שתף קטע נבחר

מינואר: תוכפל ההשתתפות במכשיר שמיעה לילד

עד כה מימנה המדינה 3,500 שקלים למכשיר שמיעה לילדים, שעלותו מגיעה ל-10,000 שקלים. מינואר הקרוב יוכפל המימון והמדינה תשתתף ב-7,000 שקלים

בשורה לילדים לקויי שמיעה: החל בחודש ינואר יכפיל משרד הבריאות את השתתפות ברכישת מכשירי שמיעה לילדים מסכום של 3,500 שקל למכשיר לסכום של כ-7,000. זאת לאחר שהמשרד התעקש וקיבל תוספת ייעודית לנושא לשנתיים הקרובות.

 

"ההערכה שלנו שעלות מכשיר שמיעה לילד נעה בין 8,000 שקל לעשרת אלפים שקלים", אומרת גלית כספי מנכ"לית מיח"א. העובדה שהמימון של משרד הבריאות לא עודכן מאז שנת 2002, בעוד שמכשירי השמיעה השתכללו והתייקרו הטילה הוצאות של אלפי שקלים על הורים לילדים לקויי שמיעה.

 

"מכשיר שמיעה הוא צורך בריאותי ממדרגה ראשונה, שמשפיע גם על היכולת של הילד לתקשר ובסופו של דבר להתפרנס וללמוד. מכשיר מאד חיוני. בנוסף, שנותיו הראשונות של הילד הן השנים הקריטיות להתפתחות השפה. המוח הוא מאד גמיש, לכן הקריטיות שבטיפול אצל ילדים גדולה. חשוב לטפל כמה שיותר מוקדם. יש פעולות נוספות שאנחנו בעמותה עושים לשלב את הילדים החרשי, אבל מכשיר שמיעה הוא תנאי בסיסי כדי להתחיל ולהתקדם. יש לנו ניסיון של מעל ל-60 שנה וישנים ילדים חרשים שהפכו לרופאים או עורכי דין. לקות שמיעה אפשר לשקם ולהגיע להצלחות גדולות ולכן משמעותי שהמדינה תאפשר לילדים להפוך לאזרחים מועילים ופעילים. יאמר לזכותו של סגן שר הבריאות יעקב ליצמן שהוא התגייס לטובת העניין".


לא רק סגן שר. ליצמן מתופף עם ילדים לקויי שמיעה

 

מירי עובדיה אמא לשתיים, הקטנה בהן נוגה בת ארבע, אובחנה לפני שנתיים כלקויית שמיעה רכשה מכישרי שמיעה לבתה בעלות של אלפי שקלים. "נגה זקוקה לשני מכשירי שמיעה, אחד בכל אוזן והעלות קטסטרופלית, שני מכשירים עלו לנו כמעט 19 אלף שקל, אחרי הנחה. קיבלנו החזר של כשלושת אלפים שקל ממשרד הבריאות ועוד 16 אלף שקל מכיסנו. הייתי מצפה שגם המדינה תישא בעלויות. אני משלמת מגיל 18 ביטוח חובה לביטוח הלאומי, אך הם מתנערים מאחריות כשמגיע רגע האמת. אנחנו מררוויחים שכר ממוצע ונאלצנו לצאת למבצע לגיוס כספים, כולל פניות לרבנים ועמותות. חשבתי לא פעם להגיע מצב של תחנונים, לוותר על הכבוד העצמי, אבל זה לא עוזר. אני לא רוצה לחשוב מה קורה במשפחות שמרוויחות פחות. כאם לילדה לקויית שמיעה ההוצאות הן בלתי נגמרות קלינאית תקשורת, מורה לשפה, גאדג'טים שצריך, וזה עוד לפני האנרגיות הרגשיות".

 

כיום עם המכשיר חייה של נוגה השתנו ללא הכר. "נוגה פורחת עם המכשיר. היא ילדה קשקשנית, חייכנית, אפשר לנהל אתה שיחות, היא מבקשת שנקריא לה ספרים. פתאום היא מדקלמת לעצמה משפטים מספרים ושרה ומזמזת בבית. זה תענוג, קשה להסביר את ההבדל. בעוד שנה וחצי כשנצטרך לרכוש מכשירים חדשים ההטבה הזו מאד תקל עלינו".

 

לפי ההערכה בישראל חיים היום כ-650 אלף לקויי שמיעה. מצוקת הילדים לקויי השמיעה עלתה גם על שולחן הוועדה לזכויות הילד בכנסת.

 

ביום שלישי הבא (16 בנובמבר) ייערך יום ההתרמה השנתי של הארגונים מיח"א וניצן לטובת 650 אלף חירשים ולקויי שמיעה. במהלך יום ההתרמה יצאו עשרות אלפי תלמידים להתרים מדלת לדלת. מטרת יום ההתרמה, בן היתר, שדרוג בנק מכשירי שמיעה, בכדי להקל על חייהם של לקויי השמיעה. בין המכשירים נמצאים: מכשירי שמיעה מסוגים שונים, מכשירי הגברה לסטודנטים ולתלמידים, אוזניות, טלפונים ייחודים ומכשירים נוספים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נגיש יותר. מכשיר שמיעה לילדים
צילום: זיו דגן, באדיבות שטיינר
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים