שתף קטע נבחר

ברק רומז לליברמן: לא מתלהב מההתבטאויות

שר הביטחון מנסה להרגיע את קולות המלחמה עם סוריה. הערב אמר בלשכת מפלגת העבודה: "אני בלשון המעטה לא מתלהב מההתבטאויות משתי היממות האחרונות", רמז לדברים שאמרו הנשיא אסד ושר החוץ, אביגדור ליברמן. ברק קרא לאסד: "במקום להחליף מהלומות מילוליות, בוא נשב לשולחן הדיונים"

אחרי שהתחיל את הפינג פונג המילולי עם דמשק, מנסה הערב (יום ה') שר הביטחון, אהוד ברק, להרגיע את הרוחות, וברקע - מותח ביקורת מרומזת על שר החוץ, אביגדור ליברמן, שאיים למוטט את שלטונו של אסד במקרה של מלחמה: "אני בלשון המעטה לא מתלהב מההתבטאויות משתי היממות האחרונות", אמר בלשכת מפלגת העבודה.

 

 

לדברי ברק, "ישראל היום חזקה ומרתיעה, גם בזכות מלחמת לבנון השנייה וגם בזכות "עופרת יצוקה". יש לנו היום שקט גם בצפון וגם בדרום. למרות זאת, אנחנו לא משלים את עצמנו. האתגרים לא נעלמו והאויבים לא ויתרו על כוונותיהם לפגוע בישראל". הוא הזכיר בהקשר זה את התעצמות חמאס ברצועה, ואת חביות הנפץ מהימים האחרונים.

 

עוד הוסיף שר הביטחון, כי "מעמדת הכוח והעוצמה של ישראל בפתחה של שנת 2010, אנחנו חייבים וגם יכולים להרשות לעצמנו לפעול בנחישות להשגת הסדרים במזרח התיכון, מבלי לוותר או לפגוע בכל צורה שהיא באינטרסים הבטחוניים שלנו. אנחנו פועלים להסדר מדיני וכניסה למשא-ומתן עם הפלסטינים, על בסיס החזון שתי מדינות לשני עמים, וראוי שנפעל כדי להגיע לדיונים עם סוריה". 


מטריית הגנה. קולט אביטל עם אהוד ברק (צילום: דלית שחם)

 

"אני ומערכת הביטחון מאמינים שהסדר עם סוריה הוא יעד אסטרטגי של ישראל", הבהיר. "כמעט כל ראשי הממשלה בעשורים האחרונים - יצחק רבין ושמעון פרס, אולמרט ואנוכי - עשינו מאמצים לקידום הסיכוי להסכם שלום מול הסורים". ברק לא הזכיר בהקשר זה את אריאל שרון, וגם לא את בנימין נתניהו - אף שהוא זה שעמד מאחורי מכתבו של רון לאודר לנשיא סוריה הקודם, חאפז אל-אסד, שבו התחייב לוויתורים מפליגים.

 

"גם כרמטכ"ל וגם כראש-ממשלה, ישבתי ליד השולחנות עם ההנהגה הסורית, לדון על האפשרות לעשות הסדר", סיכם ברק, "ואני אומר גם היום לנשיא אסד: כולנו היינו על יד שולחן המשא-ומתן, כולנו יודעים מה מונח עליו. במקום להחליף מהלומות מילוליות דרך התקשורת - בוא נשב באמצעות שליחינו, ונדבר".

 

מתקפת האשמות בין ירושלים לדמשק

השר ברק, כאמור, היה זה שהחל במסכת חילופי ההאשמות עם סוריה, כשאמר בראשית השבוע: "בהעדר הסדרים עם סוריה, אנו עלולים להגיע עמה לעימות כוחני שיגיע עד למלחמה כוללת". ראש ממשלת סוריה, נאג'י אל-עטרי, אמר על ליברמן: "אין לו מה לרוות נחת מהאיומים הללו. ברשותנו אמצעים צבאיים אמצעים שמאפשרים תגובה, אנחנו גאים בכך. יש לנו עם לוחם שדבק בעקרונותיו הלאומיים והכלל ערביים שלו".

 

אתמול הגיב הנשיא הסורי, בשאר אל-אסד, ואמר כי "ישראל אינה רצינית בהשגת שלום" וכי היא "דוחפת את האזור לקראת מלחמה". שר החוץ הסורי, וליד אל-מועלם, הוסיף: "ישראל יודעת שאם הם יכריזו מלחמה על סוריה, מלחמה שכזאת תגיע גם לעריהם. ישראל זורעת אווירה של מלחמה באזור". בלשכת ראש הממשלה נתניהו הגיבו אמש על הדברים בפליאה: "מצער לשמוע את הדברים מסוריה, בשעה שהמציאות הפוכה לחלוטין". אלא שכמה שעות לאחר מכן, באו דבריו המתריסים של ליברמן.

 

אחרי ההתבטאות הפומבית של ליברמן, הורה ראש הממשלה למזכיר הממשלה, צבי האוזר, לערוך סבב טלפוני בין כל השרים ולהורות להם להימנע מהתבטאויות הקשורות לסוריה. בצהריים שוחח נתניהו עם שר החוץ, אביגדור ליברמן, בנושא הסורי, בעקבות איומיו האחרונים של ליברמן על שלטונו של בשאר אל-אסד.

 

נתניהו וליברמן הבהירו כי מדיניות הממשלה ברורה: "פניה של ישראל לשלום ולניהול משא-ומתן מדיני עם סוריה, ללא תנאים מקדימים. בד בבד, ישראל תמשיך לנהוג בנחישות ובתקיפות מול כל איום עליה". 

 

בהכנת הידיעה השתתף רועי נחמיאס
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בוא נשב לדבר. ברק
צילום: דלית שחם
עם חברי המפלגה
צילום: דלית שחם
מומלצים