שתף קטע נבחר

חוק חיזוק ירושלים: "מסר פוליטי - היא לא תחולק"

השר משה כחלון מהליכוד טוען שההצעה שאישרו היום השרים להעביר לחקיקה, מבהירה לפלסטינים ולעולם ש"מי שמצפה שנכיר בתביעות כלשהן בבירה - טועה ומטעה". הרצוג התנגד והסביר: רק ממניעים טכניים, תומך בחיזוק הכלכלי של ירושלים

ירושלים אמורה לזכות למעמד ממשלתי מיוחד ולמענקים - ובממשלה מנסים להראות שיש לכך משמעות מדינית, שעוד עשויה לעורר גלי ביקורת חדשים. שר התקשורת, משה כחלון מהליכוד, שקידם את אישור החוק היום (א') בוועדת השרים לחקיקה, אמר היום ש"בחוק זה ממשלת ישראל מעבירה מסר פוליטי ברור וחד משמעי, שירושלים לא תחולק ואין היא מוכנה בשום דרך שהיא לדבר על חלוקתה".

 

 

לדברי כחלון, "כל מי שמצפה בקרב הפלסטינים ובעולם שממשלת ישראל הנוכחית תכיר בתביעות כלשהן לריבונות אחרת מאשר ישראלית בבירתנו - טועה ומטעה".

 

לפי החוק, עליו חתמו 45 חברי כנסת, ירושלים תוגדר כאזור עדיפות לאומית א' בתחומי הדיור, התעסוקה והחינוך. יוענק לה מענק ממשלתי שנתי. המשמעות היא שיינתן תעדוף לבנייה בשכונות השונות, ובהן מעבר לקו הירוק, דבר שעשוי להוביל במהירות לחיכוכים עם ארצות הברית ואירופה. עדיין לא ברורות ההשלכות המדויקות עבור תושבי הבירה, אולם הם בכל מקרה צפויים ליהנות מהטבות שונות.


עיר עוטפת אור - ומחלוקת. "ירושלים לא תחולק" (ארכיון: AFP)

 

כחלון זעם על כך שהחוק לא עבר בוועדת השרים ללא התנגדויות. "הגיע הזמן שגם שותפינו בקואליציה יבינו שירושלים היא מעל לכל מחלוקת. לא יעלה על הדעת שהחוק המגדיר את ירושלים כבירת עם ישראל, נתקל בהתנגדות לקידום החוק מצד חברי הממשלה. מהות החוק היא לקדם את ירושלם כבירת ישראל הנצחית של העם היהודי".

 

עמיתו לממשלה, שר הרווחה יצחק (בוז'י) הרצוג מהעבודה, הבהיר בשיחה עם ynet שהתנגדותו אינה נובעת מהתנגדות לחיזוק מעמד ירושלים: "התנגדותי, כמו התנגדות ממלא מקום יו"ר ועדת השרים השר בני בגין, שר החינוך גדעון סער מהליכוד והשר שלום שמחון מהעבודה, לא הייתה לעצם החוק. כל מה שביקשנו הוא לדחות את החוק בשלושה שבועות, כדי להוסיף לו אלמנטים.

אני למשל רציתי להוסיף בתוכו סעיפים הנוגעים לענייני רווחה".

 

לדברי הרצוג, "אני ומפלגת העבודה תומכים באורח מלא בחוק לחיזוקה הכלכלי של ירושלים, כפי שהוגש. לאחר ההצבעה, אין כל מניעה מבחינתנו להעלאת החוק בהצעה טרומית בכנסת כבר השבוע, אנו תומכים בו ובירושלים כאמור".

 

שר החינוך סער אמר ל-ynet כי גם הוא תומך באופן מלא בחיזוקה של ירושלים, וציין כי נענה להצעתו של יו"ר ועדת השרים בפועל, השר בני בגין, לדחות את ההחלטה בשלושה שבועות בשל אילוצים טכניים ובקשה ממשרדי המשפטים והאוצר. לדבריו, עשה זאת יחד עם בגין עצמו ועמיתיו מהעבודה, השרים יצחק (בוז'י) הרצוג ושלום שמחון.

 

אזור עדיפות לאומית א' מאפשר מתן מענקים בתחומים הבאים: חינוך, תרבות, תעסוקה, רווחה, בינוי, שיכון, תעשייה, חקלאות, תיירות, פנים, הגנת הסביבה, קליטת העלייה ותשתיות. עוד נקבע, כי על מנת למנוע עזיבה של צעירים מירושלים כתוצאה של עליית מחירי הדירות, הרשות המקומית תהיה רשאית לקבוע כי חלק מסוים מהדירות יהיה מיועד לדיור בר השגה עבור קבוצות אוכלוסיה שונות, ולחלק מהם יינתן פטור מארנונה.

 

ח"כ אורי אריאל מהאיחוד הלאומי אמר היום כי הוא מצפה כי התעדוף הממשלתי "יקפיץ את ירושלים ליגה" ורמז לייהוד הבירה. "הדבר יביא גם לשינוי המאזן הדמוגרפי. אני מקווה שאם החוק אכן יאושר בתמיכה ממשלתית בסופו של דבר בכנסת, הוא יביא הדבר לתנופה חדשה לבירת ישראל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
השר כחלון. לא ייתכן שמתנגדים
צילום: ירון ברנר
השר הרצוג. מתנגד
צילום: גיל יוחנן
מומלצים