שתף קטע נבחר

רותם אילן זכתה בפרס דרור לשינוי חברתי

מייסדת ארגון "ילדים ישראלים" Israeli Children הפועל למניעת גירוש ילדי עובדים זרים רותם אילן, זכתה בפרס דרור לשינוי חברתי על שמו של דרור שטרנשוס איש פרסום ואסטרטגיה תקשורתית בעל מודעות חברתית. "הפרס הוא לא אישי ושייך לפעילים והפעילות של הארגון, שעשו ימים כלילות כדי למנוע את גירוש הילדים הזרים"

ארגון "ילדים ישראלים" Israeli Children ורותם אילן זכו ב"פרס דרור לשינוי חברתי"על שמו של דרור שטרנשוס ז"ל , בסכום של 25 אלף שקל. הפרס ניתן על שמו של דרור שטרנשוס, איש פרסום ואסטרטגיה תקשורתית שהתנדב כל חייו בסיוע לאנשים ולמגזרים שהחברה הדיחה לשוליים. שטרנשוס נפטר מסרטן בנובמבר 2009 בגיל 51. הוא היה פרסומאי מצליח, יועץ תקשורת ודמות מוכרת ומוערכת בעולם הפרסום והמדיה, ובעולם המאבקים החברתיים.

 

 

בראש חבר השופטים עמדו דליה דורנר, שופטת בית המשפט העליון בדימוס ונשיאת מועצת העיתונות, נשיא אוניברסיטת חיפה פרופ' אהרון בן זאב, מנכ"ל האוצר לשעבר ירום אריאב, אלמנתו של דרור מיכל שטרנשוס, וענת סרגוסטי, מנכ"ל אג'נדה. השופטים בחנו את יכולתם של הקמפיינים המתמודדים לחולל שינוי אמיתי בסדר היום הישראלי, תוך שימוש ברעיונות חדשניים ומקוריים כדי להגיע לליבם של ישראלים.

 

21 ארגונים חברתיים הגישו את מועמדותם לקבלת הפרס. מדובר בארגונים שהצליחו לחולל שינוי בסדר היום הציבורי. המועמדים לפרס נבחנו בכך שהנהיגו מאבק שהוביל לשינוי לטובה בישראל, והפגינו יצירתיות, חדשות ומחויבות לשוויון ולצדק חברתי. בין המועמדים שהגיעו לגמר: הועד להצלת חוף פלמחים, נוער כהלכה לביעור אפליה בחינוך החרדי, המאבק נגד פינוי תושבי שייח ג'ראח, קמפיין פעולה אחת ביום ואחרים.

 

הארגון  הזוכה, "ילדים ישראלים", קם בעקבות כוונת ממשלת ישראל לגרש מאות ילדי מהגרי עבודה שנולדו והתחנכו בישראל. בשנת 2009 הודיעה הממשלה, לראשונה בתולדות ישראל, כי גירוש ילדים יחל ב-1.8.2009.  הארגון הוקם ע"י רותם אילן ואיגד בתוכו פעילים ואנשי מקצוע מתחום החינוך, הפסיכולוגיה והעבודה הסוציאלית. הארגון, המורכב כולו ממתנדבים ללא שכר, מאזרחים ישראלים ומהגרי עבודה יחדיו, ומבצע פעילות במספר אפיקים: תקשורת, לובינג, פעילות אינטרנטית, הפגנות, פעילות שטח, ליווי רגשי של משפחות וחיזוק המנהיגות הקהילתית בקרב מהגרי העבודה.

 

פעילות הארגון כלפי הציבור הישראלי וקובעי המדיניות מתבצעת, בראש ובראשונה, במטרה למנוע את גירוש הילדים ומלווה בהסברה נרחבת אודות הגירת העבודה. הארגון פועל מתוך ראייה חברתית כוללנית, ומתוך ניסיון להעלות את נושא מהגרי העבודה על היבטיו הרחבים, לסדר היום הציבורי.

 

מראשיתו של הארגון, נבחרו מספר קווי הסברה שמבהירים את הבעייתיות בהעדרה של מדיניות ממשלתית הנוגעת להגירת עבודה. קווי הסברה אלה כוללים את המונחים "דלת מסתובבת", "ילדים ישראלים" ו-"ענישה רטרואקטיבית", אחד ממדדי ההצלחה של הארגון בא לידי ביטוי בכך שמונחים אלה שהיו זרים לציבור הישראלי הפכו למושג שגור בכל בית. עם קבלת הפרס מדליה דורנר, אמרה אילן בהתרגשות , כי הפרס הוא לא אישי ושייך לפעילים והפעילות של הארגון ,שעשו ימים כלילות כדי למנוע את גירוש הילדים הזרים.


רותם אילן, דליה דורנר ומיכל שטרנשוס בחלוקת הפרס. צילום: יעל צור

 

מיכל שטרנשוס סיפרה באירוע כי, "דרור האמין שלתקשורת יש כוח לשנות לחיוב, לכן החלטנו לתרום כסף לאנשים טובים שמשתמשים בתקשורת כדי להביא לשינוי אמיתי בישראל. אנחנו מקווים שהפרס יעודד אנשים וארגונים נוספים לפעול".

 

עוד אמרה שטרנשוס, כי מטרת הפרס, שיוענק מדי שנה, הוא לחזק את אותם ערכים ששטרנשוס ז"ל הקדיש להם את זמנו: צדק חברתי וזכויות אדם, שלום ודמוקרטיה. "כמו דרור, אני מאמינה באפשרות להשתמש בתקשורת כדי לחולל שינוי אמיתי בחברה שלנו", מוסיפה שטרנשוס, "ואנחנו רוצים לעזור לכל מי שמטה כתף ודואג שנחיה במדינה טובה יותר".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דרור שטרנשוס ז"ל
צילום: יעל צור
רותם אילן ודליה דורנר בחלוקת הפרס
צילום: יעל צור
פרס דרור שטרנשוס
צילום: יעל צור
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים