שתף קטע נבחר

ברק על הגרעין: "אין איום על העמדה המסורתית"

ועם זאת, מתריע שר הביטחון מפני "שחיקה ארוכת-טווח במעמדה הבינלאומי של ישראל". הוא קרא בכנסת לקצר את שיחות הקירבה ככל האפשר, וגם הציע מתווה לשלום עם הפלסטינים. מה צפוי בצפון? "אין שום הכרח שנמצא את עצמנו בקיץ בהידרדרות, אבל אם יאלצו אותנו - כוחו של צה"ל עמו"

בירושלים מוטרדים מהפעילות האינטנסיבית הבינלאומית בעניין פירוז המזרח התיכון מנשק גרעיני, לראשונה - ללא וטו אמריקני מעיסוק בסוגיה. בהתבטאות חריגה בנושא, אומר הבוקר (יום ב') שר הביטחון - ברומזו ל"מדיניות העמימות" רבת השנים: אני לא חושב שיש איום ממשי על העמדה המסורתית של ישראל. 

 

"אנחנו ניצבים בפני סכנת שחיקה ארוכת-טווח במעמדה הבינלאומי של ישראל", אמר

 השר אהוד ברק בוועדת חוץ וביטחון בכנסת, אך הוסיף כי חרף זאת, בעניין האמנה למניעת הפצת נשק גרעיני - "אני לא חושב שיש סכנה או איום ממשי על עמדה המסורתית של ישראל, כפי שהתבטאה כל השנים".

 

אשר לגרעין האחר - זה של איראן - הביע שר הביטחון אופטימיות, כשדיבר על שינוי בטון האמריקני: "בזמנו, דיברו במונחים שלא מקובל עליהם שאיראן תהפוך לגרעינית. ואילו כעת עברו להשתמש במונח שהממשל נחוש למנוע מאיראן להפוך לגרעינית. אני מזהה התקדמות והבנה לצורך למנוע מאיראן להפוך לגרעינית".  


"לא סכנה או איום ממשי". הקריה למחקר גרעיני בדימונה

 

בהתייחסו למתיחות האחרונה בין ממשלת ישראל לממשל אובמה, אמר ברק, ששב לאחרונה מביקור בוושינגטון: "הקשר ביננו לבין ארצות-הברית מורכב יותר מכפי שהעין תופשת - הוא חזק ויציב". הוא הודה כי היחסים "הגיעו לחיכוך וניכור, וצריך לשים קץ לחיכוכים בהקשר למשא-ומתן עם הפלסטינים". הוא ביקש לקצר ככל האפשר את שיחות הקירבה, שיתבררו - כך הוא חושש - כבלתי יעילות. לדידו, יש לעבור בהקדם לשיחות ישירות בין הצדדים, כאשר רוב הסוגיות - אחרי 15 שנות דיונים - כבר ידועות: "המשך השליטה על עם אחר מסוכן לישראל לא פחות מהמסוכנים שביריבים".   

 

ברק קרא להציג יוזמה מדינית מרחיקת לכת ("כשהייתי ראש ממשלה לא נרתעתי", אמר), כדי

להביא להתקדמות בתהליך המדיני. הוא הציע "לקבוע גבול בתוך ארץ ישראל על פי שיקולים בטחוניים ודמוגרפיים, כשבצד אחד תהיה ישראל עם רוב יהודי מוצק לדורות - ובצד השני מדינה פלסטינית עם חיות מדינית ופוליטית". גושי ההתיישבות, הוא מבטיח יישארו חלק מישראל; הפליטים - במדינה הפלסטינית. "עם החתימה על ההסדר יוכרז קץ הסכסוך וסוף לתביעות. לגבי ירושלים - צריך להגיע לסיכום בהסדר הקבע".

 

גם למתיחות בחזית הצפון נדרש ברק, ואמר: "אין שום הכרח שנמצא את עצמנו בקיץ בהידרדרות, למרות האזהרה שלמלך ירדן. אף אחד לא רוצה הידרדרות כזו - לא סוריה וגם לא אנחנו. עם זאת, אנחנו דרוכים ועוקבים. ישראל חזקה ומתריעה. ואם יאלצו אותנו - כוחו של צה"ל עמו".  

 

Read this article in English

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סכנת שחיקה: ברק עם יו"ר ועדת חו"ב, הנגבי
צילום: גיל יוחנן
מומלצים