שתף קטע נבחר

מסביצ'ה ועד ריבה: מתכוני ענבים

הענבים זוכים למקום של כבוד בין פירות הקיץ, אבל אנחנו לא מנצלים את כל הפוטנציאל שלהם במטבח. השף סהר רפאל מציג 4 מתכונים שמוכיחים שענבים הם יותר מנשנוש מתוק

סביצ'ה סלמון וסלסת ענבים

מתכון של השף סהר רפאל, באדיבות "ענבי טלי"

 

המרכיבים: 

150 גרם סלמון טרי ללא עור וללא עצמות

מיץ מ-1/2 לימון

3 כפות שמן זית

1 שן שום קצוצה

חופן עלי כוסברה קצוצים

1/2 בצל סגול קצוץ

מלח ופלפל שחור גרוס

10 ענבים חתוכים לרבעים

 

אופן ההכנה:

  1. פורסים את הסלמון לרצועות דקות. שמים בקערה ומטפטפים עליו מחצית מכמות מיץ הלימון. ממליחים ומפלפלים, מוסיפים את שמן הזית ומערבבים היטב.
  2. בקערה נוספת מניחים את הענבים, מוסיפים בצל סגול, כוסברה, שום ואת יתרת מיץ הלימון. ממליחים, מפלפלים ומערבבים היטב.
  3. מניחים כף סביצ'ה בקעריות קטנות או בכוסות יין ומעל את סלסת הענבים.


סביצ'ה סלמון וסלסת ענבים (צילום: ניצן אשוח שאול)

 

סלט ענבים ומוצרלה

מתכון של השף סהר רפאל, באדיבות "ענבי טלי"

 

המרכיבים:

500 גרם ענבים אדומים ירוקים

חופן כוסברה

1 שן שום פרוסה דק

כ-10 כדורי בייבי מוצרלה

חופן עלי בייבי

ויניגרט:

1/2 לימון

2 כפות דבש

1 כף חרדל דיז'ון

1/2 כוס פטרוזיליה

1/2 כוס כוסברה

3 שיני שום

2 ענפי טימין

1/4 כוס מיץ תפוזים

1/2 כוס שמן זית

 

אופן ההכנה:

  1. ויניגרט: שמים בבלנדר את כל המרכיבים, למעט שמן הזית ומיץ התפוזים. מערבבים תוך כדי שמזליפים פנימה את השמן והמיץ לסרוגין.
  2. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הסלט. מוסיפים רוטב לפי הטעם, מערבבים היטב ומגישים. ניתן לשמור את הרוטב במקרר עד 5 ימים.


מרענן. סלט ענבים ומוצרלה (צילום: ניצן אשוח שאול)

 

כוסות פילו במילוי קרם וניל וענבים מזוגגים

קינוח טעים ויפה שמפתיע עד כמה הוא קל להכנה. אפשר להחליף את הענבים בכל פרי אחר, ואפשר לשדרג את הקצפת לטובת קרם פטיסייר. מתכון קלאסי להגשה בארוחות קלילות. מתכון של השף סהר רפאל, באדיבות "ענבי טלי"

 

המרכיבים: 

עלי פילו

100 גרם חמאה מומסת

1 כוס סוכר

1 מיכל שמנת מתוקה

4 טיפות תמצית וניל

1 כוס ענבים אדומים וירוקים 

 

אופן ההכנה:

  1. פורשים את עלי הפילו על משטח העבודה, מורחים אותם בחמאה ומפזרים כחצי כוס סוכר. חותכים לריבועים. מניחים בתבנית שקעים מסיליקון שלושה ריבועים בכל תבנית ומהדקים. אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות כ-5 דקות או עד שהבצק מזהיב. מוציאים מהתנור ומניחים להצטנן.
  2. מקציפים את השמנת ואת תמצית הווניל לקצפת יציבה. מעבירים לשק זילוף.
  3. שמים את הענבים בסיר קטן ובוזקים עליהם את שארית הסוכר. מבשלים תוך כדי ערבוב עד שהענבים מתרככים והסוכר נמס מעט ונדבק לפירות. מסירים מהאש ומצננים.
  4. הרכבה: מוציאים את כוסות הפילו מתבנית השקעים, מזילים פנימה את הקצפת ומניחים מעל את הענבים המזוגגים. מזלפים מעט מהנוזלים שנותרו בסיר שבו בושלו הענבים.


קל ומפתיע. כוסות פילו במילוי קרם וענבים (צילום: ניצן אשוח שאול)

 

ריבת ענבים

מתכון של השף סהר רפאל, באדיבות "ענבי טלי"

 

המרכיבים: 

1 ק"ג סוכר

1 ק"ג ענבים

1 מקל וניל

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים את הענבים בקערה, מפזרים מעליהם את הסוכר ומערבבים. מניחים למשך כשעתיים.
  2. מניחים בסיר את הענבים עם הסוכר ומבשלים במשך שעה על אש נמוכה.
  3. מוסיפים את מקל הווניל וממשיכים לבשל עוד כשעה.
  4. אם רוצים את הריבה נוזלית - מסירים את הסיר מהאש. אם מעדיפים אותה סמיכה יותר, ממשיכים לבשל עד הגעה למרקם הרצוי.
  5. שומרים בצנצנת סגורה היטב.


להגיש לצד לחם טרי. ריבת ענבים (צילום: ניצן אשוח שאול) 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כוסות פילו במילוי קרם וניל וענבים מזוגגים
צילום: ניצן אשוח שאול
מומלצים