שתף קטע נבחר

כמה-כמה: לוח מידות והמרות לאפייה ובישול

כמה זה 200 גרם קמח בכוסות, איך ממירים חבילת חמאה בשמן וכמה מלח יש בכפית? המדריך לבשלן הנבוך

מוצקים

קמח לבן רגיל/תופח (וגם: אבקת קקאו; אבקת סוכר; קורנפלור; אבקת אפייה; סודה לשתייה; סוכר וניל)

1 כוס = 140 גרם

1 כף = 10 גרם

1 כפית = 3 גרם

100 גרם = כ-3/4 כוס

 

קמח מלא

1 כוס = 125 גרם

1 כף = 7.8 גרם

1 כפית = 2.6 גרם

100 גרם = 3/4 כוס ועוד 1 כף

 

סוכר לבן

1 כוס = 200 גרם

1 כף = 12.5 גרם

1 כפית = 4 גרם

100 גרם = 8 כפות

 

סוכר חום כהה

1 כוס = 240 גרם

1 כף = 15 גרם

1 כפית = 5 גרם

100 גרם = 7 כפות (1/2 כוס פחות 1 כף ו-1 כפית)

 

מלח רגיל

1 כוס = 288 גרם

1 כף מלח = 18 גרם

1 כפית = 6 גרם

100 גרם = 1/3 כוס 


מי זה מי? סוכר ומלח (צילום: אסף אמברם)

 

דבש, מולסה, סירופ תירס

1 כוס = 340 גרם

1 כף = 21 גרם

1 כפית = 7 גרם

100 גרם = 1/3 כוס פחות 2 כפיות

 

חמאה

1 כוס = 226 גרם

1 כף = 14 גרם

1 כפית = 4.6 גרם

100 גרם = 1/2 כוס פחות 1 כף

Butter stick ("מקל חמאה") = 113 גרם = 1/2 כוס חמאה

 

אורז

1 כוס = 140 גרם

 

שקדים ואגוזים

קצוצים: 1 כוס = 100 גרם

טחונים: 1 כוס = 85 גרם

 

קוקוס

1 כוס = 100 גרם

 

פרג טחון

1 כוס = 70 גרם


(צילום: אסף אמברם) 

 

נוזלים

1/2 כפית = 30 טיפות = 2.5 מ"ל

1 כפית = 5 מ"ל (4.93)

1 כף = 3 כפיות = 15 מ"ל

1/4 כוס = 60 מ"ל = 4 כפות

1/3 כוס = 80 מ"ל = כ-5 כפות

1/2 כוס = 120 מ"ל = 8 כפות

2/3 כוס = 160 מ"ל = כ-10.5 כפות

3/4 כוס = 180 מ"ל = 12 כפות

1 כוס = 240 מ"ל = 16 כפות

 

50 מ"ל = 10 כפיות = 1/4 כוס פחות 2 כפיות

100 מ"ל = כ-7 כפות = 1/2 כוס פחות 4 כפיות או 1/3 כוס ועוד 4 כפיות

150 מ"ל = 10 כפות = 2/3 כוס פחות 2 כפיות

200 מ"ל = 14 כפות = 3/4 כוס ועוד 4 כפיות

 

משקל נוזלים

100 מ"ל מים = 100 גרם מים

100 מ"ל שמן = 90 גרם שמן

 

שמרים

באופן כללי, היחס בין שמרים יבשים לבין שמרים טריים/לחים נע בין 1:2 ל-1:3, כלומר, משקלם של שמרים יבשים צריך להיות שליש עד חצי ממשקלם של השמרים הטריים.

 

קוביית שמרים טריים/לחים (50 גרם) = 1 שקית גרגירי שמרים טריים/לחים ("שמרית", 50 גרם) = 25-17 גרם שמרים יבשים (3-2 כפות).

 


שמרים לחים, שמרים יבשים, שמרים לחים בקובייה (צילום: אסף אמברם)

 

שמן וחמאה

כשממירים מחמאה לשמן, משקל השמן צריך להיות 85% ממשקל החמאה. למשל, 200 גרם חמאה = 170 גרם שמן.

100 גרם חמאה/מרגרינה = 100 מ"ל שמן (מעט פחות מ-1/2 כוס)

200 גרם חמאה/מרגרינה = 200 מ"ל שמן (מעט יותר מ-3/4 כוס)

1 כוס שמן = 200 גרם שמן

100 מ"ל שמן = 90 גרם שמן

 

ג'לטין

1 שקית סטנדרטית אבקת ג'לטין = 14 גרם

1 עלה/דף ג'לטין סטנדרטי = 4 גרם

כדי להמיס 1 גרם ג'לטין יש להשתמש ב-5 גרם/מ"ל מים

 


דפי ג'לטין (צילום: אסף רונן)

 

ביצים

S

ביצים במשקל 52 גרם ומטה

 

M

ביצים במשקל בין 62-53 גרם

 

L

ביצים במשקל בין 72-63 גרם (הביצים הנפוצות בשוק)

 

XL

ביצים במשקל 73 גרם ומעלה


(צילום: אסף אמברם) 

 

מידות של מוצרים נפוצים

1 מיכל שמנת מתוקה = 250 מ"ל

1 גביע לבן/יוגורט (גדול) = 200 מ"ל

1 גביע יוגורט (קטן) = 150 מ"ל

1 גביע שמנת חמוצה = 200 מ"ל

1 גביע גבינה לבנה/קוטג' (גודל רגיל) = 250 גרם

1 קופסת גבינת שמנת (גודל רגיל) = 200 גרם

קמח תופח: חבילה גדולה = 1 ק"ג; חבילה קטנה = 350 גרם

1 שקיק אבקת אפייה = 10 גרם (1 כף)

1 שקיק סוכר וניל = 10 גרם (1 כף)

 

שאלות נפוצות

איך ממירים שמן, מרגרינה או חמאה ברסק תפוחי עץ?

ממירים בכמות שווה. כלומר, 100 מ"ל שמן ממירים ב-100 מ"ל רסק; 100 גרם חמאה ממירים ב-100 גרם רסק, וכן הלאה

 

איך ממירים ביצים ברסק תפוחי עץ?

1 ביצה = 60 גרם רסק תפוחים

 

איך הופכים קמח רגיל לקמח תופח?

לכל 1 כוס קמח רגיל מוסיפים 1 כפית אבקת אפייה

 

 

  • יש לכם שאלות ולא מצאתם את התשובה? טקבקו אותן ונשתדל לעזור

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים