שתף קטע נבחר

שופטת בארה"ב: יחס הצבא להומואים אינו חוקתי

הנוהג "לא נשאל, אל תגלה", מאפשר להומואים ולסביות לשרת בצבא רק אם אינם מספרים על הנטיות המיניות שלהם. שופטת בקליפורניה דחתה את טענת המדינה כי החוק הנוכחי מסייע לשמירת המוכנות הצבאית והורתה לבטלו

שופטת פדרלית בקליפורניה קבעה הלילה (יום ו') כי האיסור על הומואים ולסביות מוצהרים לשרת בצבא האמריקני מנוגד לחוקה. מדיניות הצבא בנושא, המכונה "לא נשאל, אל תגלה", נהוגה מאז שנת 1993, ומורה להדיח חיילים וקצינים שמצהירים על היותם הומוסקסואלים.

 

השופטת המחוזית הפדרלית וירג'יניה פיליפס קבעה בפסיקתה כי האיסור על גאים לשרת אינו מסייע לשמירת המוכנות הצבאית, בניגוד לטענות שהשמיעו תומכי החוק. השופטת הוסיפה כי העובדות מצביעות על כך שלהחלטה "יש השפעה ישירה ומזיקה" על הצבא. היא אף הודיעה שתוציא צו מניעה נגד הממשלה, כדי למנוע ממנה לאכוף את המדיניות.

 

משרד המשפטים, שהגן על עמדת הממשל, יוכל להגיש ערעור על הפסיקה בשבועיים הקרובים. תגובת המדינה להחלטה תהיה מעניינת, משום שהנשיא ברק אובמה תומך בביטול החוק הקיים וכבר הורה למשרד ההגנה להכין תוכנית לשינוי המדיניות באופן הדרגתי.

 

בשיטה הנוכחית, הומואים יכולים לשרת בצבא ובלבד שלא ישאלו אותם והם לא יספרו על הנטיות המיניות שלהם. הנשיא אובמה כינה את הנוהג הזה "איום על הביטחון הלאומי", ובחודש מאי האחרון עברה בבית הנבחרים החלטה לביטולו. בשלב זה, הועבר הנושא לטיפול הפנטגון, שבוחן אם הצבא יוכל להתאים את עצמו לשינויים.

 

יוזמי העתירה מקווים להלחיץ את וושינגטון

עובדה מעניינת נוספת לגבי המשפט הנוכחי, היא שהארגון שהגיש את העתירה הוא גוף רפובליקני בשם "לוג קאבין", הנלחם למען זכויותיהם של הומואים ולסביות בחברה האמריקנית והצבא. המפלגה הרפובליקנית מזוהה לרוב עם קו שמרני, שאינו דוחף לשיוויון מלא לקהילה הגאה.

 

במדינת קליפורניה התנהלו בשנים האחרונות משפטים תקדימיים בסוגיות הנוגעות לזכויות להומוסקסואלים. ההחלטה של השופטת הפדרלית בנושא השירות הצבאי, מגיעה כחודש לאחר ששופט בסן פרנסיסקו הורה לבטל את החרם שהוטל במדינה על נישואים חד-מיניים בעקבות משאל עם.

 

יוזמי העתירות מקווים כעת שפסיקת בית המשפט בקליפורניה, תפעיל לחץ על וושינגטון ותאיץ את הפעילות הפוליטית לביטול המדיניות בקונגרס האמריקני.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
האיסור מפר זכויות (ארכיון)
צילום: AFP
מומלצים