחוץ לתיבה, במרחב המדברי הפתוח, יש ספארי אפריקני ובו אנטילופות, זברות, דישונים, ראמים, איילים ויעלים. אם בא לכם טיול משפחתי לנמיביה והטיסה מלאה, כאן תוכלו למצוא תחליף הולם. את הטיול בספארי תעשו ברכבכם הפרטי, לאחר שתקבלו הכוונה וייעוץ מבעלי המקום. מחיר כניסה: 25 שקל לאדם. המקום מציע גם מתחם צימרים וקמפינג ללינה.

 

"חוות האנטילופות בערבה" נמצאת על כביש הערבה, בין מושב עין יהב למושב צופר.

למידע והזמנות: שלומית, 052-3666041 


אנחנו האורחים שלהן. אנטילופות בחווה (צילומים: דורון הורביץ)

 

חמש וחצי בבוקר, אתם והצאצאים שלכם מחפשים אקשן. בדיוק בשביל אנשים כמוכם מארגן בי"ס שדה חצבה סיורים מודרכים בעקבות זנבנים בשמורת שיזף. זנבנים הם הציפורים היחידות בישראל החיות בקבוצות. כל חברי הקבוצה עוזרים בגידול הצאצאים, גם אם אינם שלהם.

 

התנהגות אלטרואיסטית שכזו סותרת לכאורה את תאוריית האבולוציה, ולכן מעוררת עניין רב בקרב החוקרים. הסיור שמוּצע למבקרים מקצועי מאוד, עשיר בידע, ומתאים בעיקר למשפחות סקרניות. אם אתם סקרנים מאוד אבל אוהבים לישון, תוכלו לקבוע גם סיור לשעות אחרות.

 

"מחקר הזנבנים" - לפרטים נוספים: 052-3665950 (רוני)

 

פעם, לפני אי-אלו מאות שנים, היו כאן נבטים שהובילו בשמים ומיני סחורות יקרות ערך על גבי גמלים. מסלול "דרך הבשמים" שעשו מדרום חצי-האי ערב אל חוף הים התיכון עבר גם דרך הערבה התיכונה. לעין עירונית שמורגלת בחיפושי חניה אולי יהיה קשה לזהות בנוף המדברי של ימינו את טביעת רגלו (וגמלו) של אותו עם ערבי קדום. לשם כך כדאי להיעזר בנקודת מבטו המיומנת של עמוס אבירן, האיש והג'יפ שאיתו.

 

עמוס - סוג של מקגייוור מקומי - הוא בראש ובראשונה חקלאי. כמו רוב חקלאי הערבה, הוא מגדל פלפלים. אבל בזמן שהפלפלים גדלים, עמוס עסוק גם בדברים אחרים, ובהם ניהול חאן אירוח וטיולי ג'יפים. הטיול שהוא מציע בדרך הבשמים יכול להתפרש על פני יום שלם (על גמל זה היה לוקח לכם יותר), ומשלב נקודות תצפית על שלל נופים מרהיבים ומגוונים, וגם הפעלות קטנות שמצליחות ליצור את הקישור הקסום בין היסטוריה לגיאוגרפיה.

 

לפרטים נוספים: עמוס אבירן - 052-3445541


לכו (או סעו) בעקבות הנבטים

 

איפה ישנים?

אזור הערבה מציע מגוון אפשרויות לינה. אלה שבאים למדבר כדי להתחבר לעצמם, יכולים למצוא את השקט הדרוש ב"חאן דרך הבשמים". המקום מציע אירוח בסגנון בדואי, והלינה בחושות, שבהן מחצלות ומזרנים. לכל חושה צמודה חלקה פרטית, שבה אפשר לעשות "על האש" או סתם להדליק מדורה בשביל הכיף.

 

השירותים המשותפים של החאן נקיים ומעוצבים להפליא - הרבה מעל הסטנדרט הממוצע. במתחם המרכזי מטבח פתוח לנוחותם של המבקרים, ואלו שמתעצלים יכולים פשוט להזמין ארוחה.

אירועים קרובים בערבה
צועדים ונהנים מפיתוחים חקלאיים
צעדת הערבה תתקיים בסוף השבוע הבא, 25-26 בדצמבר. בצעדה שני מסלולים: 5.5 ק"מ ו-10 ק"מ, וכן מסלול אתגרי לרוכבי אופניים. בתוכנית: קבלת שבת ושירה משותפת בפארק ספיר, והפנינג לכל המשפחה בשבת. ההשתתפות כרוכה בתשלום. לפרטים ולהרשמה: 1-800-225-007. ב-28-27 בינואר תתקיים התערוכה החקלאית השנתית במו"פ (מחקר ופיתוח) ערבה תיכונה וצפונית, תחנת יאיר בחצבה, טלפון: 08-6581083. הכניסה לקהל הרחב ללא תשלום

 

הפינוק האמיתי של המקום הוא שתי בריכות מים תרמו-מינרליים, שיוצאים מן האדמה בטמפרטורה של 34 מעלות. גם חופשה "זרוקה" יכולה להתהדר כאן בספא טבעי ומרגיע. בכלל, האווירה במקום נעימה מאוד ומזמינה. עופר, שחי בחאן ומנהל אותו בפועל, אומר בחיוך שכל אדם שנהנה כאן משאיר אחריו משהו מהאנרגיות הטובות שלו, כך שלמעשה המקום נמצא בתהליך השבחה תמידי.

 

"חאן דרך הבשמים"  - לפרטים נוספים: 052-3666476


השקט הדרוש למי שרוצה להתחבר לעצמו. חאן דרך הבשמים

 

אלה שבאים למדבר כדי להתחבר לאמא אדמה, ישמחו מאוד לגלות את מתחם הלינה האקולוגי "ימי מדבר", שסמוך ליישוב הקהילתי צוקים. מקימי המקום, רינת ויאיר, היו פעם נורמליים. יאיר אפילו עבד בהיי-טק, ולטענתו אי-שם בארון הבגדים עדיין תלויות חולצות של "בננה רפבליק" למזכרת.

 

אבל מתישהו בסביבות גיל 30 הגיעו בני הזוג למסקנה שבטח אפשר להוציא מהחיים האלה קצת יותר מאשר פקקי תנועה וסידורים. המעבר לערבה כלל גם מעבר לאורח חיים אקולוגי קפדני. כל מה שתראו סביבכם ב"ימי מדבר" נבנה במו ידיהם - בקתות בוץ, פינות אירוח עם אח מבוערת, מטבח מאובזר לנוחות המבקרים, ולמעשה כל מה שדרוש כדי לאפשר לכם באמת להרגיש בנוח, בטבע. גם כאן אפשר לבשל לבד, ואפשר להזמין ארוחות מוכנות.

 

אחת האטרקציות שמציעים רינת ויאיר היא "טיול שיני כריש". פעם פעם, לפני הרבה שנים, כיסה ים תטיס הקדום את המדבר. רינת ויאיר ילמדו אתכם איך ללכת עם הראש באדמה ולגלות אוצרות ימיים שאפילו אינדיאנה ג'ונס היה מתרגש מהם. למשל, שיני כרישים! בעבור ילדים ומבוגרים כאחד זו בהחלט חויה מרתקת ומהנה.

 

"ימי מדבר"  - לפרטים נוספים: 052-6170028

 

כבודם של השקט הפנימי ושל אמא אדמה במקומם מונח, אבל יש גם אנשים שרוצים להתחבר לטלוויזיה, ערוצי סרטים וג'קוזי. הערבה אינה פוסחת עליהם, ומציגה בגאווה שלל צימרים מפנקים. כך למשל, "בקתה בערבה" במושב עין יהב מציע שלושה צימרים מעוצבים בטוב טעם ומאובזרים להפליא. לכל בקתה מרפסת עץ מקורה וחצר פרטית עם מנגל, ערסל וגינת תבלין לשימוש האורחים. ניתן לקבל ארוחות בוקר עשירות בבקתה, או בחדר האוכל המשותף.

 

"בקתה בערבה" - לפרטים נוספים: 052-5450772

 

ואם כבר בענייני לינה עסקינן, ראוי לציין ארוחת בוקר נעימה במיוחד. במושב צופר תפגשו את המשק הידידותי של רונית ומוטי. רונית מעבירה כאן חוגי חקלאות אורגנית לילדים. בין גידולי החסה, החומוס, השומשום, העגבניות ושאר פרחים וירקות, תוכלו למצוא דחליל חייכני וגם שלטים קטנים בכתב יד: "הערוגה של רוני, זוהר, נועם. מי שנוגע מת!!!"

 

אבל אל דאגה, מלבד הערוגה של רוני, זוהר ונועם, יש חממה שלמה שבה מוזמנים הילדים (הילדים שלכם, המבקרים) לקטוף ירקות ופירות ולראות איך הם נראים לפני שהם מתחילים את חיי המדף בסוּפּר. ארוחת הבוקר הנהדרת שמכינה רונית מוגשת באותה חממה עצמה, כך שההורים יכולים להתרווח בנחת, בה בעת שהילדים משחקים בחקלאות אורגנית.

 

"גן ירק" , מושב צופר - לפרטים נוספים: 052-3666819 (רונית)


מסתבר שרצוי לכבד את כללי המקום, אחרת... (צילום: גלית רויכמן)


ארוחת הבוקר מוגשת בחממה (צילום: אייל ברטוב)

 

עוד כמה המלצות חמות:

באותו מושב צופר כדאי לכם לבקר בסטודיו של יונה עופרן - "קדריתא". תוכלו למצוא כאן כלי קרמיקה שימושיים ויפים להפליא. ואם כבר פגשתם את יונה, בקשו ממנה להציץ לתוך קרון האוטובוס המשפחתי שלה. לא אסגיר כאן מה מראהו ומה תכולתו, למעט ציון העובדה שמדובר בפנינה של ממש.

 

"קדריתא" , מושב צופר - לפרטים נוספים: 052-4260917 (יונה)


פינה מסקרנת בקדריתא. את השאר תגלו בעצמכם (צילום: גלית רויכמן)

 

רגע לפני שאתם חוזרים הביתה, כדאי לעשות קניות אחרונות ב"מלוא הטנא" - משק אורגני שבו מגדלים פלפלים ועגבניות שרי במגוון סוגים ובטעמים נפלאים. כאן תוכלו לקטוף במו ידיכם את העגבניות והפלפלים שתרצו לקנות, ואף לקבל הסברים "היישר מהחקלאי" על חקלאות אורגנית ואיך בדיוק זה עובד.

"מלוא הטנא" - לפרטים נוספים: 052-3666606 (תומר)

 

הדיבורים על אוכל עשו אתכם רעבים? אפשר לעצור גם ב"במבו-גריל" - מסעדת בשרים ודגים שנעים וטעים לאכול בה.

"במבו-גריל" - לפרטים נוספים: 052-3666811

 

הערה חשובה ומועילה לסיום: תביאו אתכם כסף מזומן או צ'קים. אנשי המדבר כמעט ולא משתמשים בכרטיסי אשראי. טיול נעים!

 

הכותבת הייתה אורחת מחלקת התיירות במועצה אזורית ערבה תיכונה והרשות לפיתוח הנגב

 


תגיות: הערבה | חופשה | ערבה | טיולים | טיולים בארץ

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום

 
 


 
 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

תיירות, טיולים בארץ, טיולים בצפון, טיולים בדרום, טיולים בירושלים, טיולים בנגב, טיול עם הילדים, מדריך עולמי, טיולים בעולם, טיפים לטיסה, טיפים לחופשה, מלון, מלונות, טיסות לחו"ל, נופש בארץ, חדשות תיירות, צימרים, צימר, מדריך צימרים, לינה כפרית, קמפינג, התייר הישראלי, מסע בזמן, דילים, חופשה, טיול מאורגן, משרדי נסיעות
אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as24-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©