שתף קטע נבחר

סרסור הנערות: מה עושים כשהן בורחות ממוסד?

בדיון בכנסת בעקבות חשיפת הפרשה החמורה בתל-אביב, במשרד הרווחה אמרו שגם השבוע ברחו שתי נערות מאותו מעון שממנו יצאה אחת הצעירות שנפלו קורבן למעשיו של שי ארביב

ימים ספורים לאחר חשיפת פרשת סרסור הנערות בדרום תל-אביב, דנה היום (ג') הוועדה לזכויות הילד בכנסת במקרה הקשה ובהשלכותיו. אתמול האריכה המשטרה את מעצרו של החשוד במעשה, שי ארביב, ובימים הקרובים יוגש נגדו כתב אישום.

 

סרסור הנערות - דיווחים אחרונים ב-ynet

  

מנהלת אגף חסות הנוער במשרד הרווחה, טלי יוגב, סיפרה לחברי הוועדה כי "גם השבוע לא חזרו שתי נערות מאותו המעון (שבו חסתה הנערה שהביאה לחשיפת הפרשה) והוחזרו על ידי המשטרה. אנחנו לא יוצאים לחפש אותם בקהילה, זהו תפקידה של המשטרה שהקשר עמה טוב ורציף. בכל פעם שאחת הנערות ממעון נעול לא חוזרת, פועלים לפי נוהל ברור ומדווחים גם להורים".

 

מנהלת האגף לשירות לנוער במשרד הרווחה, רחל שרביט, ערכה בישיבה סקירה שבה מסרה כי בכל זמן נתון, חוסים במוסדות ובפנימיות הממשלתיים השונים כ-900 בני נוער בני-12-18, מחצית מהם הן בנות.


ארביב עם אחת הבנות. פרטי האירוע היו ידועים 

 

"הגיע אלינו מידע על דירה בתל-אביב שבה נמצאות נערות העוברות ניצול מיני", אמרה שרביט. "ידענו את הכתובת וגורם מטעמנו הלך למשטרה ומסר את כל הפרטים, אפילו את השם ואת הקומה".

 

ראש מחלק נוער במשטרה, ניצב-משנה אלון גרוסמן, אמר כי עם קבלת הדיווח מגורמי הרווחה, פעלו אנשיו באופן מיידי כדי להוציא את הנערות מדירתו של ארביב, שהזדהה בשם "אייל בן פורת", באופן מיידי - גם במחיר של פגיעה במהלך החקירה.

 

"התחלנו לבדוק מידע כללי ביותר ולנסות לגבש ממנו ראיות. זה התחיל בחקירה סמויה שהפכה אחר כך לגלויה", אמר גרוסמן. "שי ארביב נעצר ותחילה שוחח למעצר בית עקב כך שהראיות נגדו לא היו מספקות. בימים אחר כך הצלחנו לחשוף פרטים נוספים והוא נעצר שוב". נוסף על הדברים, דיווחו במשטרה כי יש בידיהם עדויות של נערות נוספות שעל-פי החשד נפלו קורבן בפרשה.

 

"לפעמים קשה להבחין בפגיעה מינית"

מנהל האגף לשירותים חברתיים בדרום תל-אביב, יחיאל מחדון, סיפר לוועדה כי הנערות והנערים שנפגעו ממעשיו של ארביב נתונים לטיפול אינטנסיבי, גם כאלה שדיווחו על שעבר עליהם במסגרות החינוכיות שבהן הם לומדים.

 

מנהלת מרכז הסיוע לתקיפת מינית בתל-אביב, מרים שלר, ציינה לפני חברי הוועדה כי אם המודעות לפגיעות מיניות הייתה גבוהה יותר מזו שכיום, ניתן היה להעניק לקורבנות טיפול נכון וראוי יותר.

"אין חובה לעבור קורס לזיהוי פגיעה מינית בבתי הספר. לא נעשית הכשרה, והרבה פעמים ישנם ילדים שעברו פגיעה מינית וקשה לראות את זה עליהם".

 

חברת הוועדה, ח"כ אורלי לוי מישראל ביתנו, אמרה בדיון כי קיימת בעיה של מחסור תקציבי במשרד הרווחה, הן באשר לטיפול בנערות ונערים שנפלו קורבן לפגיעות מיניות, והן באשר לאוכלוסיה דומה שחצתה את גיל 18.

 

יו"ר הוועדה, ח"כ דני דנון מהליכוד, קרא בסיום הדיון לרשויות "להחמיר את הטיפול באותם עבריינים, ולא לחוס עליהם ביום גזירת הדין".

 

בהכנת הידיעה השתתף אלי סניור
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ארביב עם צעירות בדירתו
דלת דירתו של ארביב. טיפול מאסיבי לקורבנות
צילום: אמיר לוי
מומלצים