שתף קטע נבחר

סוריה חוגגת 37 שנה למלחמה: שברנו המיתוס

הנשיא אסד הניח זר על קבר החייל האלמוני, ביום השנה ה-37 לפרוץ מלחמת יום הכיפורים. בעת שבישראל נחשפת הפאניקה של הימים הראשונה למלחמה, אומר גנרל סורי: "באוקטובר 73' שברנו את המיתוס של הצבא הישראלי הבלתי מנוצח"

בעוד שבישראל נחשפת הפאניקה, הדכדוך והבלגאן של הימים הראשונים במלחמת יום הכיפורים, בסוריה חוגגים היום (ד') 37 שנה למלחמת אוקטובר. הנשיא בשאר אסד הניח זר על קבר החייל האלמוני ביום השנה לפרוץ המלחמה וגנרל בצבא הסורי אמר לסוכנות הידיעות הסורית כי המלחמה שברה את המיתוס של "הצבא הישראלי הבלתי מנוצח".

 

 

אסד הגיע למקום מלווה בשר ההגנה הסורי וברמטכ"ל. אחרי שההמנון הלאומי הושמע, הוא סקר משמר כבוד. במהלך הטקס נורו 21 יריות לרגל יום השנה.


אסד ליד האנדרטה לזכר החיילים הסורים (צילום: AFP)

 

לאחר מכן, אסד לחץ ידיים לבכירים במפלגת הבעת', לסגני הנשיא, לראש הממשלה, לשרים ולבכירים במערכת הביטחון הסורית. בנוסף השתתף בטקס גם בכיר באש"ף. אסד קרא גם פרק מהקוראן לזכרם של החיילים הסורים, שנהרגו במלחמה.

 

הגנרל במילואים נאיף אל-עאקל טען כי יש להסתכל על הקרבות ב-1973 באופן אסטרטגי. "לערבים היתה היוזמה, והם שברו את המיתוס של הצבא הישראלי", אמר אל-עאקל, שלדבריו השתתף בכוח שטיפס להר החרמון והניף עליו את הדגל הסורי במלחמה.


אסד עם ילדים בטקס (צילום: AFP)

 

"לשחרור החרמון היתה השפעה גדולה על הכוחות הלוחמים, כיוון שלצבא הכיבוש הישראלי היו כמה ניסיונות עקרים לכבוש מחדש את המקום", הוסיף אל-עאקל, ששכח לספר כי צה"ל כבש בסופו של דבר את החרמון, לפני תום המלחמה.

 

הוא אמר כי מלחמת יום הכיפורים היתה הראשונה בה הערבים הציגו חזית משותפת וסולידריות, וגם הפעם העדיף לשכוח את העובדה שירדן לא הצטרפה ללחימה. 

 

בזמן שבסוריה חוגגים, בישראל מתעסקים בפרוטוקולים. מהפרוטוקולים שנחשפו הלילה על-ידי גנזך המדינה, עולה כי עלתה האפשרות לתקוף את ארמון הנשיאות בדמשק ב-1973. בעוד שהמצב בדרום לא היה טוב ביום השלישי של המלחמה, אמר שר הביטחון דאז, משה דיין: "הלכנו מספיק על השדות בדמשק, אין יותר מטרות משמעותיות.

 המטרה המשמעותית ביותר היא דמשק, אי אפשר לומר שהאוכלוסייה לא תיפגע. הם צריכים להגיע להחלטה שהמלחמה לא משתלמת. הישראלים 60 ק"מ מדמשק. צריך לפתוח עוד פצע בכדי שיכאב".

 

הרמטכ"ל, רב-אלוף דוד אלעזר, אמר באחד הדיונים, כי מטרות רבות שמוצעות כיעדים ממוקמות במרכז העיר דמשק: מטכ"ל, משרד ההגנה, מפקדת חיל האויר. "זה מרכז השלטון", הסביר ראש אמ"ן אלי זעירא. "האזור דליל מבחינת בתים אבל זה בתוך העיר". דיין העיר: "אם אנשי חיל האוויר יכוונו היטב ועד כמה שאפשר שזה לא יחרוג לשכונות הייתי מאשר את זה". ראש הממשלה, גולדה מאיר, היססה: "הייתי רוצה להתחיל במטרות אחרות".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הנשיא אסד על השטיח האדום בטקס
צילום: AFP
מומלצים