שתף קטע נבחר

בקצב הג'ז: רוקדים ומשתקמים - בעזרת מוזיקה

ב-1980 הגיע נגן הג'ז רוני גרדינר, יחד עם ארוסתו, לסדרת הופעות באיים הקנריים. היא נרצחה באכזריות - והוא איבד את הטעם לחייו. פגישה מקרית עם נער נטול גפיים שינתה את חייו. כעת, השיטה שהמציא לעבודה עם פגועי מוח וגפיים, RGRM, עושה עלייה לארץ

לאחר שארוסתו נרצחה בזמן ביקור באיים הקנריים, התקשה המוזיקאי רוני גרדינר למצוא טעם לחייו. בדרך לנהר, שם ביקש להטביע את עצמו, פגש גרדינר בנער בן 16, ללא ידיים רגליים. זה חייך אליו - וחייו של גרדינר, כפי שהוא מגדיר זאת, השתנו לנצח. 

גרדינר המציא את שיטת RGRM (ראשי תיבות של Ronnie Gardiner's Rhythm & Music Method) לעזרה בשיקום נפגעי מוח, חולים במערכת העצבים המרכזית, אנשים הסובלים מפרקינסון, מבוגרים וילדים הסובלים מהפרעת ADD ו-ADHD ועוד. כעת, עושה השיטה עלייה לארץ.

 

"הרעיון הבסיסי בשיטה", מסביר גרדינר, "הוא לגרות את כל חלקי המוח בקצב ומוזיקה, ולעורר השראה באנשים". כשעובדים עם בעלי ADHD או ADD, אומר גרדינר, יש לעבוד באופן פרטני בשל סוגיות ריכוז ומבנה.

 

שרה פולוסצקי, שייבאה את השיטה לישראל, מספרת כי בעת שחיפשה שיטה טיפולית

המשלבת תנועות גוף עם גירוי המוח - נתקלה ב-RGRM, והיא סבורה כי הגיוון הרב בה ימשוך מטפלים רבים גם בארץ. חסידי השיטה מבטיחים כי היא משקמת ומשפרת אספקטים רבים בחיי המטופל: מריכוז וזיכרון, דרך דימוי הגוף והערכה, ועד מיומנויות מוטוריות וקואורדינציה.

 

שפרה ארווס, מטפלת בשיטה, מספרת על התקדמות של מטופל שלה, המשותק בחצי מגופו: "התחלנו בקצב ותנועה עם הכתפיים, ועברנו למחיאות כפיים. עם הזמן, מחיאות כפיים התחילו להיות פתוחות ורועשות, דבר קשה במיוחד לאנשים משותקים". מאוחר יותר, מספרת ארווס, הוא אף הצליח להרים את רגלו.

 

גרדינר ישהה בישראל עד השבוע הראשון של חודש ספטמבר לסדרה של קורסים והרצאות.


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתאמנת בשיטת ה-RGRM
צילום: אבי חי
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים