שתף קטע נבחר

הטיפ היומי: איך לעבור את החורף בשלום?

צאו לשמש, העדיפו מאכלים חמים וצרכו הרבה ויטמין E. לקראת החורף, שכולנו מתפללים כי הוא אכן בדרך, מגיש ד"ר אהרון אלכסנדרוביץ צרור עצות כדי לעבור אותו בריאים ושלמים

החזאים אמנם צופים לנו עוד חורף שחון, אבל אנחנו מעדיפים להישאר אופטימיים והלכריז שהסתיו כבר כאן, ועוד רגע גם החורף מגיע בעקבותיו. לקראת העונה הגשומה הנה שלל עצות כיצד לעבור את החורף בשלום.

 

עייפות: התאימו את שעות הערנות לשעות האור 

בחורף אנחנו עייפים יותר, בעיקר בגלל הפרשה יתרה של הורמון השינה מלטונין, וחוסר איזון של השעון הביולוגי. לכן, מומלץ לנסות ולהתאים את שעות הערנות שלנו לשעות האור, כלומר לקום השכם בבוקר וללכת לישון מוקדם יותר, ובכל מקרה להקפיד על שינה מספקת. פעילות גופנית תסייע לנו להפחית את תחושת העייפות, גם אם מדובר במתיחות תוך כדי ישיבה מול המחשב.

 

השמנה: אל תשכחו את הפעילות הגופנית

בחורף אנחנו צורכים יותר מתוק, ממעיטים בפעילות גופנית ומעדיפים להתכרבל מתחת לשמיכה. לצערנו, הדרך היחידה להערים על השומנים היא להתנער מהשמיכות, להתמיד בפעילות הגופנית ולהמעיט בפחמימות.

 

דכדוך: צאו "לספוג" את קרני השמש

מיעוט בחשיפה לאור עלול לגרום לתחושת דכדוך ולכן מומלץ, במיוחד בחורף, לצאת באמצע יום העבודה ו"לספוג" קרן שמש או שתיים. רצוי להקפיד על שהות בחללים מוארים בשעות היום, אם כי יש להימנע מתאורת פלורסנט.

 

שפעת: הקפידו על אוורור החדר והמשרד

כדי להימנע ממחלת השפעת מומלץ להתלבש חם, לא לחשוף את הגב התחתון לקור, לצרוך ויטמין C, קינמון, ג'ינג'ר, אבץ ופרופוליס. כדאי גם להרבות בשתייה חמה ולהעדיף מאכלים חמים על פני קרים. יש להקפיד על אוורור החדר והמשרד, מאחר ובניגוד לדעה הרווחת, דווקא השהות בחללים סגורים מהווה קרקע פורייה לשפעות שונות. מומלץ גם להתחסן בהתאם להמלצות משרד הבריאות.

 

דלקות: הקפידו על שתייה מרובה 

דלקות גרון, דלקות בדרכי השתן ודלקות נוספות הן סממן נוסף של החורף.

מומלץ להקפיד על שתייה מרובה, כולל מיץ חמוציות, וכמובן להתחסן בהתאם להמלצות משרד הבריאות.

 

עור יבש: הרבו בצריכת ויטמין E

מאפייני האקלים החורפי והשהייה במרחבים ממוזגים יוצרים עור יבש, המתבטא במרקם גס, בחספוס ובקילופים. מומלץ להשתמש בקרמים מתאימים, להקפיד על גיחות לאוויר הצח ולהרבות בצריכת ויטמין E.

 

התקפי לב: סיכון מוגבר בחורף

על פי נתוני המאגר הלאומי לרישום של התקפי לב בארצות הברית, חודש ינואר הוא חודש שבו ישנו ריבוי של התקפי הלב. לכן, לאוכלוסיות הנמצאות בסיכון מומלץ להקפיד על לבוש חם, להימנע מפעילות גופנית בקור ולהמעיט במעברים פתאומיים בין חום לקור.

 

הכותב הוא סגן מנהל מחלקה פנימית ב' במרכז הרפואי תל אביב


 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
החורף הגיע?
צילום: עידו ארז
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים