שתף קטע נבחר

מומחי ה-FDA: אווסטין אינה יעילה לסרטן שד

פאנל מומחים של ה-FDA קובע היום: אווסטין אינה מועילה לטיפול בסרטן שד. החלטה סופית בעניין תתקבל ע"י ה-FDA בספטמבר. בישראל מטופלות בתרופה מאות חולות סרטן שד מדי שנה. היצרנית: "ראוי שתמשיך להיות אפשרות טיפולית זמינה"

אווסטין אינה יעילה לסרטן שד גרורתי: כך קובע היום (ד') ברוב קולות פאנל מומחים חיצוני שכינס ה-FDA (מנהל המזון והתרופות האמריקני), המסתמך על נתונים שנאספו באחרונה משני מחקרים חדשים. בספטמבר יחליט ה-FDA אם לאמץ את ההמלצות החדשות, כפי שהוא נוהג במרבית המקרים. ההחלטה אינה נוגעת לטיפול בסרטנים אחרים בהם משמשת האווסטין כמו סרטן הכליות, המעי הגס, הריאות והמוח.

 

בשנת 2008 קיבלה אווסטין אישור מהיר לטיפול בסרטן שד גרורתי, בשילוב עם כימותרפיה. כתנאי לכך, התחייבה היצרנית, "גנטק", לערוך שני מחקרים קליניים רחבי היקף. מחקרים אלה הראו כי אין לאווסטין יתרון לטיפול בסרטן השד; בתוך כך נמצא כי התרופה גורמת לתופעות לוואי משמעותיות בהשוואה לטיפול כימותרפי.

 

התרופה שהפכה לסמל

אווסטין הוא טיפול ביולוגי בסרטן העשוי נוגדנים סינתטיים שמטרתם לחסום

אותות כימיים המשמשים גידולים סרטניים כדי ליצור כלי דם חדשים. כלי דם אלה מזינים את הגידול וגורמים להתפשטותו. באמצעות חסימת היווצרות כלי דם אלה, האווסטין גורם ל"הרעבת" הגידול הסרטני ולמותו.

 

התרופה הפכה לסמל במאבקם של חולי סרטן המעי הגס להכללתה בסל התרופות. בהתוויה לסרטן השד אווסטין אינה נכללת בסל התרופות. על פי ההערכות, בישראל מטופלות מאות חולות סרטן שד מדי שנה באווסטין.

  

מחברת "רוש ישראל", משווקת התרופה בישראל, נמסר בתגובה: "לאחר סקירת תוצאות המחקרים, המליצה הוועדה ל-FDA להסיר את ההתוויה של אווסטין לטיפול בסרטן השד, לאחר שהגיעה למסקנה שהתועלת לחולות איננה מספקת. ב-17 בספטמבר צפוי ה-FDA להודיע על החלטתו הסופית בעניין. רוש העולמית הודיעה כי היא עומדת מאחורי המידע שמוכיח כי אווסטין מעניק יתרון מובהק לחולות עם סרטן שד גרורתי. רוש הוסיפה כי ראוי שאווסטין תמשיך להיות אפשרות טיפולית זמינה לחולות במחלה חשוכת מרפא זו".


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
באדיבות מאגר חברת רוש
"תופעות לוואי משמעותיות". אווסטין
באדיבות מאגר חברת רוש
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים