שתף קטע נבחר
 

דיאנה גורמת לאוכל להיראות טעים יותר

דיאנה לינדר היתה חוקרת טרור באקדמיה עד שהחליטה לעבור לצד יצירתי יותר. אז אם האוכל בפרסומות נראה לכם מעורר יותר תיאבון ממה שיצא לכם במטבח - זה בגללה

דיאנה לינדר

בת 28, סטייליסטית מזון

 

קצת על התפקיד: תפקידי הוא לגרום למזון להיות מעורר תיאבון למתבונן לצורכי פרסומות, ספרי בישול, כתבות על אוכל וכו'. איך עושים את זה? בונים סט הכולל את כל התפאורה מסביב: רקע, כלים, מפיות, מפות, סכו"ם ועוד, ואז מכינים את האוכל כך שייראה במיטבו (ולאו דווקא שיהיה הכי טעים).

 

איך הגעתי לתפקיד: עליתי לארץ אחרי שסיימתי תואר ראשון ביחסים בינלאומיים בארה"ב. עבדתי כחוקרת בתחום הטרור באקדמיה, עד שהבנתי שאני צריכה להקשיב לצד היצירתי שבי. למדתי בישול ועבדתי כשף במסעדה, ואז קלטתי שאני רוצה לעסוק בתחום האוכל בצורה אחרת. אחרי שקראתי כתבה על סטייליסטית מזון התקשרתי אליה ושאלתי אם היא צריכה עוזרת. כעבור שנה בתפקיד פתחתי עסק משלי.

 

קיבלתי את הג'וב בזכות: הרבה נחישות וכוח רצון, וכמובן שלושה אנשים חשובים: נטשה חיימוביץ' ויוסי סליס, סטייליסטית וצלם מוכשרים שלימדו אותי את

 כל מה שהייתי צריכה לדעת כדי לסלול את דרכי, ודניה ויינר - צלמת מזון שעבדה איתי בתחילת הדרך, ועד היום החברות בינינו מקצועית ואישית.

 

תקנאו בי כי: אני מסתובבת בחנויות הכי יפות ועושה "שופינג" של כלים ואביזרים לצילומים.

 

החלק הכי מגניב בעבודה שלי הוא: לראות רעיון שהתחיל בראשי יוצא לפועל אחרי יום צילומים מוצלח.

 

החלק הכי מבאס הוא: שאחרי יום צילומים אני צריכה להחזיר את השלל מה"שופינג" שעשיתי.

 

העובדה הכי פחות ידועה על התפקיד היא: שברוב המקרים סטייליסטיות מזון שותפות ליצירת הקונספט הצילומי.

 

פסגת השאיפות שלי היא: אני משתתפת בבלוג "מתכוניישן" וגם עורכת ספרי בישול. השאיפה היא שיהיה לי ספר בישול משלי. הכי הייתי רוצה להיות אחראית גם על הכתיבה וגם על הסטיילינג של הספר, כמו דונה היי - סטייליסטית אוכל אוסטרלית ידועה שמאוד מוכשרת לפי דעתי.

 

אם לא הייתי סטייליסטית מזון, הייתי: מעצבת תלבושות לקולנוע ולטלוויזיה. אני מאוד אוהבת את עולם האופנה ומתחברת לסגנונות של תקופות שונות במהלך ההיסטוריה.

 

עצה ששווה את משקלה: אף פעם לא מאוחר לשנות כיוון בקריירה. צריך להיות פתוחה לרעיונות חדשים ולהתנסות. אם לא הייתי כזאת, לא הייתי מגיעה למקום שאני נמצאת בו היום.

 

כך תהיי סטייליסטית מזון - הטיפים של דיאנה:

  • כדי להצליח בתחום לא מספיק להבין באוכל, חשוב יותר שיהיה לך חוש אסתטי מפותח. חפשי השראות בכל מקום: במגזינים של אוכל מחו"ל, באינטרנט ואפילו בחנויות כלי מטבח.
  • על מנת להיות סטייליסטית מוצלחת כדאי להירשם לקורסים של בישול, או ללמוד בישול דרך עבודה במסעדה או בקונדיטוריה.
  • חשוב ליצור קשרים עם סטייליסטים שעובדים בתחום ולבקש להתלוות לימי צילום. אם נהנית, תשאלי אם אפשר להצטרף בפעם הבאה כאסיסטנטית. גם קשרים עם צלמים שעובדים בענף חשובים מאוד, כי רוב העבודה מגיעה דרכם.
  • איזה סגנון מדבר אלייך - מודרני? כפרי? ביתי? כדי לדעת מה הסטייל שלך, הסתובבי בחנויות של כלים ועיצוב הבית ובני קונספט עיצובי משלך.


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אוכל בסטייל. דיאנה לינדר
צילום: דניה וינר
כתבו לנו
מומלצים
מומלצים