שתף קטע נבחר

 

מחקר: האדם אכל לחם כבר לפני 30 אלף שנה

חשבתם שהאדם הקדמון הוא טורף חובב בשר? כנראה שכן, אולם מחקר חדש מגלה כעת כי הוא אהב את הקבב שלו בפיתה. עקבות עמילן שהתגלו על אבני רחיים באירופה שופכים אור על הדיאטה העתיקה

עקבות עמילן שהתגלו על אבני רחיים בני 30,000 שנה מגלים כי האדם הקדמון ניזון ככל הנראה מגלגול מוקדם של לחם שטוח דמוי פיתה, בניגוד לדימוי הפופולרי המציג אותו בעיקר כטורף בשר.

 

הממצאים פורסמו ברשומות האקדמיה הלאומית למדעים של ארה"ב (PNAS) ומהם עולה כי האירופאים בתקופת האבן הקדומה גידלו באדמה שורשים דמויי תפוחי אדמה כדי להכין מהם קמח ששימש להכנת בצק.

 

"זה כמו לחם שטוח, מעין פנקייק עם מים וקמח", אמרה לאורה לונגו, חוקרת מהמכון האיטלקי לפרה-היסטוריה. "אתה מכין פיתה ואופה אותה על אבן חמה", שחזרה החוקרת את תהליך האפייה. התוצר הסופי לדבריה היה "פריך כמו קרקר אבל לא מאוד טעים".

 

אבני רחיים, שכל אחד מהם בגודל כף ידו של מבוגר, התגלו באתרים ארכיאולוגיים באיטליה, ברוסיה ובצ'כיה.

 

לדברי החוקרים, הממצאים שלהם מקדימים את התיעוד הראשון של שימוש בלחם ב-10,000 שנה, לאחר שהראיות הקודמות גרסו כי השימוש הראשון באבני רחיים נעשה לפני 20,000 שנה דווקא בישראל.

 

התגלית עלולה לאכזב אוהדים רבים של הדיאטה בתקופת האבן הקדומה, שעד כה הייתה ידועה במרכזיות שייחסה לאכילת בשר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ההיסטוריה של הפיתה
צילום: מישל דור
מומלצים