שתף קטע נבחר

שר בכיר: אולי ליברמן דיבר בהמלצת פינקלשטיין

מי שחשב שמתקפת המסרים לעבר דמשק מתואמת, כנראה תמים. שר בכיר האשים בשיחה עם ynet את שר החוץ, כי באיומיו שמע לעצתו של יועץ התדמית, "כי זה יעשה לו טוב פוליטית". יועצו של ליברמן בתגובה: "מי שמסתתר מאחורי ההגדרה האנונימית 'שר בכיר' הוא פחדן ונמושה"

מאחורי חילופי המלים הקשות בין ירושלים ודמשק לא עומדת חזית אחידה של ממשלת נתניהו, אלא בלגן אחד גדול, מהומה פוליטית בין השרים הבכירים וחילופי האשמות. בשיחה עם ynet, האשים הערב (יום ה') שר בכיר בממשלה את שר החוץ, אביגדור ליברמן, שאיים למוטט את משטרו של אסד, אם תפרוץ מלחמה: "אולי פינקלשטיין אמר לו לדבר כך, כי זה יעשה לו טוב מבחינה פוליטית". ארתור פינקלשטיין הוא יועץ תדמית אמריקני שיעץ במהלך שני העשורים האחרונים לפוליטיקאים ישראלים רבים, וכיום מייעץ לליברמן.

 

אגב, ארתור פינקלשטיין אכן שהה בישראל בימים האחרונים, אך עזב אמש. הוא לא שוחח ולא נפגש עם ליברמן במהלך שהותו כאן.

 

השר הבכיר העריך כי מאחורי הקטטה המילולית בין ירושלים ודמשק לא עמד מסר מתואם בין ראש הממשלה, לשר הביטחון ולשר החוץ: "ליברמן רגיש לכבוד הלאומי, וכפי שבנושא הטורקי הוא רץ להגן על כבודנו, עשה זאת גם הפעם".

 

בסביבתו של ליברמן אישרו כי אכן לא היה תיאום עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, ובוודאי שלא עם שר הביטחון אהוד ברק, לפני נאומו של שר החוץ באוניברסיטת בר-אילן:

"זו עמדתו, והוא חושב שאחרי הדברים של הסורים, אי אפשר להישאר אדישים ולעבור לסדר היום". לדברי אותו גורם, המקורב לשר החוץ, נתניהו לא נזף בליברמן בשיחה שקיימו אחרי נאום בר-אילן של ליברמן: "והוא אפילו די באותה הדעה, והסכים עם דבריו". שר החוץ הכין את נאומו כבר אמש, ומקורביו הכחישו בתוקף ששוחח על כך עם פינקלשטיין.

 

יועצו של ליברמן, צחי משה, מסר בתגובה: "בשבוע האחרון לא דיבר השר ליברמן עם ארתור פינקלשטיין, לא באופן ישיר, לא באופן עקיף, ולא באופן טלפתי. מי שמסתתר מאחורי ההגדרה האנונימית 'שר בכיר' הוא פחדן ונמושה".

 

עם זאת, שר אחר בממשלה העריך כי לנוכח העובדה שגם ליברמן קרא את דבריו מן הכתב, וגם ברק קרא את דברי ההרגעה שלו מן הכתב, השניים תכננו מראש מה לומר ובאיזה עיתוי. שר הביטחון מתח ביקורת מרומזת בלשכת מפלגת העבודה על ליברמן: "אני בלשון המעטה לא מתלהב מההתבטאויות משתי היממות האחרונות".

 

"אני ומערכת הביטחון מאמינים שהסדר עם סוריה הוא יעד אסטרטגי של ישראל", הבהיר. "כמעט כל ראשי הממשלה בעשורים האחרונים - יצחק רבין ושמעון פרס, אולמרט ואנוכי - עשינו מאמצים לקידום הסיכוי להסכם שלום מול הסורים". ברק לא הזכיר בהקשר זה את בנימין נתניהו - אף שהוא זה שעמד מאחורי מכתבו של רון לאודר לנשיא סוריה הקודם, חאפז אל-אסד, שבו התחייב לוויתורים מפליגים.

 

"גם כרמטכ"ל וגם כראש-ממשלה, ישבתי ליד השולחנות עם ההנהגה הסורית, לדון על האפשרות לעשות הסדר", סיכם ברק, "ואני אומר גם היום לנשיא אסד: כולנו היינו על יד שולחן המשא-ומתן, כולנו יודעים מה מונח עליו. במקום להחליף מהלומות מילוליות דרך התקשורת - בוא נשב באמצעות שליחינו, ונדבר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מי כתב את הנאום? ליברמן
צילום: יוני המנחם
צילום: AP
בלגן מול אסד
צילום: AP
מומלצים