שתף קטע נבחר
צילום: Index open

סיר הסירים: כלי בישול מומלצים

מה כבר יכול להיות מיוחד בסיר? מסתבר שהרבה. מירי צל דונטי בדקה מחבתות וסירים וגילתה עולם שלם של חידושים, שחלקם לא יותר מגימיק וחלקם באמת משפר את הביצועים: סיר לבישול מהיר, סיר עם מדחום מובנה, מחבת אקולוגית ועוד

פסח עוסק בהתחדשות, ואם בהתחדשות עסקינן הרי שיש המון חידושים בתחום המטבח. גם כשהסיר הוא סיר והמכסה הוא מכסה, יום יום, שעה שעה, יושבים להם אנשי פיתוח וחושבים על איך לחדש ולשפר, להקל ולהנעים את מלאכת הבישול - ועל איך לפתות אותנו לרכוש מוצר חדש.

 

מוסיפים לתחתית הסיר שכבות נוספות לפיזור טוב יותר של החום, משנים את מבנה המחבת או הידית ומגוונים עם צבעים מרהיבים. לפעמים זה רק גימיק אך לרוב הפיתוח חשוב ומועיל. לדוגמא: חומרי ציפוי פנים הסיר בריאים יותר לגוף ומתחשבים באיכות הסביבה.

 

 

אתמול כתבתי על אביזרי מטבח חדשים והפעם על כלי בישול מדליקים. את הסירים והמחבתות בדקתי ב"מעבדת" המטבח שלי. בישלתי חיממתי וטיגנתי, ומתוכם בחרתי את הטובים והמעניינים. אני בטוחה שהם יתקבלו בשמחה גם כמתנת החג. אז שוב, חג שמח, פסח נעים והרבה הנאה בעשייה.

 

מחבת פניני של מריו באטלי

מאחורי מחבת הפניני עומד השף מריו באטלי (Mario batali), איש מצחיק, איטלקי-אמריקני בעל מספר מסעדות בניו יורק ש"נלחם" על כבודו בסדרת הטלוויזיה "קרב סכינים". למתכונים הטובים והפשוטים שלו נחשפתי דרך ספרי הבישול שלו. היום שמו מתנוסס על ליין של כלים ואביזרי מטבח ומורגש שמדובר באדם בעל ידע ונסיון מאחוריו. את הסירים מיציקת ברזל מייצרת עבורו חברה דנית בשם "קופקו" (copco), שאחד הסירים שלה משמש אותי נאמנה כבר שנים רבות.

 

ממחבת הפניני אני נהנית מאוד. היא יפה, מרובעת וגדולה, משמש להכנת סטייקים, ירקות קלויים, סנדוויצ'ים, ממולאים ומה לא? אחד היתרונות שלה הוא שהיא מגיעה עם מכסה פסים, המאפשר צלייה מושלמת משני הצדדים. פשוט מחממים היטב את המחבת עם המכסה מברישים במעט שמן וצולים מכוסה במכסה החם. התוצאה מעוררת תיאבון.


(צילום: דלית שחם)

 

מחיר: 599 שקלים.

להשיג: בחנויות אביזרי המטבח המובחרות.

 

רוסטר של ארקוסטיל

הייתי סקרנית לנסות את הרוסטר של אקרוסטיל (Arcosteel) רק בגלל שעל ידית מכסה הזכוכית שלו יש חריר קטן, דרכו ניתן לטפטף נוזלים לתוך התבשיל. המכסה נשאר סגור, האוכל ממשיך להתבשל בחום ובאדים והוספת הנוזלים קלה ופשוטה. מצאתי שזה פטנט קטן ומוצלח.

 

בעקבות החור מצאתי שהרוסטר עצמו נפלא. הוא מספיק גדול לצליית שני עופות לפחות, או צלי של 4-5 ק"ג. אפשר לצלות על הגז ולהמשיך בתנור. הסיר עשוי סגסוגת אלומיניום (האלומיניום כידוע הוא חומר מצוין להולכת חום), מצופה בציפוי מונע הידבקות. מתאים לבישול על כריים של גז, חשמל, הלוגן, קרמי ובתנור. הרוסטר לא מתאים למדיח הכלים. האריזה מכילה כמה הפתעות שכוללות שתי כפפות אדומות, כף ומטחנת פלפל. אידיאלי לבישולי הפסח.


(צילום: דלית שחם)

 

מחיר: 270 שקלים.

להשיג: בחנויות אביזרי המטבח המובחרות.

