אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

קווי מהדרין

ח"כ איתן כבל: "מדינת ישראל מעלימה עין מאפליה" צילום: דודי ועקנין
ח"כ איתן כבל: "מדינת ישראל מעלימה עין מאפליה" צילום: דודי ועקנין
 
 


אפליקציית השוואת מחירים בתיירות
 

"מדינת ישראל מעלימה עין מאפליה מגדרית"

ח"כ איתן כבל תוקף את החלטת שר התחבורה, ישראל כץ, להתיר הפרדה בין גברים ונשים באוטובוסים המשרתים בעיקר את הציבור החרדי. לדבריו, הסדרים דומים קיימים רק במדינות כמו איראן, אפגניסטן וסודן. "אסור למדינה ליצור במו ידיה מצב בו החוק יקבע מי לא יישב ליד מי", כותב כבל במכתב לשר

שחר הזלקורן
פורסם: 02.02.10, 17:13

"אם שר התחבורה סבור שיש להפריד בין גברים ונשים, למה לא נפריד בין יהודים וערבים? בין שחורים ולבנים? בין אשכנזים וספרדים?". כך כותב היום (ג') ח"כ איתן כבל במכתב לשר התחבורה, ישראל כץ, בעקבות החלטת השר להתיר הפרדה בין גברים ונשים באוטובוסים המשרתים בעיקר את הציבור החרדי. על-פי החלטת כץ, שהועברה בתחילת השבוע לבג"צ, יופרדו מקומות הישיבה של גברים ונשים בקווים שבהם יסכימו הנוסעים להסדר הפרדה.

 

 

"עוד לא מאוחר למנוע את הנזק שאתה עלול לגרום", תוקף ח"כ כבל את השר כץ. "חזור בך מהתשובה לבג"צ, ושים קץ להסדר הנפסד בו מדינת ישראל מעלימה עין מאפליה מגדרית ברורה". יש לציין כי החלטת כץ מבוססת על חוות הדעת של ועדה מקצועית שמינה משרד התחבורה, ולפיה יש להתיר את ההפרדה במסגרת "הסכמים וולונטריים".


שר התחבורה: ""אין פסול ברעיון ההפרדה" (צילום: רועי צוקרמן)

 

"גם השחורים לא התלוננו"

ח"כ כבל טוען כי בהחלטה להתיר את ההפרדה בין גברים ונשים, ייכפו כץ ומשרד התחבורה את ההסדר על נוסעים שכלל אינם מעוניינים
בו. "אינני מקבל מצב בו אם יבקש אזרח לעלות לאוטובוס עם רעייתו, יאלץ להיפרד ממנה רק בשל החמרה של רב כזה או אחר. אין לי כל בעיה עם מי שמעוניינים לשבת הרחק מבני המין השני בתחבורה הציבורית. זו זכותם המלאה. עם זאת, אסור למדינה ליצור במו ידיה מצב בו החוק יקבע מי לא יישב ליד מי".

 

לדברי כבל, ההסדר אותו מקדמים כץ ומשרד התחבורה דומה להפרדה הגזעית שהייתה נהוגה בדרום ארה"ב במאה הקודמת. "בתשובתך לבג"צ אתה גורס כי 'לא מדובר בכפייה', וכי מדובר במצב שהגברים והנשים מעוניינים בו ולראיה - הנשים אינן מתלוננות", כותב כבל לשר התחבורה. "האם אדוני סבור כי עם גישה כזו היו מבטלים את ההפרדה הגזעית באוטובוסים בדרום ארה"ב במאה הקודמת? הרי גם שם הלבנים רצו לנסוע לבד, והשחורים לא התלוננו - ממש כמו במקרה שלפנינו. האם אתה חושב שנורמה זו היא ראויה?".

 

ולבסוף, כבל סבור כי הסדר ההפרדה המוצע יעמיד את ישראל בשורה אחת עם כמה מהמדינות החשוכות בעולם. "שמעתי על הנימוק הקובע כי בשבע מדינות קיים הסדר כזה", מסכם כבל את מכתבו. "ניתן למצוא שם מדינות מהשורה הראשונה של העולם המתקדם - איראן, אפגניסטן, תימן וסודן. האם אליהן אדוני רוצה שנידמה?".

 

שלטים "מכווני התנהגות" 

בתשובה שהעביר בתחילת השבוע לבג"צ, אומר השר כץ כי "אין פסול ברעיון האוטובוסים בהם יש הפרדה הבאה להיענות לצרכי הציבור החרדי". על-מנת ליישם את ההפרדה בקווי אוטובוס המשרתים בעיקר את הציבור החרדי, החליטו במשרד התחבורה להורות לחברות האוטובוסים לתלות שלטים "מכווני התנהגות", שיסבירו לנוסעים את עניין ההפרדה - אך גם יבהירו כי אין חובה לקיים את ההסדר.

 

יש לציין כי למרות שבמשרד התחבורה אומרים כי ההפרדה תושג באמצעות "הסדר מתוך הסכמה" - ולא באמצעות חקיקה או שינוי תקנות התעבורה - הרי שבפועל ייווצר מצב שבו ההפרדה תהיה עובדה מוגמרת ובלתי ניתנת לשינוי. הערכות כי כך בדיוק יקרה, נשמעו מיד עם הגשת מסקנותיה של הוועדה המקצועית שמינה משרד התחבורה, בחודש אוקטובר 2009.

 


תגיות: קווים | ישראל | קווי מהדרין | ישראל כץ | שר התחבורה | נשים | אוטובוס | גברים | הפרדה | אוטובוסים | משרד התחבורה | איתן כבל

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמרו כתבה  

 
 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as14-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©