שתף קטע נבחר

מותר להפיל עובר שאובחן כלוקה בתסמונת דאון?

שאלה:

 

לאחר כשש שנות נישואים, סוף סוף אישתי נכנסה להריון. מבחינת המדדים הסטטיסטיים לבדיקת תסמונת דאון הכל כנראה תקין, אבל התגלו שני מוקדים אקוגנים בלב העובר, היכולים להעיד על תסמונת דאון.

 

אבחנת הופאים היא שכנראה לא מדובר במשהו רציני, אבל כדי להשקיט את המצפון, הם המליצו לנו לבצע דיקור מי שפיר. הבנו שמבחינה הלכתית בדיקה זו בעייתית. מדוע?  ומה יחס ההלכה באם חלילה אכן מדובר בעובר עם תסמונת דאון? (פתח תקווה).

 

תשובה:

 

ראשית, הרשו לי לברך אתכם על ההריון שניתן לכם ואאחל לכם שתעברו אותו בשמחה ובבריאות איתנה. בשאלתכם שני סעיפים אליהם יש להתייחס: בדיקת מי שפיר והפלת עובר עם תסמונת דאון.

 

הפוסקים עסקו בשאלת בדיקת מי שפיר עקב הסיכון להפלה הכרוך בעצם הבדיקה. הסיכון להפלה כיום מוערך בכ-1:300-400, וכיוון שקיים

סיכון מסוים לעובר, כדאי לשאול תמיד שאלה ספציפית. כדי לענות על השאלה הספציפית שלכם יש צורך בנתונים נוספים שלא ניתנו בשאלה ועל כן אני ממליץ לכם לפנות למכון פוע"ה עם נתונים מדויקים, שם בוודאי ישמחו לעזור לכם: 02-6515050.

 

לגבי הפלה, הנושא רגיש מאוד ודורש שיחה אישית עם בני הזוג. רק לידע כללי, יש פוסקים שיתירו במקרה שהילד עלול לזעזע את כל המערך המשפחתי ואת בריאות הנפש של ההורים, ויש פוסקים שיותר מחמירים. בכל מקרה שאלה זו מורכבת מאוד ולא ניתן לענות עליה במסגרת הזאת.

 

ברכה והצלחה. (משיב: הרב ירון דוראני)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים