שתף קטע נבחר

דרושה עוגה בחושה

יצא לה שם של עוגה פשוטה, כזו שמכינים במהירות והיא תמיד טעימה. אורן בקר משדרג קלות את הבסיס, מוסיף שוקולד ואגוזי לוז ומוציא תחת ידיו עוגה המבוססת על אלמנט הבחישה אבל עם טוויסט שמייחד אותה

אני מת על עוגות בחושות, הכנתן לא כרוכה ביותר מדי טרחה, לא דורשת יותר מדי כלים ועדיין מניבה תוצאה רכה, נימוחה ונעימה, שמפיצה ריח נפלא בכל הבית. בעוגה הזו, השילוב בין הטעם האגוזי העז של אבקת אגוזי הלוז, לטעמו העשיר של הקקאו הכהה הוא מנצח ומייצר עוגה מתוקה, אך במידה.

 

טיפים:

  • להכנת אגוזי הלוז הטחונים, יש לקלות אותם תחילה על מחבת טפלון חמה, לקררם ואז לטחון במעבד מזון. עדיף להשתמש באגוזים לא קלופים, אך אין מניעה להשתמש גם בקלופים.
  • איך יודעים שהקצף יציב? כשהקצף מבריק ומקבל נפח רב וכשהופכים את הקערה ורואים שתכולתה אינה נוזלית.
  • לפני שמקציפים ביצים עם סוכר, רצוי לחמם מעט את הביצים יחד עם הסוכר, שכן החימום מסייע לקבלת מסה חזקה ואוורירית יותר. איך מחממים? מעל אמבט מרים (בן מארי) או במיקרו.
  • חשוב לקרר את קרם השקדים והשוקולד במקרר או בפריזר כדי לייצב את הקרם וכך לשלוט בו ביתר קלות.
  • ניתן לקשט את העוגה לאחר שהתקררה עם אבקת סוכר או גנאש שוקולד בטעמים שונים לקבלת עוגה עשירה יותר.
  • ניתן לשמור את העוגה מחוץ למקרר.

 

עוגת שוקולד ואגוזי לוז

מרכיבים (לתבנית אינגליש קייק):

לביסקוויט אגוזי לוז:  

3 (90 גרם) חלבונים

1/2 1 כפות (30 גרם) סוכר חום כהה

1 כף (20 גרם) חמאה

חומרים יבשים:

5 כפות (40 גרם) אבקת סוכר

2 כפות (40 גרם) סוכר חום כהה

1 כוס (75 גרם) אגוזי לוז טחונים

1 כף (20 גרם) קמח

לקרם שוקולד ואגוזים:

4 כפות (60 גרם) חמאה

3/4 כוס (60 גרם) אגוזי לוז טחונים

1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר

1 כף (10 גרם) אבקת קקאו כהה

2 (110 גרם) ביצים שלמות


עוגת שוקולד ואגוזי לוז (צילום: דודו אזולאי) 

 

אופן ההכנה:
  1. ביסקוויט אגוזי לוז: מקציפים את החלבונים עם הסוכר החום בהדרגה עד לקבלת קצף יציב.
  2. חומרים יבשים: מנפים את כלל החומרים היבשים יחדיו.
  3. מוסיפים את תערובת החומרים היבשים למסת החלבונים בתנועת קיפול.
  4. ממיסים את החמאה ומקפלים פנימה.
  5. קרם שוקולד ואגוזים: מקציפים חמאה עם אבקת סוכר ואבקת אגוזי הלוז למסה אוורירית ומוסיפים את הביצים בהדרגה. לבסוף, מוסיפים את אבקת הקקאו.
  6. שומרים את הקרם בקירור עד להתייצבות וקירור מוחלט, לפחות שלוש שעות
  7. הרכבת המנה: יוצקים כמחצית מתערובת אגוזי הלוז לתבנית אינגליש קייק, ומעליה זולפים שכבה אחידה של קרם השוקולד והשקדים. מרכיבים שכבה נוספת של יתרת תערובת אגוזי הלוז.
  8. אופים למשך כחצי שעה בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.
צילום: דודו אזולאי

 

מה עוד אפינו: 

 

אורן בקר הוא השף-קונדיטור של רשת "בליקר בייקרי" 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוגת שוקולד ואגוזי לוז
צילום: דודו אזולאי
שף קונדיטור אורן בקר
צילום: דודו אזולאי
מומלצים