שתף קטע נבחר

ברוסקטות בטטה ופסטו

ברוסקטה היא פרוסת באגט קלויה עם שמן זית ושום. במנה זו היא משודכת לבטטות, חצילים מתובלים, טימין וגבינת עזים

ברוסקטות בטטה ופסטו

המרכיבים:

באגט פרוס לפרוסות בעובי 2 ס"מ, שכל פרוסה מרוחה בשמן זית ובשן שום כתושה

2 חצילים פרוסים לרוחב, לפרוסות בעובי 1-1.5 ס"מ

3 כפות שמן זית

1 כפית עלי טימין

3 שיני שום כתושות

מלח ופלפל גרוס

2 בטטות פרוסות לרוחב, בעובי 1/2 ס"מ, מרוחות בשמן זית

1 כוס ממרח פסטו

1 חבילת מטבעות עזים של גד


(צילום: סטודיו דן לב)

 

אופן ההכנה:

  1. החצילים: מערבבים בקערית את שמן הזית, הטימין, שיני השום, המלח והפלפל. מורחים את התערובת על שני צידי פרוסות החציל.
  2. מסדרים את פרוסות החצילים והבטטות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 15-20 דקות, בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, או עד להשחמת החציל והתרככות הבטטות.
  3. קולים את פרוסות הבאגט בתנור 2-3 דקות עד להזהבה קלה בלבד.
  4. הרכבת המנה: מניחים את פרוסות הבאגט בתבנית עם נייר אפייה. על כל פרוסה מניחים פרוסת חציל, מעליה מורחים ממרח פסטו, מעליו מניחים פרוסת בטטה ולסיום חצי מטבע גבינת עזים גד.
  5. מחזירים לתנור ל-5 דקות נוספות.

 

ארז גוזלן הוא השף של ממסעדת בורדו

 

  • לחוברת המתכונים המלאה באתר גד

  • פורסם לראשונה 04/05/2010 18:31

     

    לפנייה לכתב/ת
    השף ארז גוזלן
    צילום: סטודיו דן לב
    מומלצים