שתף קטע נבחר

כולירה בהאיטי: כאלף מתו, אך הבחירות יתקיימו

6 מתוך 10 המחוזות במדינה הקריבית הענייה נגועים בחיידק שהדביק עד-כה לפחות 14,600 בני אדם. מומחים מזהירים מפני הדבקה נרחבת במחנות האוהלים שסביב הבירה פורט או-פרינס, ואילו באו"ם מנסים לגייס תרומות לשיפור מתקני התברואה

מגפת הכולירה ממשיכה להשתולל בהאיטי והסוף אינו נראה באופק: מניין המתים מאז התפרצות המחלה במדינה הקריבית הענייה לפני כשלושה שבועות מתקרב לאלף, ובמשרד הבריאות בבירה פורט או-פרינס מציינים כי לפחות 6 מתוך 10 המחוזות נגועים בחיידק המדבק.

 

סוכנויות הסעד והבריאות של האו"ם פרסמו בסוף השבוע קריאה למדינות העולם, בבקשה שיתרמו כ-164 מיליון דולרים על-מנת להגביר את המאמצים הבינלאומיים להילחם במגיפה. עד-כה גבתה המגפה את חייהם של 917 בני אדם, ולפחות 14,600 נדבקו בה ואושפזו. מרביתם משוחררים כעבור זמן קצר. מנתוני ארגון הבריאות "הצילו את הילדים" עולה 40% מאלו שמתו כתוצאה מהמגפה - לא זכו לטיפול רפואי כלשהוא. על-פי הערכות האו"ם, מניין הנדבקים במחלה עלול להאמיר עד ל-200 אלף - כ-2% מאוכלוסיית האיטי.


מוקדי ההדבקה בהאיטי. מחוז ארטיבוניטה במרכז (צילום: רויטרס) 

 

מוקד ההדבקה המכרזי נמצא במחוז ארטיבוניטה, ובו התרחשו קרוב ל-600 ממקרי המוות. בפורט או-פרינס, המלקקת עדיין את פצעיה מרעש האדמה האדיר שאירע לפני כעשרה חודשים, נרשמו עד-כה 27 מקרי מוות. עיקר המאמצים של רשויות הבריאות המקומיות ושל ארגוני הסעד הבינלאומיים הוא למנוע את התפשטות הנגיף למחנות האוהלים בהם חיים יותר מ-1.3 מיליון פליטי רעידת האדמה. 

 

חרף המצב, האיטי מתכוונת לקיים את הבחירות הכלליות לנשיאות ולפרלמנט ב-28 בנובמבר כמתוכנן. המועמדת המובילה לרשת את הנשיא רנה פרבאל, היא מנהיגת האופוזיציה מירלנדה מניגאט. "ברור שהמצב הנוכחי אינו אידאלי לבחירות, אך אנו נמצאים כעת בשלב שאיננו יכולים לדחותם", אמרה.


מתאבלים על המתים (צילום: AP)

 

מומחים הסבירו לסוכנות הידיעות AFP כי קצב ההדבקה בכולירה "יציב אך מתמיד" (כ-2,000 פונים חדשים לטיפול מדי יום), והפנו אצבע מאשימה למצב הגרוע של תשתיות התברואה ושירותי הבריאות במדינה.

 לדבריהם, קצב ההדבקה עלול לזנק אם הכולירה תחדור למחנות סביב פורט או-פרינס, שם מרוכזים הפליטים בצפיפות גדולה בתנאים סניטריים נוראיים. התנאים במחנות רק הלכו והחמירו בימים האחרונים בעקבות גשמי הזעף שהביאה עמה סופת ההוריקן "תומאס".

 

בתוך כך, הודיעה הרפובליקה הדומיניקנית - שכנתה של האיטי ממזרח - כי בכוונתה להגביל את תנועת הסחורות במעברי הגבול, ולנקוט צעדים נוספים כדי להבטיח שמגפת הכולירה לא תתפשט גם לתחומה. במקביל, הודיעה הרפובליקה הדומיניקנית כי פתחה בהכנות לסייע להאיטי לטפל ב-7,500-10,000 חולים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נפגעת כולירה מפונה
צילום: AP
40% מהמתים לא קיבלו טיפול ראוי
צילום: AP
מומלצים