 

סיר לבישול מהיר של טפאל

בישול בסיר לחץ עדיין מרתיע אנשים רבים, מחשש שהסיר יפתח בזמן הבישול. היום סירי הלחץ בטוחים מאוד ולא ניתן לפתוח אותם כשיש לחץ בסיר. חברת טפאל מצאה פתרון עם ה-wikook - סיר לבישול מהיר. התבשיל נעשה ברמה נמוכה של לחץ, אך אפשר לסגור ולפתוח את המכסה בזמן הבישול. הסיר גם יפה למראה וגורף הצלחה רבה. בישלתי בו מרק שעועית והבישול התקצר בשליש מהזמן. בזמן הבישול פתחתי לבדוק טעמים ולהוסיף תבלינים ללא כל בעיה. אני בהחלט ממליצה. הסיר מכיל 4 ליטר והוא עשוי אלומיניום עם ציפוי מונע הידבקות. מתאים לבישול על כיריים של גז, חשמל, הלוגן ואינדוקציה.


(צילום: דלית שחם)

 

מחיר: 699 שקלים.

להשיג: בחנויות אביזרי המטבח המובחרות.

 

מחבת אקולוגית בציפוי קרמי

הדור החדש של הציפויים למניעת הידבקות עשויים מקרמיקה. על המחבת מתוצרת beka הבלגית קיבלתי המלצות חמות מנסיינית מהימנה. המחבת האקולוגית עשויה מחמרים ידידותיים לסביבה עם ציפוי קרמי והתחתית בעלת שלוש שכבות, אלומיניום ונירוסטה. ניתן לבשל בה בחום של עד 400 מעלות. טיגנתי ובישלתי ונהנתי מכל רגע. המחבת התחממה במהירות, שמרה על החום בזמן הבישול ובכמות קטנה של שמן. גם הניקוי היה קל מאוד. המלצה: על מנת לשמור על הציפוי יש להשתמש בכפות עץ או סיליקון. לסיר אחריות ל-10 שנים. מתאים לבישול וטיגון על כיריים של גז, חשמל, הלוגן ואינדוקציה. לא מומלץ לניקוי במדיח הכלים.


(צילום: דלית שחם)

 

מחיר למחבת בגודל 30 ס"מ: 344 שקלים

להשיג: בחנויות אביזרי המטבח המובחרות.

 

תבנית לצלייה עם רשת

לארוחת ליל הסדר אני מכינה בדרך כלל ברווזים צלויים בתנור, לכן מצאתי את התבנית הגדולה והנוחה הזאת, של חברת Chicago metallic, כמוצא שלל רב. היא עשוייה אלומיניום ובתוכה רשת מצופה בחומר מונע הידבקות, כך שאין צורך ל"קרצף" אחרי השימוש. הרשת נחה בתוך התבנית על רגליות, השומנים נגרים לתחתית התבנית, כך שהבשר אותו צולים לא "שוחה" בתוך השומן. לרשת שתי ידיות  ובתום הצלייה אפשר להוציא את התבשיל כולו עם הרשת מתוך התבנית. החברה מבטיחה שהתבנית רק משתפרת עם השימוש. מתאימה למדיח הכלים. גודל: 35X28X8.


(צילום: דלית שחם)

 

מחיר: 175 שקלים.

להשיג: בקיטשן וורקס בנחלת בנימין, תל אביב

 

סיר עם מד חום

הסירים של ברגהוף (BergHOFF) הבלגית איכותיים ובכל פעם הם יוצאים עם חידוש מרענן. אוריון (orion) היא סדרת סירים מנירוסטה עם תחתית בעלת שש שכבות. סימן ההיכר של הסיר הוא עיגול נחושת במרכז התחתית. היא סופחת חום ומפזרת אותו הומוגנית ובמהירות על פני התחתית. ידית המכסה היא גם מד טמפרטורה ומחוברת עם מגנט. זה מאפשר את בדיקת החום בסיר בכל רגע נתון. המכסה בנוי כך שהאדים נצורים בתוך הסיר בזמן הבישול, מה שמצריך פחות נוזלים וזמן בישול קצר יותר. המכסה, אגב, גם משמש כתחתית לסיר אם הוא הפוך.

 

הידיות "קרות', עשויות מנירוסטה עם גומי ואין צורך בכפפות. הכנתי עוף צלוי עם ירקות. הבשר נצלה והשחים בזמן קצר התבשל במיצים של עצמו בתוך אדים. הסיר, הללויה, לא נשרף.  מתאים לבישול על כיריים של גז, חשמל, הלוגן ואינדוקציה. אפשרי לניקוי במדיח הכלים. זהו בהחלט סיר לשנים ארוכות, עם אחריות בינלאומית של 30 שנה , תענוג לבשל בו.


