שתף קטע נבחר

הוחלט: ד"ר ברהום ימשיך בניהול ביה"ח נהריה

שנת כהונתו הראשונה של ד"ר מסעד ברהום היתה רצופה בתלונות על תפקודו, ביניהן תלונות על מינויים לא תקינים, פיטור עובדים שלא כדין ואפילו מניעת זמן תפילה בבית הכנסת. ועדה של משרד הבריאות קבעה: הוא אמנם עשה שגיאות, אך אין סיבה להעביר המלצות לסיום תפקידו

מנהל בית החולים בנהריה, ד"ר מסעד ברהום, יוכל להמשיך בתפקידו: כך קבעה השבוע ועדה מטעם משרד הבריאות, שדנה בתפקודו ובתלונות שהתקבלו על ליקויים בבית החולים. הוועדה מצאה כי אמנם נעשו שגיאות בשנה הראשונה לכהונתו של ד"ר ברהום, אך הן תוקנו. כמו כן, הוועדה המליצה לנקוט בשורה של צעדים ארגוניים שיסייעו בשיפור הרמה של המתמחים בבית החולים ובתפעול השוטף. 

 

ד"ר מסעד ברהום עשה היסטוריה כשהיה לערבי הראשון העומד בראש בית חולים ממשלתי. זמן קצר לאחר שנכנס לתפקידו, החלו להתקבל בהנהלת משרד הבריאות תלונות שונות על תפקודו. בין היתר נטען כי הוא מונע מעובדים זמן תפילה בבית הכנסת, שזמן הטיפול במיון ארוך, שישנם מינויים לא תקינים בבית החולים וכי הוא מפטר עובדים שלא כדין. בעקבות התלונות הורה מנכ"ל משרד הבריאות ד"ר איתן חי-עם להקים ועדת בדיקה. זו שמעה בחודשיים האחרונים תלונות ועדויות של עובדים בבית החולים.

 

"רוב שגיאותיו תוקנו"

"בדקנו את הטענות אך לא היתה שום סיבה להעביר המלצות הקשורות לסיום תפקידו", אמר ל-ynet יושב ראש ועדת הבדיקה, ד"ר בולק גולדמן. "התפקוד של מנהל בית החולים בשנה האחרונה הוא טוב. בשנה הראשונה הידע שלו במערכות ציבוריות היה קטן והוא עשה הרבה מאד שגיאות שרובן תוקנו. בשנה האחרונה חל שיפור גדול מאד ושמענו זאת גם מרופאים ומאנשי מנהל ומשק".  

 

בין הצעדים שעליהם המליצה הוועדה היו מינוי של יועץ משפטי לבית החולים, שפעל עד כה ללא ייעוץ מתאים, טיפוח המתמחים בבית החולים ופיקוח על תהליך ההכשרה המקצועית שלהם. ד"ר גולדמן ציין שעובדים העלו טענות על חשד למעשים פליליים בבית החולים, אך הדבר לא היה בתחום סמכותה של הוועדה והוא הפנה את המתלוננים למשטרה.

  

כמו כן, הוועדה דנה בטענות על עיכוב בטיפול בחולים בחדר המיון ובמקרים אחרים על טיפול "מזורז" בעתות עומס. הוועדה מצאה כי מיעוט במתמחים בתחום הכירורגיה מקשה על העבודה במיון והציעה לעשות ארגון מחדש של המערך הכירורגי.  

 

"עניין התפילה הוצא מפרופורציה"

במקרה אחד שבו דנה ועדת הבדיקה נמצא שבית החולים התקשר עם חברת הטלרפואה שח"ל ונתן לחולים פרסומות של החברה, יחד עם מידע רפואי שקיבלו עם השחרור. משרד הבריאות אמנם טען בזמנו כי הדבר נעשה "בהתאם לנהלים", אך לדברי ד"ר גולדמן, בית החולים יצא למכרז חדש בנושא.  

 

במקרה אחר קיים בית החולים מכרז להפעלת בית מרקחת פרטי בשטח בית החולים ונמצא שהליך המכרז היה לא תקין. גולדמן ציין כי לא מצא שנעשו מינויים לא תקינים של מקורבים, פרט למקרה אחד שבו עובדת נשאה בשני תפקידים ועבודתה באחד מהם הופסקה.  

 

בנוגע לטענות על העסקת עובד בשבת ומניעת אפשרות מעובדים להתפלל, ציין גולדמן: "בדקנו את הנושא ולא קיבלנו דוגמה ספציפית של אף אדם שנאסרה עליו תפילה. התרשמנו שכל העניין נולד לאחר שמנהלת אדמניסטרטיבית פירסמה חוזר בנושא התפילות וזה יצא מפרופורציות. לא ראינו דבר מסוג זה".   

 

הקמת ועדה מוסג זה לבדיקת ניהול בית החולים והיחסים בין ההנהלה לרופאים, לאחיות ולאנשי המנהל היא צעד חריג במערכת הבריאות. בשנים האחרונות לא היה אף מקרה דומה שבו נדרשה בדיקה של משרד הבריאות בנושא ניהול בית חולים.  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ימשיך לנהל. ד"ר מסעד ברהום
צילום: דורון גולן
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים