שתף קטע נבחר

LG מרתון T280: נייד קל, קטן ועסקי

אל תתנו למסך ה- 11.6 אינץ' להטעותכם – זה לא נטבוק. הבן האחרון לסדרת מרתון של LG הינו מחשב עסקי לכל דבר ועניין, עם מקלדת נוחה, קישוריות סלולרית וזמן סוללה מרשים, לצד משטח עכבר בעייתי. בדקנו

הנטבוקים של היום הם לא מה שהיו פעם. בשנה האחרונה הופיעו בשוק דגמים בעלי מעבדים משופרים ואף כפולי-ליבה, כרטיסי מסך המציגים ביצועים לא רעים, ומשקל שהולך ויורד בהתמדה. טבעי שהפכו לאלטרנטיבה מצויינת עבור מי שצריך מחשב נייד בסיסי.

 

ולכן בשנה שעברה הוצגה גם קטגוריית ביניים, הנקראת Ultra Thin: מחשבים שהם יותר מנטבוק מבחינת ביצועים ומחיר, אך עדיין קטנים וזולים מעט יותר מאחיהם בעלי המסכים הגדולים והמעבדים החזקים באמת.

 

וכאן נכנס ה-280 לתמונה. לעין בלתי מזויינת, הבן האחרון לסדרת מרתון העסקית, נראה כמו נטבוק. "זה קטן, זה דק, זה קל. מה עוד הוא יכול להיות?" ישאל את עצמו האדם הסביר. אבל לא זה המקרה, מדובר בנייד עסקי דק וקל. LG לקחה את דגם 380 העסקי והמצויין, ופשוט הקטינה אותו - למשקל של 1.4 ק"ג ועובי של קצת יותר מסנטימטר וחצי.

 

את תפיסת העיצוב שמאחוריו ניתן להבין בקלות: אם כל כך הרבה אנשים יכולים להסתפק במסך קטן יותר, תוך התפשרות על ביצועים – למה לא להעניק להם ביצועי לפטופ עסקי בגוף נטבוק?

 

עיצוב 

LG שומרת בדגם זה על הקו העיצובי של ה-380: שלדת פלסטיק מוקשחת, בשילובים של שחור וכסוף. חלקו העליון בעל ציפוי פלסטי חרוץ, אשר אינו סופג טביעות אצבע כלל, ובו זמנית משדר מראה יוקרתי – עיצוב פרקטי מאוד. ה-280 הוא ללא ספק, מחשב נאה.

 

איכות ההרכבה טובה, ואין חללים בולטים בין חלקיו. תושבות צירי המסך עשויות משני חלקים נפרדים שהורכבו יחד, דבר שעשוי להוות נקודת תורפה במקרה של מכה או שימוש ארוך-שנים.

 

המסך הוא בגודל 11.6 אינץ', ברזולוציה מקסימלית של 768 על 1366 פיקסלים. בהירות המסך גבוהה מאוד, מה שמקל על עבודה תחת תאורה ישירה ואף אור שמש. זווית הצפייה בו טובה מאוד – תכונה שימושית למחשבי מולטימדיה, אך פחות למחשבים עסקיים. לא הייתם רוצים ששכנכם לטיסה, למשל, יוכל לראות בבירור מייל שכתבתם.

 

כשפותחים את המסך, מתגלה מקלדת (מסורתית, ולא מבודדת מקשים) בצבע כסף מוברש. מעליה רק כפתור הפעלה, וכפתור להפעלת מערכת ההפעלה המשנית, מבוססת לינוקס, עליה נרחיב בהמשך.

 

כל כפתורי השליטה והמולטימדיה היגרו אל המקלדת בתור פונקציות משניות, עוד תפיסת עיצוב הרווחת הן בנטבוקים והן בניידים עסקיים. מינימליזם הוא שם המשחק: גם נוריות חיווי לא תמצאו כאן, פרט לנורית פעולה, טעינה וכונן קשיח.

 

ממשק

התחושה שנותנים מקשי המקלדת היא פלסטיק, והרבה פלסטיק, אך ההקלדה נוחה ומשוב המקשים מצויין.

