אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

הסוף לטרטורים

אמבולנס. כבר לא צריך לרוץ אחרי ההחזר צילום: שי וקנין
אמבולנס. כבר לא צריך לרוץ אחרי ההחזר צילום: שי וקנין
 


 


אפליקציה לאיתור אתרים במהירות
 

ממחר: קופות החולים יממנו ההסעה באמבולנס

עד כה נאלצנו לשלם לנהג האמבולנס על ההסעה ולהגיש בקשה להחזר מקופות החולים. החל ממחר קופות החולים ידאגו לתשלום למד"א עבור ההסעה מבלי לטרטר אתכם

ד"ר איתי גל
פורסם: 31.01.10, 14:07

מי שהזמין אמבולנס לביתו, מכיר כבר את הטרטור: נהג האמבולנס דרש מכם לשלם עבור ההסעה או לחתום על טופס התחיבות אותו היה עליכם לשלם בבנק. אם חפצתם בהחזר, היה צורך לגשת לקופת החולים ולהגיש בקשה מיוחדת. אבל לא עוד - ממחר קופות החולים יהיו אלה שאחראיות על התשלום למד"א.

 

עד כה אזרח שהזעיק את מד"א, היה מחויב לפי תקנות מגן דוד אדום לשלם למד"א עבור השירות, ואחר כך לפנות לקופות החולים לבדוק את זכאותו להחזר מלא או חלקי על הפינוי. עלות הזמנת פינוי באמבולנס רגיל נעה בין 324 שקלים ועד 1,716 שקלים, תעריף התלוי בשעת הפינוי ובמרחק של חדר המיון ממקום המגורים. עלות הפינוי בניידת טיפול נמרץ נעה בין 649 ועד 820 שקלים.

 

במקרים רבים מבוטחים, ובמיוחד קשישים ועולים חדשים שלא היו מודעים לזכאותם להחזר, לא פנו לקופות החולים המבטחת לקבלת החזר. על מנת להבטיח את מיצוי זכאותו לתשלום על ידי קופת החולים היה צריך מקבל השירות לפנות לקופה המבטחת ולמסור את שובר ההתחיבות שקיבל מהצוות הרפואי של מד"א תוך 60 יום.

 

אולם החל ממחר (ב') משתנים נוהלי הגבייה עבור מבוטחי קופות החולים על שרותי האמבולנס של מד"א. התשלום יעשה על ידי קופת החולים, לאלה הזכאים להסעה לבית החולים.

 

וכך יעשה התשלום: אם הזמנתם אמבולנס, תקבלו אגרת תשלום מנהג האמבולנס. עם טופס האגרה תתבקשו לפנות לקופת החולים בה אתם מבוטחים אשר תדאג לבצע את התשלום ישירות למד"א במידה שאתם זכאים להסעה.

 

ואלה הקריטריונים בגינם אתם זכאים לתשלום נסיעה מלא באמבולנס מקופת החולים:

  • אם אושפזתם לאחר ההסעה באמבולנס או בניידת טיפול נמרץ. את שובר ההתחיבות לקופת החולים יש להגיש לקופה תוך 30 ימים.
  • אם נשלחה אליכם על ידי תורנית המוקד במד"א ניידת טיפול נמרץ ולא אושפזתם, תתבקשו לשאת במחצית מסכום ההסעה. שאר הסכום ישולם
    על ידי קופת החולים.
  • אם הזמנתם אמבולנס רגיל ולא אושפזתם - תתבקשו לשאת בעלות הנסיעה.
  • אם נשלח אליכם אמבולנס רגיל ולא אושפזתם, תתבקשו לשאת בכל סכום ההסעה.
  • נפגעי תאונות דרכים שלא אושפזו לאחר ההסעה: זכאים להחזר על ידי חברת הביטוח.
  • חיילים בשירות סדיר או מילואים: יעבירו את ההתחיבות למד"א למרפאת היחידה שתדאג לתשלום ההסעה על ידי צה"ל.
  • נפגעי תאונת עבודה: יש לפנות למוסד לביטוח לאומית לפתיחת תיק תאונת עבודה. אם הוכרת כנפגע תאונת עבודה תקבל מימון ההסעה. במקרים אחרים תאלצו לשלם על הזמנת האמבולנס.
  • העברת יולדת לבית החולים הקרוב למקום המצאה - במידה והייתה לידה בתוך 72 שעות ממועד ההעברה, המוסד לביטוח לאומי ישלם עבור השירות. במקרים אחרים, מד"א ישלח לבית היולדת דרישת תשלום מתאימה.
  • פינוי נפגע פעולות איבה: יש לפנות לביטוח הלאומי לצורך הסדר התשלום.

 


תגיות: מגן דוד אדום | ד"ר איתי גל | אמבולנס | מד"א | איתי גל | קופות החולים

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמרו כתבה  

 
 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as29-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©