שתף קטע נבחר

שטייניץ: עד יוני ישראל תתקבל ל-OECD

לקראת ביקורו בארץ של מנכ"ל ארגון המדינות המפותחות אמר שר האוצר כי מאמין שהארגון יבין שישראל בשלה להצטרפות. "כל המהלכים שנתבקשנו לבצע באין ספור דיונים ושימועים, נעשו על ידי הממשלה. אני מעריך שהמנכ"ל ייתן את ההמלצה המקצועית, ובמאי או ביוני, בכנס שרי החוץ של ה-OECD, תוכרז ישראל כחברה בארגון"

שר האוצר יובל שטייניץ, המוביל את תהליך הצטרפות ישראל לארגון ה-OECD, מאמין שעד יוני השנה יסתיים התהליך. לקראת ביקורו של מנכ"ל המועדון היוקרתי של המדינות המפותחות בעולם הערב על שולחנו, אמר שטייניץ בשיחות סגורות כי "אני מאמין שהמנכ"ל אנחל גוריה יבין לאחר השתתפותו בקבינט הכלכלי-חברתי עם שרי ישראל, שאנו בשלים להצטרפות.

 

 

"כל המהלכים שנתבקשנו לבצע באין ספור דיונים ושימועים, נעשו על ידי הממשלה. עכשיו, בתום הביקור הזה, אני מעריך שגורייה ייתן את ההמלצה המקצועית. במרס צפוי דיון של הדרג המדיני של הארגון שיקבל החלטה. במאי או ביוני, בכנס שרי החוץ של ה-OECD, תוכרז ישראל כחברה בארגון".  

 

הערב צפוי שר האוצר שטייניץ לארח את המנכ"ל גורייה לארוחת ערב במלון המלך דוד בירושלים. מחר צפוי גוריה להיוועד עם הנשיא שמעון פרס, עם ראש הממשלה בנימין נתניהו ועם שר החוץ אביגדור ליברמן. כמו כן הוא צפוי, כאמור, להשתתף בישיבת הקבינט הכלכלי-חברתי, במשרד ראש הממשלה בירושלים.

 

במהלך פגישותיו עתיד גורייה לקבל את החלטתו, אם לספק את המלצת הדרג המקצועי של ה-OECD לדרג המדיני של הארגון לאמץ את ישראל. ביום רביעי בבוקר הוא צפוי לשוב אל מטה הארגון בפריז.  

 

המהלכים להכללת ישראל בארגון הכלכלי-פוליטי-חברתי היוקרתי הזה החלו עוד בימי ראש הממשלה אהוד אולמרט. אז הובילו את המהלכים שר האוצר הקודם רוני בר-און ושרת החוץ לשעבר ציפי לבני. במהלך התקופה הזו נערכו שימועים רבים לישראל, שבחנו את יכולותיה הכלכליות, הדמוקרטיות, החינוכיות והחברתיות. הארגון הציב תנאים להצטרפות ישראל למועדון בו 30 מדינות בסך הכול, והממשלה נקטה שורת צעדים כדי ליישמם. כאמור, שר האוצר שטייניץ סבור שישראל עומדת היום בתנאים הנדרשים.  

 

עם זאת, מכיוון שמדובר בסופו של דבר בארגון מונחה על ידי דרגים מדיניים, הרי שמצבה הפוליטי של ישראל במזרח התיכון, עלול להעיב על ההצטרפות. בעניין זה אמר שר האוצר בפורומים סגורים: "אני מקווה שהתנגדות של מדינות אחדות להצטרפות ישראל, על רקע המצב המדיני-פוליטי, לא תעיב על ההחלטה. דיברתי אישית עם כשני שלישים משרי האוצר של המדינות החברות, כמו גם עם נציגי ארה"ב וצרפת, התומכים במהלך. האחרונים יסייעו לקדם את הנושא מול המדינות המתנגדות".  

 

מנכ"ל ה-OECD, אנחל גוריה, אזרח מקסיקו, החמיא לא מכבר בכנס אחר למדיניות הכלכלית של ישראל על רקע המשבר הכלכלי העולמי. גורייה אמר שמדיניות ממשלת ישראל אשר הובילה לקבלת תקציב דו-שנתי, היא צעד נועז. ממשלת ישראל, הנשיא ונגיד בנק ישראל צפויים אם כך לצאת מגדרם במהלך היומיים הקרובים בהם יתארח גוריה בירושלים, כדי לקבל אכן את המלצתו לדרג המדיני של ה-OECD, לקבל את ישראל לחברה מלאה בארגון חשוב זה, שעשויה לשפר עוד את מעמדה הכלכלי והבינלאומי של המדינה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יובל שטייניץ ואנחל גוריה
צילום: שרונה מזליאן לוי
מומלצים