(צילום: דלית שחם)

 

מחיר לסיר בגודל 6.8 ליטר: 547 שקלים.

להשיג: באתר החברה

 

סט סירים קרמיים

היום הסירים לא רק איכותיים אלא גם יפים, צבעוניים ועליזים. לארוחה בשישי בערב הגשתי לשולחן תבשילים בתוך הסירים של חברת מידס (midas) נאופלאם, וההתפעלות הייתה גדולה. הם מיד הפכו נושא לשיחה על המצאות ורעיונות. לכבוד החג החברה הקוריאנית  מוכרת סט של ארבעה סירים היושבים אחד בתוך השני. חיסכון עצום בארון הכלים. הם עשויים יציקת אלומיניום, בעל מוליכות חום גבוהה. ציפוי אקולון, חומר ידידותי לסביבה המורכב מסלעים גרוסים, חול ואבקת גרניט. בעל שבע שכבות שמגנות על הסיר מפני שריטות. כל סיר בצבע אחר (היבואן מבטיח שהצבע לא דוהה) עם ציפוי פנימי קרמי, התחתית בנויה כמו קורי עכביש לפיזור החום וגם ליופי.  הסט מכיל מחבת בקוטר 28 ס"מ, סיר סוטאז' בקוטר 24 ס"מ, סיר בנפח 2.5 ליטר בקוטר 20 ס"מ וקלחת בקוטר 16 ס"מ. שני מכסים מזכוכית, שני מכסים מפלסטיק לאחסון מזון במקרר וידית אחת.

כאמור, ניסיתי, בישלתי. הם לא רק יפים הם גם טובים, נוחים ואפילו נחמדים להגשה. מקסים! מתאים לכריים גז, חשמל, לתנור ולניקוי במדיח הכלים.


(צילום: דלית שחם)

 

מחיר: 699 שקלים.

להשיג: בחנויות אביזרי המטבח המובחרות. 

 

סיר קדרה של אמיל הנרי

כלי החרס הצרפתיים של אמיל הנרי (emil henry) ידועים בטיבם. מצאתי לנכון להכניס את הקדרה כיוון שניתן לבשל בה גם על אש גלויה וגם בתנור. (בדרך כלל כלי קרמיקה לא עמידים בבישול על גז). הקדרה עשויה יציקת קרמיקה ומשמשת כסיר לבישול איטי - עם אפשרות להגיש ישר לשולחן החג. הקרמיקה שומרת על חום זמן רב אחרי הבישול. מתאים לבישול על כיריים גז, בתנור ובמיקרוגל. מתאים לניקוי במדיח הכלים. מחיר לקוטר 18 ס"מ.


(צילום: דלית שחם)

 

מחיר: 352 שקלים

להשיג: ברשת "דומו"

 

סיר וירגו

הווירגו (virgo) של חברת ברהגוף (BergHOFF) הוא סיר יפה ומיוחד. עשוי מאלומיניום כתום בחוץ וציפוי "פרנו קרמי" בפנים נגד הידבקות. יש לו מראה של אמייל וינטג' והוא עמיד נגד שריטות. מבנה הסיר מיוחד, עם שתי ידיות גומי רכות ונעימות למגע בצדדים. על המכסה ידית ארוכה מצד אחד וקצרה מצידו השני. החידושים: אפשר להניח את המכסה על חריץ צדדי בדופן הסיר, ובנוסף בצידי במכסה יש מסננת - בצד אחד עם חורים גדולים ובשני עם קטנים. זה מאפשר לשפוך את הנוזל דרך פיית הסיר תוך כדי סינון. נהדר לפסטה או ירקות מבושלים. בהחלט פטנט שמקל על העבודה. מתאים לבישול על כיריים של גז, חשמל, הלוגן ואינדוקציה.


(צילום: דלית שחם)

 

מחיר לסיר בגודל 2.7 ליטר: 379 שקלים.

להשיג: באתר החברה

 

מירי צל דונטי היא עיתונאית מזון, מומחית באביזרי מטבח וגאדג'טים.

לשאלות ובקשות בנושא אביזרי מטבח כיתבו למייל הזה .

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המסננת שבמכסה מקלה על העבודה. וירגו
צילום: דלית שחם
לא נשרף. הסיר של ברגוף
צילום: דלית שחם
הקרמיקה שומרת על החום לאורך זמן. אמיל הנרי
צילום: דלית שחם
מומלצים