שתף קטע נבחר

פליטת קרינה: גם ממוניטורים לתינוקות וראוטרים

בדומה לטלפונים ניידים ואלחוטיים, גם מכשירי ניטור שנת הלילה של תינוקות, ראוטרים ועכברים ומקלדות אלחוטיים פולטים קרינת רדיו - אם כי בעוצמות נמוכות יותר. ראש אגף קרינה ורעש במשרד לאיכות הסביבה: "ההמלצות מדברות על עיקרון זהירות מונעת ולא משנה מאיזה מכשיר באה הקרינה"

קרינת רדיו - לא רק בניידים ובטלפונים אלחוטיים: מכשירי ניטור שנת הלילה של תינוקות, נתבים למחשב (ראוטר), ועכברים ומקלדות אלחוטיים פולטים גם הם קרינת רדיו, אותה קרינה המשותפת לטלפונים ניידים ואלחוטיים - אם כי בעוצמות נמוכות יותר. היום (ד') פרסם משרד הבריאות המלצה לפיה יש להעדיף שימוש בטלפון נייח על פני שימוש בטלפון אלחוטי, בשל הקרינה הנפלטת בין היחידה הנייחת של הטלפון לטלפון עצמו.

 

"לעשות חישוב אם לקחת את הסיכון או לא"

"ראוטרים, עכברים ומקלדת ניידים, ומוניטורים לתינוק פולטים גם הם קרינה", אומר היום ל-ynet ד"ר סטיליאן גלברג, ראש אגף קרינה ורעש במשרד לאיכות

הסביבה, "כל הדברים הללו משדרים דרך רדיו, והמשתמש חשוף לקרינת רדיו. מדובר בקרינה יותר נמוכה בתחום של כמה עשרות מטרים, כאשר טלפון אלחוטי הוא בטווח של בערך 300 מטר. המלצות ארגון הבריאות העולמי מדברות על עיקרון זהירות מונעת בכל מה שקשור לקרינת רדיו, ולא משנה מאיזה מכשיר באה הקרינה. עקרון זהירות המונעת לא אומר 'אל תשתמש במכשיר', אלא הורד את החשיפה שלך למינימום הנחוץ". 

 

ד"ר גלברג הופתע מההמלצות שיצאו רק היום. לדבריו, ההמלצה להימנע מטלפונים נגזרת מההמלצה שפורסמה על ידי שני המשרדים ב-2005 והמלצה לנקוט זהירות מונעת בשימוש בניידים ב-2008. "לפי דעתי היה ברור שההמלצות מתייחסות גם לניידים וגם לאלחוטיים. כשאתה מדבר על הפחתת חשיפה לקרינת רדיו אתה לא צריך לפרט כל דבר וכל מכשיר, בהם פועלים על אותם תדרים ואותו דבר. יש דברים שברורים. הכל נגזר מאותן המלצות".

 

עוד אמר: "ההמלצה היא המלצה כללית שקיימת בשני המשרדים כבר שנים רבות

ונוגעת לקרינת רדיו. הכוונה היא לכל מכשיר שמחובר בלי שאתה רואה חוט. כל אחד צריך לעשות חישוב אישי שלו האם לקחת את הסיכון או לא".  

 

פרופ' סיגל סדצקי, מנהלת המכון לאפידמיולוגיה קלינית במכון גרטנר של בית החולים שיבא ומשרד הבריאות, אמרה בתגובה לדברים: "אני מסכימה עם כך שעיקרון הזהירות המונעת מתייחס לכל החשיפות למכשירים פולטי קרינה בלתי מייננת, אבל יש לבדוק כל דבר לגופו ולכל דבר יש את הניואנסים שלו. אנחנו עוקבים כל העת אחר הנושא ובודקים אם יש צורך לעדכן ולהרחיב את הנחיות משרד הבריאות". בנוגע להגבלת השימוש בראוטרים, מוניטורים לתינוקות ואביזרי מחשב אלחוטיים אמרה סדצקי כי "עוד לא דנו בכך". 

 

ממשרד הבריאות נמסר בתגובה: "הנושאים האלו ייבחנו בהמשך".


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
ניטור - עם מחיר
צילום: ויז'ואל/פוטוס
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים