התפתחות נוספת בפרשת הסכסוך בין סגן שר הבריאות למנכ"ל משרדו: מכתב שנשלח הבוקר (ה') מטעם הוועדים הארציים של בתי החולים הממשלתיים והלשכות, המכונים והמעבדות של משרד הבריאות ל-26 אלף עובדים במשרד הבריאות ועובדים בבתי החולים הממשלתיים, מביע תמיכה בלתי מסויגת בד"ר איתן חי-עם, וקורא לסגן שר הבריאות יעקב ליצמן לסיים את המשבר בצמרת המשרד - ולמנוע את התפטרותו של חי-עם מתפקידו.
מכתב התמיכה נשלח על רקע איומי ההתפטרות של חי-עם בעקבות תכניתו החלופית של ליצמן למיגון בית החולים ברזילי באשקלון.
תוכניתו של ליצמן תעלה 100 מיליון שקל יותר מהתכנית המקורית למיגון בית החולים, ותדחה את ההרחבה ב-3-5 שנים נוספות.
במכתב, הממוען למנכ"ל המשרד, נכתב: "לאחרונה הובא לידיעתנו כי הינך נחוש
| האיום |
|
| בגלל ליצמן: מנכ"ל מש' הבריאות מאיים להתפטר / מיטל יסעור בית-אור |
|
על רקע התנגדות סגן שר הבריאות להרחבה הכה נחוצה של ביה"ח ברזילי בשל קברים שאולי נמצאים במקום, והצעת תוכנית חלופית שתעלה 100 מיליון שקל יותר ותדחה את ההרחבה ב-3-5 שנים, מאיים הערב מנכ"ל המשרד, ד"ר איתן חי עם להתפטר. בג"צ יחליט בנושא לאחר החג |
| לכתבה המלאה |
|
|
|
בדעתך להגיש התפטרותך, בעקבות חילוקי דעות עם סגן שר הבריאות, על רקע נושאים מקצועיים מהותיים (...) אנו העובדים, למדנו כי מולנו ניצב אדם ערכי, מקצועי, הגון וישר, המוכן להקריב עצמו למען עקרונותיו במטרה להבטיח לאזרחי המדינה רמה גבוהה של שירותי בריאות".
העובדים קוראים לחי-עם "אלומת אור לה שיוועו זמן רב" ומציינים את האווירה התומכת והנעימה ששוררת במשרד תחת שרביטו. המכתב מסתיים בקריאה לסגן שר הבריאות "לעשות כל שניתן, להביא המשבר לידי פתרון, לטובת המערכת בכללותה".
לדברי מקור בכיר במשרד הבריאות, בשבועיים האחרונים שוררים יחסים מתוחים מאוד בין חי-עם לסגן השר. סגן השר חוזר היום מכנס של ארגון הבריאות העולמי באיטליה, ולמרות שלקח איתו גורמים מקצועיים - את המנכ"ל שלו הוא השאיר בבית.
לדברי ד"ר אדטו העובדה שכל עובדי המשרד הביעו תמיכה במנכ"ל וקראו לסגן השר לא לאפשר את התפטרותו מראה את גודל המשבר המתרחש מאחורי הקלעים במשרד הבריאות: "בימים אלה עובר משרד הבריאות את אחד המשברים הגדולים בשנים האחרונות על רקע החלטתו של סגן שר הבריאות להעדיף את קדושת המתים על פני קדושת החיים בבית החולים ברזילי. נשאלת השאלה היכן שר הבריאות, בנימין נתניהו, ומדוע אינו פועל למנוע את המשך הידרדרות המצב."