אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

סוגייה

צורב בלב. פלייסטיישן 2
צורב בלב. פלייסטיישן 2 
 
אין הטעיה. באג
אין הטעיה. באג 
 
 


אפליקציות אינדקס האתרים לנייד שלך
 

המשחק לא מתאים לפלייסטיישן פרוץ. מי אחראי?

לקוח רשת באג קנה לבנו גיטרה אלחוטית ל-Rockband בדיוטי פרי, וגילה בבית שהמשחק לא מתאים לקונסולת פלייסטיישן 2 שמותקן בה, באופן שאינו לא חוקי, צ'יפ קורא צרובים. כשביקש זיכוי משום שהמוצר אינו מתאים - קיבל סירוב. באג: "אנחנו לא אחראים לחוסר תאימות למוצרים מקוריים וחוקיים"

מירב קריסטל
פורסם: 11.05.10, 09:56

האם רוב הישראלים קונים קונסולת משחקים פרוצה, כזאת שקוראת דיסקים צרובים, היא שאלה שהתשובה עליה היא ככל הנראה כן. האם חנויות צריכות להתחשב בכך כשהן מוכרות משחקים? זו השאלה ששאל עצמו הצרכן יואב, שביקש לקנות לבנו גיטרה אלחוטית עבור רוקבנד. לפני שנספר את סיפורו נדגיש כי בארץ אין חוק שאוסר על מכירה ושימוש בקונסולה פרוצה, בתנאי שהדיסקים הצרובים שהיא קוראת הם העתקי משחקים שנרכשו באופן חוקי ומהווים גיבוי בלבד.

 

"ידוע שרוב הקונסולות בארץ פרוצות", טוען יואב. "בתי עסק מוסיפים לה צ'יפ או תוכנה שקוראת צרובים. לכן, כשהגעתי בסוף מרס לחנות באג בדיוטי פרי, כדי לקנות גיטרה ל-Rockband עבור סוני פלייסטיישן 2 לא חשבתי שאתקל בבעיה כלשהי".

 

יואב נכנס לחנות עם בנו, שחסך כסף בעצמו כדי לרכוש את הגיטרה. הרכישה עברה בשלום, אבל בבית התעוררה בעיה: "הגיטרה לא עבדה", מספר יואב. "ניסיתי לחבר את הגיטרה למכשיר והיא לא עבדה, גם לא אחרי משחק עם הסוללות. הבנתי שהמוכרן בחנות לא ציין כי המכשיר לא מתאים לקונסולה שכוללת בתוכה צ'יפ קורא צרובים. מאותו הרגע אין לי מה לעשות אלא להגיע בחזרה לחנות ולקבל החזר או זיכוי".

בין הפטיש לצרכן
אפילו לא קורט אחריות / האותיות הקטנות / יעל אונגר
היבואן קרט קבע שהחנות היא המקום בו יקבלו הצרכנים שירות למכשירים מקולקלים. צרכן הביא מכשיר מקולקל לחנות בתוך תקופת האחריות, אך זו העבירה אותו ליבואן אחרי התקופה. וממי מתנערים כעת? מהצרכן
לכתבה המלאה

 

כיוון שהחנות ממוקמת בתוככי הדיוטי פרי, יואב פנה לשירות הלקוחות, פנייה שהסבה לו עוגמת נפש לטענתו "המתנתי על הקו 20 ו-30 דקות", הוא טוען. "לבסוף הופניתי לחנות באג באשדוד כדי להחזיר את המוצר ולקבל זיכוי. אבל בהגיעי לחנות סרבו לקבל את המוצר בטענה שיש שריטות על גבו. אני מדגיש כי לא השתמשתי כלל במוצר, משום שלא פעל, ולאחר שניסינו להפעילו החזרנו אותו לקופסא ושם נשאר עד לבואי לחנות. כשבדקו את המכשיר בחנות השיבו לי אותו כשהחלק התחתון של הקופסא פתוח והגיטרה החליקה בחנות, אבל לא נחבלה כלל. החנות סירבה לקבל את הגיטרה והתייחסו אליי כאל גנב בלילה שבא לנסות ולרמות את באג".

