שתף קטע נבחר

"למה צריך לנסוע עד ת"א בשביל גראס רפואי?"

בשורה לחולים דווקא ממשכן הכנסת: לאור הקושי להשיג אישורים לשימוש ובאספקת החומר, ועדת הבריאות קבעה - יקודם חוק הקנביס הרפואי. המטרה: אישורים ליותר חולים, הקמת נקודות גידול וחלוקה רבים יותר, והסדרת הפיקוח. ח"כ אלדד, יוזם החוק: "נוצר משבר אמיתי באספקה"

ישראל מצטרפת סוף סוף למדינות מערביות אחרות בעולם: היום (ד') החליטה ועדת הבריאות, העבודה והרווחה של הכנסת להסדיר את השימוש במרחיאונה רפואית, לפי יוזמה של ח"כ אריה אלדד לרישום קנאביס רפואי לחולים.

 

היום נתכנסה ועדת הבריאות של הכנסת בראשות ח"כ חיים כץ לדיון נוסף בנושא הסדרת השימוש במריחואנה רפואית. יו"ר הוועדה מתח בפתח הדיון ביקורת על תפקוד משרד הבריאות לאור העובדה שאינו מצליח להביא מנגנון המסדיר את השימוש במרחיאונה רפואית כמקובל במדינות מערביות בעולם: "חוסר היכולת של משרד הבריאות למצוא מנגנון פוגע בחולים רבים שנמצאים ללא פתרון ומשלמים סכומים גבוהים מדיי עבור השימוש בקנאביס רפואי", אמר כץ, "מאז הדיון הראשון שקיימנו בנושא, לפני חצי שנה ,לא קרה כלום. לצערי, הלכנו אחורה. אנו נקדם חוק כוועדה מכיוון שהעסק מגמגם. אין מנוס מלהעיר את משרד הבריאות מתרדמתו".

 

מנהל בית חולים אברבנל והאחראי מטעם משרד הבריאות על הנושא, הפסיכיאטר ד"ר יהודה ברוך, אמר כי נעשתה עד כה עבודת מטה מול משרדי הממשלה והוגשו בקשות נוספות לתקנים שיסייעו במנגנון מתן ההיתרים והחלוקה. ברוך עוד ציין כי אתר חלוקה אחד נסגר לאחר שלא עמד בתנאים. עוד אמר ברוך כי סוכם נוהל עבודה מול משטרת ישראל.

 

"הנסיעות האלה - אבסורד"

"האלטרנטיבות למרחיאונה רפואית פחות טובות משמעותית", אומר היום ל-ynet ח"כ פרופ' אריה אלדד, "חולי סרטן סופני מקבלים מורפין בכמויות גדולות והולכות. מורפין מספיק טוב כדי למחוק את הכאבים מגרורות בעצמות, אך הופך את האדם לישנוני. אנחנו לא משפרים את תוחלת החיים תוך כדי הפחתת הכאב. יש גם מחלות אחרות שבהן הקנאביס הוכחה יעילותו במחלות שונות".

 

על פי הצעת החוק אותה גיבש ח"כ אלדד כבר לפני חמש שנים, תבוצע רגולציה לשימוש במרחיאונה רפואית בין היתר קובעת הצעת החוק מי יהיה מורשה לגדל את הקנאביס, מהם תנאי הייצור השיווק והפיקוח ואלו חולים יהיו זכאים לטיפול בקנאביס הרפואי.

 

"נוצר משבר אמיתי באספקת המרחיאונה הרפואית", אומר אלדד, "המשטרה הורתה לסגור תחנת גידול וחלוקה בצפון, וכיום יש רק מקום אחד בארץ בו המשתמשים מורשים לקבל, בתל אביב. זה אבסורד להגיע למצב שבו חולי סרטן סופניים או אנשים שתנועתם מוגבלת וסובלים מכאבים עזים צריכים להגיע מכל הארץ לנקודה אחת כדי לקבל תרופה. גם הפיקוח על ידי המשטרה אינו מוסדר".

 

"אין בישראל בעיה של מתן אישורים למרחיאונה רפואית", אומר ד"ר יהודה ברוך ל-ynet, "כל מי שזקוק למרחיאונה רפואית, על פי ההתוויות שנקבעו, מקבל אותה. בנוסף, רופאים שמוכיחים על סמך הספרות הרפואית שהחומר יכול לעזור למטופליהם, מקבלים אישור עבורם. קיימת בעיה אחרת - הרופאים חוששים לרשום למרחיאונה רפואית למטופלים שלהם, בעיקר בשל חוסר ידע ודעות קדומות. הסדרת החקיקה תפתור גם את הסוגיה הזו. אנחנו כיום משתלדים להדריך את הרופאים בכל הארץ כך שהנושא יהיה מוגדר בחוק, ואז הנושא יקבל לגיטימציה רפואית נרחבת יותר".

 

על פי סיכום ועדת הבריאות היום, יחלו דיונים לגיבוש הצעת החוק לקראת הגשתה לקריאה טרומית בכנסת. בין היתר ייערכו דיונים בשיתוף משרד המשפטים, המשרד לבטחון פנים, משרד הבריאות ומשרד החקלאות. אלדד מקווה כי אם יעלו הדיונים יפה, ניתן יהיה להגיש את הצעת החוק בתוך כחודש.

 

40 אלף משתמשים תוך עשור

עד כה קיבלו 1,800 אנשים בישראל היתר להשתמש במריחואנה רפואית, לעומת 64 בלבד לפני 5 שנים. הסיבה לזינוק הזה היא עלייה במודעות רופאים וחולים לאפשרויות הטיפול וליתרונות הקנאביס. על פי הצפי בתוך כעשור יגדל מספר המשתמשים לכ-40 אלף איש.  

 

צמח הקנאביס מכיל חומרים המכונים "קנבינואידים", המשפיעים על מערכות רבות בגוף. אחד הפעילים שבהם הוא THC. הקנאביס מגודל בחממות מיוחדות בתנאים אורגניים. רוב החומר הפעיל מרוכז בפריחת נקבת הצמח. הפרחים

נקטפים ועוברים תהליך של ייבוש. השימוש בקנאביס הרפואי ניתן למבוגרים באמצעות עישון ולילדים חולים באמצעות ערבוב הצמח במזון (כמו עוגה) או בסירופ. החומרים הפעילים מתחילים להשפיע בתוך דקות ספורות בעישון, ובתוך כשעה-שעתיים דרך המזון.

 

הקנאביס אמנם נקשר גם תחת השימוש כסם, אולם בעולם הרפואה הוא הוכח במגוון פעילויותיו הרפואיות החיוביות ובהן הפחתת כאב, שיכוך כאבים, הרגעה, כיוח, שיפור התיאבון החשוב במיוחד בחולי סרטן או חולים כרוניים ההולכים ויורדים במשקלם. ביכולתו של הקנאביס גם למנוע בחילות והקאות, לעורר את חילוף החומרים ולעכב תהליכים דלקתיים.  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פחות מדי אישורים, פחות מדי תחנות
צילום: index open
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים