שתף קטע נבחר

רוצים לקנות גיטרה? כך תעשו את זה נכון

לפני שמתחילים לנגן מה צריך לדעת כשקונים גיטרה חדשה, מה כדאי לבדוק כשקונים גיטרה משומשת ואיך שומרים על הגיטרה כדי שתחזיק מעמד שנים ארוכות? צפו בכתבה

החלטתם לקנות גיטרה אבל בתחום הזה, יש תופעות סותרות: מבחר גדול, בעל טווח מחירים רחב, ומצאי פשוט שאפשר לקנות בזול באינטרנט ואפילו בדוכנים ברחוב. אז מה כדאי לקנות? מסתבר שישנם לא מעט דברים שכדאי לשים לב אליהם בזמן הקנייה ואחריה. צפו בכתבה.

 

 

 

מותג: דבר ראשון, כוונו עצמכם לקניית מותג. מותג בגיטרה, בניגוד למותגים בדברים אחרים, זה לא סתם שם מפואר שבגללו גובים יותר כסף. חברות ותיקות בנו לעצמן שם במשך שנים. לכן מותג בגיטרה קשור בהיסטוריה של איכות.

 

כעת יש להחליט מה כדאי לקנות גיטרה קלאסית או גיטרה אקוסטית? מחירי גיטרות קלאסיות, שמיתריהן עשויים ניילון וברזל מלופף בניילון, נעים בין 200 ל-20 אלף שקל. גיטרות אקוסטיות, שמגיעות עם מיתרי מתכת, עולות בין 300 ל-30 אלף שקל. בגיטרות אקוסטיות טכניקת הנגינה שונה במקצת ולכן מוטב להתחיל בגיטרה קלאסית. המחירים של גיטרות חשמליות ובס נעים בין 600 ל-40 אלף שקל.

 

אינטרנט זה לא מספיק: קראתם המון באינטרנט, ואתם יודעים הכל על הגיטרה שאתם רוצים עד רמת המפרט הטכני שלה. אבל קריאה באינטרנט זו קריאה "על יבש".

 

לנסות ולהתנסות: אתם חייבים לבוא לחנות, להחזיק את הגיטרה, לנגן בה, להקשיב לצליל שלה. אם הצליל הוא לא כמו שדמיינתם ואם הגיטרה לא נוחה לכם - יכול להיות שלא תתמידו בה.

 

השוואה: איך תדעו שאתם מקבלים תמורה לכסף שלכם? השוואה. בקשו מהמוכר להביא לכם 3-2 גיטרות שדומות לגיטרה בה בחרתם אבל ברמות מחירים שונות. נמסו את הצליל שלהן, בדקו אם הן נוחות. אם יש הבדלים משמעותיים בין הגיטרה שלכם לגיטרה היקרה יותר - אל תקנו.

 

הבדלי מיתרים: גובה המיתרים משתנה לפי הצרכים. בקלאסית עדיף מיתרים גבוהים, אלא אם אתם נגני פלמנקו. באקוסטית, אם המיתרים נמוכים מדי, הצליל לא ישמע טוב. בחשמלית - למטאל ורוקנ'רול דרושים מיתרים נמוכים, בעוד שלבלוז וג'אז מיתאימים מיתרים גבוהים יותר.

 

חומרים: לנגן החובב לא אמור לשנות סוג העץ ממנו עשויה הגיטרה. בהחלט יכול להיות מודל זול מלמינציה, שבנוי מעולה.

 

גיטרה קטנה: קונים גיטרה לילד? אם הוא עבר את גיל 10 אין צורך לקנות לו גיטרה קטנה, למרות שהיא חמודה, הוא יכול להסתדר עם גיטרה רגילה.

 

חדש עדיף: עדיף לא לקנות כלים משומשים, כי הסיכוי שתקבלו גיטרה טובה כשהיא משומשת הוא קטן. אם אתם בכל זאת הולכים על גיטרה משומשת, בדקו שאין עליה מכות או פגמים ושהמיתרים לא חלודים.

 

אקססוריז: בחרתם כלי? כאן לא נגמרת הקנייה. נרתיק לגיטרה יעלה בין 60 ל-150 שקל, סט מיתרים נוסף, כי מיתרים נקרעים, יעלה בין 30 ל-50 שקל, טיונר מכוון דיגיטלי יעלה כ-100 שקל, ולגיטרה חשמלית תצטרכו גם מגבר וכבל שיעלו בין 300 ל-50 אלף שקל.

 

לשמור על הגיטרה

חום הורס: זהו קניתם גיטרה. עכשיו חשוב מאוד שתדעו איך לשמור עליה. גיטרה סובלת מאוד מהבדלי טמפרטורות. לכן חשוב שלא תשאירו אותה בתא המטען של אוטו ביום חם, גם אם היא שוכנת לבטח בנרתיק נשיאה, כי אחרי שעתיים לא תהיה לכם גיטרה. אותו דבר לגבי טיסה: אם אתם מטיסים גיטרה, הוציאו אותה מהארגז רק 12 שעות אחרי הנחיתה. אם תפעלו אחרת, יתכן שתזכו לעיוותים או לפיצוצים בעץ, וחלקי עץ מודבקים עלולים להתפרק.

 

חלודה הורסת: לעולם אין להשאיר מיתרים חלודים על גיטרה. אם יש עקבות זיעה, נקו אותם עם מטלית כותנה. גם את האבק מהסריגים יש לנקות. ודאו שאתם משתמשים בחומרי ניקוי מתאימים. יש חומרים ספציפיים לניקוי ושימון מיתרים וישנם חומרים אחרים שעושים פוליש לגיטרה.

 

לחץ גבוה: הלחץ המופעל בדרך כלל על צוואר הגיטרה הוא בין 40 ל-80 ק"ג, תלוי בסוג הגיטרה. כיוון לא נכון ,או שימוש במיתרים שאינם מתאימים לכלי, יביא הפעלת לחץ גבוה יותר שעלול לגרום לנזק.

 

הרפיה: במידה ולא מנגנים בגיטרה למשך תקופה של יותר משבועיים, יש להרפות את המיתרים 2 טונים למטה.

 

שימו חוצץ: לכן מומלץ להכין חוצץ מפלסטיק או מקרטון דק, שיהיה במידותיו של לוח הסריגים. כשמאחסנים את הגיטרה, יש להניח אותו בין המיתרים המתוחים לסריגים.

 

החלפה ואחריות: לא מרוצים? החליפו את הגיטרה תוך 14 יום. מרוצים? בכל זאת הביאו את הכלי לבדיקה אחרי חודש, כי האחריות על פגם בייצור ועל האלקטרוניקה, היא רק לשנה. גיטרה פשוטה אמורה להחזיק מעמד עד 10 שנים. גיטרה טובה יותר, תחזיק מעמד גם 40 ו-50 שנה.

 

ייעוץ: עמוס גן אור, מנהל מחלקת גיטרות בכלי זמר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
קונים משומשת? חפשו פגמים וחלודה
צילום: חגי דקל
מומלצים