 

במכתב ששלח לרשת כתב: "משום שלטענתי היתה כאן הטעיה, יתכן שבתום לב, אבל המוצר אינו מתאים לצרכיי, אני מבקש לקבל אליכם את המכשיר חזרה ולזכותני במחיר הרכישה. אני לקוח של באג ורוכש מדי פעם בחנות הדיוטי פרי ובחנויות נוספות ברחבי הארץ".

 

גם פניית ynet לרשת לא עזרה והם הציעו לו לממש את האחריות על המוצר. "לממש אחריות? זה מוצר שלא מתאים לסוני 2 שלנו, שום תיקון לא יעזור כאן. זו הקטנת ראש להגיד שקונסולה פרוצה זו עבירה על החוק משום שזה לא נכון. אני לקוח מאוכזב מאוד וכך גם בני שחסך במשך זמן רב כדי לרכוש את הגיטרה".

 

באג: "המכשיר עובד עם קונסולות 'חוקיות'"

מבאג נמסר בתגובה: "ראשית אציין שלקוחות החברה חשובים לנו מאוד ואנו עושים את המיטב להביא לשביעות רצונם. מדיניות החזרת מוצרים ברשת באג, אשר מצוינת בצורה ברורה בכל נקודות המכירה, אומרת שניתן להחזיר מוצר בטווח 30 יום מיום הרכישה כאשר הוא סגור ואטום ולא נעשה בו שימוש. תמורתו יינתן זיכוי לרכישה חוזרת ברשת.

 

"הלקוח פנה לסניף בכדי להחזיר את המוצר מכיוון שטען שאינו מתאים לקונסולה הפרוצה שברשותו. מה גם שהלקוח לא ציין זאת בזמן הרכישה ולכן לא הוטעה בשום צורה שהיא ע"י איש המכירות. רשת באג מוכרת מגוון רחב של קונסולות משחק, אביזרים ומשחקים, כולם חדשים, איכותיים, מקוריים וחוקיים. אין באחריותנו, לוודא שמוצרים אלה מתאימים לקונסולה שנפרצה שלא כחוק (ידוע, כי קונסולה שנפרצה עלולה שלא לפעול עם משחקים ואביזרים רבים).  

 

"המוצר אותו ביקש הלקוח להחזיר אובחן בחנות כפתוח, משומש ושרוט דבר אשר לא צויין ע"י הלקוח בעת פנייתו למוקד שירות הלקוחות הטלפוני. נוסיף כי המוצר ספג מכה לאחר שהלקוח הפיל אותו בעת ששהה בחנות, ולכן אינו עומד בתנאי ההחזרה ולא נוכל לקבלו.

 

"אנו בשום אופן לא מוכרים ציוד משומש, אלא אם כן הלקוח רוכש מתוך בחירה וידיעה מוצר מתצוגה. אולם אין זה המקרה כאן. הלקוח קיבל מוצר חדש חתום באריזה. אם נוצרה בעיית תאימות בין האביזר המקורי לבין הקונסולה אשר הוסבה לקריאת תקליטורים צרובים, יוכל הלקוח לנסות ולפנות לגורם אשר פרץ את הקונסולה ולהיעזר בו.

 

"מן הראוי היה, שהתראה אודות חוסר תאימות למוצרים מקוריים וחוקיים תסופק ללקוח ע"י בית העסק שהתקין לו את הפריצה בקונסולה. במידה והלקוח יבחר, נשמח לקבל את המוצר לבדיקה כדי לוודא שהוא אכן תקין ועובד כשורה עם קונסולות 'חוקיות'. הלקוח מוזמן לפנות אל היבואנית ונותנת השירות למוצר, חב' נאמקו בנדאי פרטנרס בע"מ, בכדי לקבל שירות ולממש את האחריות למוצר". 

 


תגיות: קונסולה פרוצה | באג | סוני פלייסטיישן 2

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום

 
 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as24-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©