שתף קטע נבחר

אוכל שילדים אוהבים

האם הילדים שלנו אוכלים כמו שצריך? למה הם תמיד רבים איתנו על השעועית? מה הופך ארוחה לבריאה ומזינה ואיך יודעים אם הילדים מפתחים הפרעות אכילה? מיכל וקסמן, מחברת "ארוחת ילדים" עונה לשאלות בספרה החדש ומציעה מתכונים שכולם ישמחו לאכול, קטנים כגדולים

סלט סרטי גזר שילדים אוהבים

כמה וכמה אמהות הופתעו לראות את הילדים שלהם מבקשים תוספת מהסלט הזה. גזר הוא ירק שרוב הילדים מסכימים לטעום: יש לו צבע חזק ואטרקטיבי, הוא מתקתק ופריך וטעמו עדין. כל שנותר הוא למצוא צורת הגשה מפתה ומשעשעת ויש לכם סלט מנצח

 

המרכיבים (2-1 מנות): 

3 גזרים בינוניים, מקולפים

מיץ מ-1/2 לימון סחוט

1 כף שמן זית

1/2 כפית סוכר

מלח גס

 

אופן ההכנה:

  1. בעזרת קולפן ירקות חותכים מהגזרים סרטים ארוכים ודקיקים. כדי להגיע לסרטים באמת דקים וארוכים, צריך להשתמש בקולפן חד וטוב. מי שרוצה יכול להשקיע בסכין ג'וליין. מנסיוני, הטוב ביותר הוא של החברה השווייצרית ZENA. הוא נראה כמו קולפן רחב, אבל יש לו סכין מדורג ואפשר לחתוך איתו את הגזר (וגם ירקות קשים אחרים) למקלות ארוכים ודקים.
  2. מערבבים את הגזרים עם כל שאר החומרים. מגישים כתוספת לבשר או כסלט בפני עצמו.
  3. לא מומלץ לשמור במקרר. כדאי לאכול מיד אחרת הגזר נעשה סמרטוטי ורופס.


סלט סרטי גזר (צילום: דניה ויינר)

 

קציצות עוף של הדס

גם אתם מתמלאים התרגשות כשהילדים שלכם חוזרים נלהבים מאוכל שאכלו מחוץ לבית ולא במקדונלד'ס, מסיבת יומולדת ודומיהם? בפעמים הבודדות שזה קורה, אני מרגישה את הסקרנות מטפסת בי, יחד עם תקווה גדולה שהנה עומד להתווסף עוד מאכל מנצח לתפריט הביתי המוסכם, שבדרך כלל נמצא בתהליכי צמצום ולא להפך. כשאיתי שלי חזר מהקייטנה עם האוכל הכי מושקע בעולם וסיפר בהתלהבות על הקציצות המופלאות שהדס הכינה להם, חייגתי, בדקתי ובקלילות רבה סימנתי וי.

 

המרכיבים (לכ-20 קציצות בינוניות):

 

1/2 ק"ג בשר עוף טחון (עדיף מפרגיות ולא מחזה עוף)

2 כפות שמן זית

1 בצל גדול קצוץ קטן

1 כפית שטוחה סוכר

3 כפות סויה

1 כוס פירורי לחם (עדיף פנקו – פירורי לחם יפניים)

שמן זית, תירס או חמניות לטיגון

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את השמן במחבת. מוסיפים את הבצל והסוכר ומטגנים עד להשחמה.
  2. בקערה גדולה מערבבים את העוף, הסויה והבצל המטוגן.
  3. יוצרים מהעיסה קציצות בגודל בינוני.
  4. טובלים כל קציצה בפירורי לחם כך שכל הצדדים יצופו היטב.
  5. מחממים במחבת שמן בגובה 2 ס"מ ומטגנים את הקציצות משני הצדדים, עד להשחמה.
  6. סופגים את השמן עם נייר סופג ומגישים חם.
  7. אפשר להכין כמות גדולה של תערובת ולהקפיא את הקציצות אחרי הטבילה בפירורי הלחם, מבלי לטגנן. לפני הארוחה מפשירים את הכמות הרצויה ומטגנים. אין לשמור במקרר או להקפיא קציצות מטוגנות. הן מאבדות את פריכותן.


קציצות עוף של הדס (צילום: דניה ויינר) 

 

פילאף בשר ואורז של תחיה

יש משהו ביתי ומנחם בארוחה שלמה שבושלה בסיר אחד, בעיקר בחורף, כשבחוץ קר ואפור. פילאף הוא דוגמה טעימה ולא מסובכת לארוחה כזאת.

 

המרכיבים (לכ-10-8 מנות):

 

1/2 1 ק"ג בשר בקר לצלי (רצוי פולקה), חתוך לקוביות בגודל כ-3 ס"מ

3 כפות שמן זית

2 בצלים גדולים, פרוסים

1 כף סוכר

4-3 עלי מרווה (לא חובה)

1 עלה דפנה

10 גרגרי פלפל שחור שלם

2 כפיות מלח גס

7 כוסות מים רותחים

1/2 ק"ג גזר (בערך 5 גזרים בינוניים), מגורר בפומפייה גסה

2 כוסות אורז פרסי


מכינים ביחד (צלום: דניה וינר) 

 

אופן ההכנה: 

  1. מחממים את השמן בסיר כבד וגדול. מוסיפים את הבצלים הפרוסים והסוכר ומטגנים עד להשחמה. 
  2. מוסיפים את קוביות הבשר, עלי המרווה, עלה הדפנה, הפלפל וכפית אחת של מלח ומטגנים טיגון קצר תוך כדי ערבוב.
  3. מוסיפים 4 כוסות מים רותחים. מערבבים, מכסים ומביאים לרתיחה.
  4. מנמיכים את האש, תוך שמירה על רתיחה מתונה ומבשלים 3 שעות, או עד שהבשר רך מאוד. מערבבים מדי פעם.
  5. מוסיפים את הגזר המרוסק מעל הבשר, בלי לערבב.
  6. מוסיפים את האורז וכפית נוספת של מלח.
  7. מוסיפים עוד 3 כוסות של מים רותחים, בלי לערבב.
  8. מביאים לרתיחה חזקה, מכסים ומבשלים 40-30 דקות או עד שהאורז רך וכל הנוזלים נספגו.
  9. להגשה, הופכים את הסיר על צלחת גדולה, כך שהבשר מונח למעלה, או מעלים בעזרת כף מנה שמכילה את כל שכבות התבשיל.
  10. אפשר לשמור במקרר יומיים-שלושה. לא מומלץ להקפיא.


פילאף בשר ואורז של תחיה (דניה ויינר) 

 

לביבות תירס

גיוון טוב לארוחת ביצת עין או חביתה, וקל כמעט כמוהן להכנה. מומלץ לסרבני ירקות.

 

המרכיבים (ל-10-8 לביבות):

350 גרם גרגרי תירס קפואים שהופשרו (רצוי אורגני)

2 כפות קמח תופח

1 ביצה

1/4 כפית מלח גס

שמן תירס לטיגון

1 מכל שמנת חמוצה (עדיף שמנת של פעם של תנובה)

 

אופן ההכנה:

  1. טוחנים את התירס במעבד מזון או בעזרת מוט טחינה.
  2. מוסיפים לתערובת התירס הטחונה קמח, ביצה ומלח. מערבבים היטב.
  3. במחבת טפלון רחב מחממים שמן תירס בגובה כחצי ס"מ.
  4. כשהשמן חם מאוד, ממלאים כף בתערובת התירס ומניחים בעדינות במחבת.
  5. מטגנים על צד אחד עד שהלביבות מתייצבות ומתחילות להזהיב בשוליים. הופכים ומזהיבים גם את הצד השני. נזהרים לא לשרוף.
  6. מניחים את הלביבות על גבי נייר סופג לספיגת עודפי השמן.
  7. מגישים חם עם שמנת חמוצה.
  8. הלביבות אינן מתאימות להקפאה ואינן טעימות בחימום חוזר.


לביבות תירס (צילום: דניה ויינר) 

 

הבראוניז המופלאים של מירי

חברתנו מירי היא קונדיטורית שמכורה לבראוניז. בכל מקום שהיא נתקלת בבראוניז, היא מיד מזמינה, טועמת בציפייה ולרוב מתאכזבת. גם בבראוניז, כמו בהרבה דברים אחרים, מתברר שאין כמו בבית.

 

 

המתכון המוצלח והקלי-קלות הזה שוגר אלי באימייל צונן ורענן ישר מקנדה, שם מגדלת מירי בשלווה ובנחת את ילדיה ואופה עוגות משובחות מחומרים איכותיים, שיום אחד אולי ימתיקו גם את חיינו, בפינת העולם החבוטה והמיוזעת שבה אנחנו גרים.

 

במקור יש בבראוניז האלה גם 100 גרם אגוזי מלך שבורים. אני מעדיפה בלי. אם תרצו להוסיף את האגוזים, ערבבו אותם לתוך התערובת בסוף, לפני שיוצקים אותה לתבנית

 

המרכיבים:

1/3 1 חבילה (135 גרם) שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו, שבור לקוביות (רצוי שוקולד של לינדט. אל תתפשרו על איכות השוקולד, זה מה שקובע את איכות הבראוניז)

250 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

1/4 1 כוסות סוכר

3 ביצים גדולות

1/2 כפית תמצית וניל אמיתית

3/4 כוס + 2 כפות קמח תופח, מנופה במסננת

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מניחים קערה חסינת חום מעל סיר שבו מים רותחים (הסיר עדיין על האש והרתיחה נשמרת). שוברים את השוקולד לתוך הקערה.
  3. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד ששניהם נמסים לתערובת חלקה. מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד שהוא נמס לגמרי בתוך תערובת השוקולד והחמאה. מורידים מהאש.
  4. בקערה נפרדת מערבבים את הביצים ותמצית הווניל. מוסיפים בהדרגה את תערובת הביצים לתערובת השוקולד ומערבבים עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה.
  5. מוסיפים את הקמח המנופה לתערובת השוקולד והביצים. מקפלים בעדינות רק עד לקבלת תערובת חלקה לגמרי ולא יותר.
  6. משמנים תבנית פיירקס בגודל 23X28 ס"מ או בגודל דומה (אבל לא קטנה יותר, כי הבראוניז צריכים לצאת שטוחים יחסית) ויוצקים לתוכה את התערובת.
  7. אופים 20 דקות. היזהרו מאפיית יתר. הבראוניז צריכים להיות רכים ורטובים. כשהחלק העליון של העוגה מתחיל להיסדק, סימן שהם כבר מוכנים.
  8. משאירים את הבראוניז להתקרר לגמרי בתבנית. הם מגיעים למרקם ולטעם הרצויים רק כשהם קרים לגמרי.
  9. שומרים בקופסה סגורה מחוץ למקרר.


הבראוניז של מירי (צילום: דניה ויינר) 

 

  • "ארוחת ילדים" מאת מיכל וקסמן , הוצאת ידיעות ספרים, מחיר מומלץ 128 ש"ח

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עטיפת הספר
צילום: דניה ויינר
מומלצים