שתף קטע נבחר

דני דנקנר שוחרר למעצר בית: "הוקל לי"

על איש העסקים החשוד במתן שוחד לראש מנהל מקרקעי ישראל, נאסר ליצור קשר עם המעורבים בחקירה. "הוקל לי עם שחרורי", הוא אמר, ועורך דינו הדגיש בהקשר לפרסומים ש"הכל אושר על ידי היועץ המשפטי לממשלה". גם ראש המנהל לשעבר, יעקב אפרתי, שוחרר לביתו

פרשת הולילנד והסתעפויותיה עדיין רחוקה מסיום, ובינתיים חוזרים עוד חשודים לביתם - תחת הגבלות. בית משפט השלום בראשון-לציון שחרר אחר הצהריים (יום א') את איש העסקים דני דנקנר, למעצר בית למשך עשרה ימים. "הוקל לי עם שחרורי, אני מאמין בחפותי", הוא אמר עוד לפני הדיון. גם ראש מנהל מקרקעי ישראל לשעבר, יעקב אפרתי, שוחרר לביתו לעשרה ימים.

 

"אינני יכול לדבר על החקירה, אני מבקש לכבדה. שיתפתי פעולה עם החוקרים ואשתף גם פעולה בעתיד באופן מלא", הוסיף דנקנר, לשעבר יו"ר בנק הפועלים.

 

במהלך הדיון הציגו נציגי המשטרה, סגן-ניצב יורם נעמן ורב-פקד צחי חבקין, את תנאי המעצר בימים הקרובים. בין היתר נדרש דנקנר להפקיד את דרכונו במשטרה ולהימנע מיצירת קשר בתקופה הקרובה עם המעורבים בחקירה, בהם אנשי מנהל מקרקעי ישראל.

 

בא כוחו של דנקנר, עו"ד יוסף בנקל, אמר בסיום הדיון: "אנחנו שמחים שבית המשפט קיבל את ההסכמה אליה הגענו עם המשטרה לשחרורו של מר דנקנר, הוא שיתף פעולה עם החוקרים. לגבי כל הדברים שמתפרסמים באחרונה, הרי שאלה נבדקו בעבר על-ידי היועץ המשפטי לממשלה וקיבלו את אישורו".

 

דנקנר חשוד שהעביר תשלומי שוחד בין היתר לראש מנהל מקרקעי ישראל לשעבר אפרתי, בתמורה לאישור הפשרת קרקעות שבבעלות משפחתו. לשאלה האם הוא חושב שמעצרו של דנקנר לחמישה ימים היה יותר מדי, עורך הדין ענה: "גם 50 דקות זה יותר מדי".

 

אפרתי ממשיך להכחיש

במהלך הימים בהם היה אפרתי במעצר, ניסו שוב ושוב חוקרי המשטרה לברר אם הוא קיבל כספים כאלה או אחרים, בין היתר מדני דנקנר. אפרתי הכחיש את החשדות נגדו וטען כי מעולם לא קיבל כספים, וכי כל העסקות היו כשרות. בא כוחו, עו"ד ירון קוסטליץ, אמר כי מרשו ממשיך לדבוק בגרסה שלא קיבל שוחד בשום צורה ושהוא שמח על כך שהמשטרה הגיעה למסקנה שאין צורך להחזיק אותו יותר במעצר.

 

מוקדם יותר הבוקר שוחרר לאותה תקופה אלי שמחיוף, סגן ראש העיר ירושלים לשעבר, החשוד במעורבות בפרשת פרויקט הבנייה הולילנד בעיר. נאסר עליו לצאת מהארץ לחצי שנה והוא יחויב להפקיד את דרכונו בבית המשפט.

 

מחר צפויה לנחות בישראל מי שמוגדרת כאשת מפתח בפרשה, שולה זקן, ראש לשכתו לשעבר של אהוד אולמרט בתפקידיו הציבוריים. היא צפויה להיחקר, ואולי אף להיעצר. בראיון ל-ynet בשבוע שעבר אמרה זקן: "לא ברחתי. אני לא אעזוב את הארץ בחיים. נולדתי במדינה הזו ואני גם אמות בה. תכננתי מראש חופשה בחו"ל וקיבלתי אישור מבית המשפט לא להגיע לדיון בענייני, ולכן הארכתי את החופשה ללא שום קשר לפרשת הולילנד".

 

איפה "גיבורי הפרשה"?

ראש העיר ירושלים לשעבר, אורי לופוליאנסקי, היה עצור בכלא "מגן" וזכה לפריבילגיה מיוחדת - הוא הוחזק בתא לבדו, עד ששוחרר למעצר בית. לפחות חלק מהזמן, הוא הוחזק במתקן רפואי. סגן ראש העיר לשעבר, אליעזר שמחיוף, היא כלוא בכלא שקמה (כלא לאסירים בטחוניים שבו אגף מעצר פלילי), ובהמשך הועבר לבית המעצר ניצן. היום הוא שוחרר למעצר בית.

 

בניצן הוחזקו עד לשחרורם גם רואה החשבון אליהו חסון ועו"ד אורי מסר - שזכה גם הוא לתא פרטי, אם כי תחת השגחה. סגן ראש העיר

 יהושע פולק, שמעצרו הוארך לראשונה רק ביום חמישי, הועבר לכלא איילון, שם הוא שוהה במרכז הרפואי, בשל בעיות בריאות שמהן הוא סובל.

 

מהנדס העירייה לשעבר אורי שטרית ואיש העסקים אביגדור קלנר היו כלואים בבת המעצר הדרים, עד לשחרורם.

היזם הלל צ'רני והמעכר מאיר רבין היו כלואים בבית מעצר בתל אביב. צ'רני שוחרר, רבין עדיין שם - אחרי שמעצרו הוארך שוב.

 

איש העסקים דני דנקנר, שנעצר בפרשה החדשה, הוחזק בכלא ניצן. יעקב אפרתי, שכיהן כיו"ר מינהל מקרקעי ישראל, היה בכלא הדרים.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דנקנר. הולך הביתה
צילום: ירון ברנר
אפרתי. גם הוא שוחרר הביתה
צילום: ירון ברנר
מומלצים