 

ניתן להניח את היד על המקלדת בקלות מבלי לפספס מקשים. פריסת המקשים אינה מאוזנת – מקש ה-Shift הימני גדול פי ארבעה מאחיו השמאלי, וכפתורי Alt ו- Ctrl זערוריים ביחס לתדירות השימוש בהם.

 

אך בכל זאת, חסרונותיה של המקלדת אינם מורגשים בצורה בולטת וההקלדה נוחה וטבעית. הבעיה מתחילה כשמסתכלים מתחתיה, אל משטח העכבר - אם תצליחו לראות אותו.

 

זהו משטח עכבר זערורי, אולי הקטן ביותר בו נתקלנו בתקופה האחרונה. כדי לחסוך במקום, עשתה LG את מה שעשתה HP עם סדרות מוקדמות יותר של מחשבי Mini, והעבירה את כפתורי העכבר לצידי המשטח – עיצוב לא נוח שזכה לביקורות שליליות.

 

בין המשטח והכפתורים מפרידים פסי תאורה כחולים. אלגנטי מאוד, אבל המשטח קטן מדי, כפתורי העכבר נוקשים מדי ותגובתו תצריך קצת הסתגלות. משתמש בעל אצבעות דקות אולי לא ירגיש בחסרון הגודל, אולם למשתמש הממוצע נמליץ לשקול חיבור עכבר חיצוני.

 

למשטח יכולות רב-מגע, שהפכו סטנדרטיות בניידים מודרניים – גלילה אנכית ואופקית, סיבוב תמונה וצביטה לתקריב. תכונות אלו דווקא מגיבות לא רע בעת סקירת תמונות ומסמכים.

 

חיבורים וקישוריות

למחשב שלושה שקעי USB, שקע HDMI, שקע rj45, יציאת VGA ושקעים לאוזניות ולמיקרופון. בנוסף, יש לו גם קורא כרטיסים משולב. אבל את כל אלו תמצאו גם בכל נטבוק. השקע המעניין ביותר שלו נמצא בכלל, מתחת לסוללה.

 

כשמסירים אותה, מתגלה חריץ לכרטיס SIM, המאפשר תקשורת סלולרית 3g. ומאפשר חיוג מה-280 שלכם (עם התקנת תוכנה תואמת, הכלולה באריזת רוב הסלולריים החדשים). ללא ספק, תכונה חשובה של מחשב עסקי, כדוגמת סדרת ThinkPad של לנובו ואחרים.

 

 

 

מערכת ההפעלה המשנית, SplashTop, אשר גירסאות שלה מצויות גם במחשבי ASUS ואחרים, פשוטה וידידותית במיוחד. היא מאפשרת חיבור פשוט למרכז Smart של LG, הורדת תכנים, גלישה ברשתות חברתיות וכלים נוספים למי שקם בבוקר ורוצה מערכת שעולה מהר מאוד, או פשוט מעדיף את הממשק הנגיש שלה לתפקודי מחשוב בסיסיים.

 

למחשב זוג רמקולים זעירים וחלשים למדי, מצלמת רשת ברזולוציית 1.3 מגה פיקסל, ומיקרופון מובנה בחלקו העליון של המסך.

 

ביצועים

מחשבים עסקיים מתוכננים ליעילות, ולא לביצועים. מתוך כך, בחרה LG במעבד SU4100 של אינטל, שמהירותו 1.3 גיגהרץ ולו זיכרון מטמון של שני מגהביט. ביחד עם זיכרון מהיר (1066 מגהרץ) בנפח של שני גיגה, מסוגל ה-280 להציג ביצועים טובים במשימות מחשוב שונות. הכונן הקשיח הוא בנפח של 320 גיגה, די והותר עבור רוב המשתמשים. מערכת ההפעלה שלו, Windows 7, פועלת בצורה חלקה לחלוטין.

 

יכולות המולטימדיה של ה-280 בינוניות למדי, בגלל כרטיס המסך החלש שלו, ה-GMA4500HD של אינטל. ועדיין, סרטי HD באיכות P1080 פועלים בצורה טובה.

