שתף קטע נבחר

נרשמתי מאוחר. אפשר את שכר הלימוד בחזרה?

אישה שנרשמה ללימודים במכללה ללימוד תפירה לאחר שהקורס כבר החל, טענה כי אינה מצליחה להשלים את הפער וביקשה לקבל חזרה את כספה. ביהמ"ש דחה את בקשתה

אם נרשמת מאוחר לקורס - יהיה לך קשה יותר להשלים את החומר, את זה יודע כל סטודנט. אבל מה קורה כשהנרשמת לא ידעה עד כמה מאוחר נרשמה?

 

 

אישה טענה שנרשמה ללימודים במכללת מוזה נט, מכללה ללימוד תפירה, תמורתם שילמה שכר לימוד שנתי של 14,200 שקל. לטענתה, בטרם נרשמה נאמר לה כי הקורס שאליו נרשמה החל וכי עליה להזדרז בטרם תיסגר ההרשמה. סמוך למועד התחלת לימודיה, תלמידים בכיתתה אמרו לה כי הלימודים החלו לפני חודשיים.

 

האישה טענה כי למרות שניסתה להשלים את הפער שבינה לבין התלמידים האחרים, לא הצליחה בכך עקב העומס בלימודים, וכחודש לאחר שנרשמה, התלוננה בפני נציגי המכללה על שלא יידעו אותה מראש על אינטנסיביות הקורס, כשלטענתה, הוסתר ממנה מידע חשוב על היקף החומר שנלמד עד למועד להתחלת לימודיה. משסירבה המכללה להשיב לה את מלוא שכר הלימוד, הגישה האישה תביעה לבית-המשפט לתביעות קטנות בת"א בטענה להטעיה וחוסר תום לב מצד המכללה.

 

המכללה טענה, כי התובעת בדקה את מלוא הפרטים הרלוונטיים בטרם נרשמה לקורס,וכי הציעה לתובעת להשלים את המועדים שהחסירה בקורסים מקבילים ללא תוספת תשלום או להקפיא את לימודיה למשך שנה, אך היא סירבה לכך. המכללה הדגישה, כי התובעת חתמה על תקנון הקובע כי לא ינתן החזר כספי לאחר תחילת הלימודים, והתובעת כבעלת שני תארים אקדמיים יודעת כי התקנון מחייב את הצדדים.

 

המכללה פעלה בצורה סבירה  

השופט מנחם קליין דחה כאמור את התביעה. הוא קבע כי מהראיות שהוגשו עולה שהתובעת הפסידה שמונה שיעורים בסך הכל, וכי יש לקבל את טענת המכללה לפיה מדובר בפיגור זניח לאור העובדה כי משך הלימודים הינו שנתיים.

 

נפסק, כי טענתה של התובעת כי חשה במהלך הקורס כי הלימודים תובעניים עבורה, אינה מצדיקה החזר כספי של שכר הלימוד, וזאת מאחר והתובעת חתמה על התקנון, כשהיא מבינה ומודעת לכתוב בו.

 

השופט ציין, כי שיטת החישוב לפיה ככל שמועד תחילת הלימודים קרב פוחת החזר שכר הלימוד בגין ביטול, הינה שיטה מקובלת במוסדות לימודים, וכך גם הסעיף הקובע כי לאחר תחילת הקורס לא יוחזר שכר הלימוד.

 

"סבורני כי התובעת, כסטודנטית סבירה ובעלת ניסיון, ידעה לקראת מה היא הולכת. מסיבה כלשהי לא התממשו ציפיותיה, ומשכך בחרה להשיב את כספה בדרך של תביעה זו. נוכח ניסיונה הקודם היה עליה להבין את גודל המעמסה הלימודית", כתב השופט, וציין כי המכללה נהגה כמכללה סבירה בנסיבות העניין.

 

משכך, נדחתה התביעה, והתובעת חויבה לשלם למכללה הוצאות משפט של 300 שקל.

 

לעיון בפסק הדין

 

לאתר המשפט הישראלי פסק דין

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קשה השלים שמונה שיעורים?
צילום: Index Open
מומלצים