שתף קטע נבחר

איראן: שיגרנו טיל המסוגל להציב לווינים בחלל

הרפובליקה האיסלאמית, המציינת את "יום טכנולוגיית החלל", הודיעה על ניסוי מוצלח בטיל קאבושגר-3. איראן גם חשפה שלושה לווינים חדשים שישוגרו באמצעות הטיל החדש

איראן ביצעה בהצלחה ניסוי בטיל שנועד לשיגור לווינים ואף השיקה שלושה לווינים חדשים. כך טענו הבוקר (יום ד') כלי התקשורת הרשמיים של הרפובליקה האיסלאמית.

 

רשת הטלויזיה האיראנית בשפה הערבית, אל עלאם, דיווחה כי משגר הטילים "קאבושגר-3" (סייר בפרסית) שוגר בהצלחה. בטקס שנערך בטהרן אמר שר ההגנה, אחמד וחידי, כי ארצו שיגרה לחלל במסגרת הניסוי "כמוסה עם אורגניזמים חיים" במטרה לערוך ניסוי בחלל. לדבריו, מדובר במפגן ל"יכולות הטכנולוגיות" של איראן.

 

עוד דווח כי לרגל האירוע השיקה איראן שלושה לוויני תקשורת: "טולוע", "מסבאח-2" ו"נאביד". משרד הביטחון האיראני אמור לשגר את הלווינים

על גבי ה"קאבושגר-3" שמשקלו 87 טונות. הטיל מסוגל לשאת לווין במשקל של כמאה ק"ג לגובה של 170 ק"מ בחלל. עדיין לא נקבע תאריך לשיגור האב טיפוס של "מסבאח-2" שנמצא בפיתוח.

  

בנוסף נחשף לווין צילום בשם "טולוע" (זריחה בפרסית), שלכאורה יסייע בתחומי החקלאות והגיאוגרפיה. שר ההגנה וחידי טען לפני כחודש כי הלווין "טולוע",  כנראה ישוגר במרס. "הלווין שנבנה על-ידי מדענים איראנים הוא צעד גדול לנוכחות המתמשכת של איראן בחלל ולניצול ההזדמנויות המצוינות בתחום זה", אמר וחידי.

 

לפני שנה בדיוק שיגרה איראן לחלל את הלווין הראשון שלה, "אומיד" (תקווה בפרסית) באמצעות משגר "ספיר". הדבר עורר דאגה ברחבי העולם מחשש לכך שיכולת שיגור הלווינים מעידה על יכולותיה של הרפובליקה האסלאמית לשגר טילים בליסטיים ארוכי טווח.

 

עיתוי הניסוי החדש וחשיפת ההישגים החדשים אינו מפתיע. היום מציינים באיראן את יום טכנולוגיית החלל, במסגרת חגיגות 31 שנה למהפכה האסלאמית. לשלטונות בטהרן חשוב להציג הישגים בתחום הטכנולוגי, הן כלפי פנים והן כלפי חוץ.

 

תוכנית החלל הצבאית האיראנית הושקה בשנת 1998, כששר ההגנה דאז, האדמירל עלי שמחאני, הכריז על תוכנית לפיתוח טילים בליסטיים לטווח בינוני בשם "שיהאב 4". הוא אמר אז שהטילים יוכלו לשגר לווינים לחלל, ועורר דאגה רבה בקרב מדינות במערב, שחששו מפני יכולת חלל עצמאית איראנית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שיגור לוויין איראני (ארכיון)
צילום: AFP
הישג טכנולוגי. וחידי
צילום: AP
מומלצים