 

בבדיקות תוכנה סינתטיות הוצג ציון לא רע של 2847 במבחן PcMark05, אבל רק 674  במבחן 3Dmark06, בגלל כרטיס המסך החלשלוש. בחירה בכרטיס ממשפחת ה-ion של אנוידיה, כפי שהיטיבו לעשות חברות כמו אזוס ולנובו בחלק מדגמיהן, היה יכול לאפשר ביצועים טובים בהרבה.

 

בדיקות השימוש כללו הפעלת דפדפן עם ריבוי לשוניות פתוחות (מהן שתיים מבצעות הזרמת וידאו), תוך כדי הפעלת שתי תוכנות משרדיות (word ו- powerpoint), העתקת קובץ גדול, והאזנה לשיר בנגן המדיה המובנה – בדיקת שימוש טיפוסית למחשב מקטגוריה זו. נראה כי ריבוי משימות מכביד על מעבד ה-SU4100, וגורם לו להתנשף מעט, אך בהחלט אפשרי.

 

סוללה ופליטת חום

סדרת Marathon משווקת כסדרה בעלת זמן סוללה מכובד, וה-280 לא מבייש את הפירמה. אין לו זמן סוללה עצום של כעשר שעות כפי שיש לאחיו הגדול, ה-380, אולם זאת משום שלבייבי-מרתון יש סוללת ששה תאים במקום שמונה. זמן הסוללה מגיע לכמעט שבע שעות, תוך כדי שימוש מתון (גלישה בחיבור יציב וכתיבת מסמך word).

 

פליטת החום אמנם מורגשת במקצת, אך לא מפריעה לעבודה. המחשב מתחמם קצת בצידו הימני. המאוורר פועל חרש באופן כמעט קבוע, ואינו מפריע לעבודה.

 

כבל הטעינה ארוך מאוד, מה שעשוי להפריע בנשיאתו בתיק. הגיע הזמן שתקום חברת מחשוב, תרים את הכפפה ותעצב כבל טעינה נגלל, בדומה למכשירים מתקדמים אחרים - כמו שואב אבק...

 

סיכום

הבייבי-מרתון הוא מחשב עסקי איכותי, שנופל בסעיף הממשק, עם משטח עכבר זעיר ושאינו משתף פעולה לחלוטין. לו היתה ממוקמת המקלדת ס"מ וחצי גבוה יותר, יכלו המהנדסים להגדיל בהתאמה, את משטח העכבר ולעשות את ה-280 לנוח בהרבה לשימוש. בנוסף, תגובות הכפתורים חלקיות למדי – מאפיין הפוגם משמעותית בחוויית השימוש.

 

מעבר לחיסרון זה, קשה להצביע על נקודות חולשה בולטות אחרות. ה-280 הוא מחשב עסקי מאוזן, אשר כל מי שזקוק למחשב ארוך-טווח ויכול להסתפק בתצוגה בגודל 11.6 אינץ' יכול ליהנות ממנו מאוד. נקודה חיובית נוספת היא מחירו: 3,499 שקלים לדגם שנסקר, מחיר זול למדי עבור מחשב עסקי.

 

LG Marathon T-280

 

ציון:


 

 

יתרונות: תצוגה, מקלדת, זמן סוללה, קישוריות סלולרית

חסרונות: משטח עכבר קטן ולא נוח, כרטיס מסך חלש

שורה תחתונה: מסך קטן, מחשב גדול

 

מחיר מומלץ לצרכן: 3,499 ש"ח, כולל שנתיים אחריות ע"י ח.י. אלקטרוניקה ורכיבים

 

מפרט טכני

מידות/משקל: 292X200 מ"מ, עובי 16.7 מ"מ / 1.4 ק"ג עם סוללת 6 תאים

מעבד: intel su-4100 core 2 duo 1.3Ghz

זיכרון: 2GB

כונן קשיח: 320GB

תצוגה: מסך בגודל 11.6 אינץ', 1366X768 פיקסלים

מעבד גרפי: intel GMA 4500

ממשקים: HDMI, VGA, 3xUSB, קורא כרטיסים משולב, שקע אוזניות מיקרופון, חריץ מנעול קנזינגטון, מצלמת רשת

תקשורת: 802.11b/g/n, Bluetooth EDR, GPS, sim

 

למפרט המלא באתר היבואן

 

לכל סקירות הניידים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים