שתף קטע נבחר
צילום: אסף אמברם

טעימה ורוחשת: שקשוקת חצילים קלויים

יעל גרטי נזכרת בשקשוקה שהכינה תוך כדי צירים (כן, יש נשים שמבשלות תוך כדי צירים) ומגישה מתכון לשקשוקה של חצילים קלויים, קלה להכנה וטעימה מאוד

לפני כשישה חודשים ילדתי את בתי הבכורה. כשהחלו הצירים, הייתי בבית, מול המחשב, ופתאום התחשק לי להכין לעצמי משהו טעים. הרגשתי שהלידה מתקרבת וידעתי שבקרוב אאלץ להיפרד ממנעמי האוכל לטובת אוכל של בית יולדות, שהוא מדכא בדיוק כמו שהוא נשמע.

 

ידעתי שיש לי בבית חצילים ועגבניות טובות. הצירים היו עדיין קלים בשלב זה, וממילא עוד לא הייתי לגמרי בטוחה שאלו הם אכן צירים (נו, לידה ראשונה), כך שניגשתי למטבח והתחלתי בהכנה. התוצאה היתה כה טובה שממש ליקקתי את האצבעות ואת המחבת. 24 שעות מאוחר יותר כבר הייתי אחרי ניתוח קיסרי בלתי מתוכנן, שלאחריו נגזר עלי לאכול מה שנקרא בבית היולדות "כלכלה רכה": דייסה ומעדן חלב. טעמה הטוב של שקשוקת החצילים, המאכל הטעים האחרון שאכלתי לפני שהות בת חמישה ימים בבית היולדות, נצרב בחכי ובזכרוני. מאז הכנתי שקשוקה זו שוב כמה פעמים, תוך שאני מכנה אותה בלבי "השקשוקה של הצירים".


( צילום: אסף רונן)

 

שקשוקת חצילים קלויים

אני מכינה את השקשוקה הזו עם חלמונים בלבד, אך מי שאוהב גם את החלבונים בשקשוקה מוזמן להשתמש בביצים שלמות. לקליית החציל אפשר, כמובן, להשתמש בכל אחת מהטכניקות האחרות המצויינות במדריך החצילים.

 

המרכיבים (ל-2 מנות):

1 חציל טרי ויפה

שמן זית

3 שיני שום, קלופות ופרוסות דק

7 עגבניות תמר/באשכולות, עסיסיות

מלח

פלפל שחור גרוס גס

מעט מאוד פלפל צ'ילי יבש כתוש

2-3 ביצים/חלמונים

להגשה:

לחם טרי

 

אופן ההכנה:
  1. עוטפים חציל ב-2-3 שכבות של יריעת אלומיניום, מניחים על להבה גדולה וקולים במשך שמונה דקות מכל צד. הופכים בעזרת מלקחיים או 2 כפות. מסירים מן האש ומניחים על-גבי צלחת, לצינון במשך 10 דקות או עד שניתן לגעת בחציל בנינוחות.
  2. מסירים את יריעת האלומיניום מהחציל, חורצים בזהירות את החציל ומעבירים את תכנו, בעזרת כף עץ/פלסטיק, למסננת קטנה, רצוי מפלסטיק. מנערים קלות, להגרת נוזלים. משאירים במסננת למשך 10-20 דקות.
  3. במקביל, קוטמים את פטוטרות העגבניות, חורצים צורת "איקס" בעדינות, בעזרת סכין חדה, ומניחים בקערה מלאה מים רותחים למשך 10-15 דקות. מוציאים מן הקערה, מעבירים למסננת ומצננים עד שניתן לגעת בעגבניות.
  4. קולפים את העגבניות וחותכים לקוביות (גודלן אינו חשוב משום שהן מתפרקות בבישול).
  5. מחממים 2 כפות שמן זית במחבת עמוקה ורחבה על אש גבוהה ומטגנים פרוסות שום עד להזהבה קלה.
  6. מוסיפים עגבניות חתוכות, מערבבים ומבשלים במשך 1-2 דקות על אש גבוהה, תוך ערבוב אקראי.
  7. מנמיכים את האש, מוסיפים את החציל הקלוי למחבת ומערבבים.
  8. מתבלים במלח, פלפל שחור ופלפל צ'ילי. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  9. יוצרים שקעים קטנים ברוטב, יוצקים לתוכם 2-3 ביצים/חלמונים (תחילה לקערית קטנה, ליתר בטחון), מכסים במכסה ומבשלים על אש קטנה עד למידת העשייה הרצויה. לביצים עשויות היטב יש לבשל במשך 12-13 דקות. מסירים מן האש, מצננים 3-5 דקות ומגישים עם לחם טרי.

 

אסף רונן - צלם. מזון | תדמית | פרסום

 

איך אתם מכינים את השקשוקה שלכם? טקבקו את זה!

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים