שתף קטע נבחר
צילום: אלבטרוס

ששינסקי ל"ניו יורק טיימס": נמליץ על כ-60% מס

יו"ר הוועדה לבדיקת התמלוגים אמר לעיתון האמריקני, כי הממוצע במדינות ה-OECD עומד על 62%. לדבריו, הדו"ח שצפוי להתפרסם ביום שני כבר זכה לתמיכת הנגיד סטנלי פישר, קרן המטבע הבינלאומית, וארגון המדינות המפותחות

ה"ניו יורק טיימס" מתעניין בתגלית הגז בישראל, ובכתבה המתייחסת לתוצאות הקידוח בלווייתן מציין העיתון כי התגלית צפויה לסייע למדינה, זאת על אף הדיון הסוער בנושא התמלוגים.

 

 

איתן שישנסקי, העומד בראש הוועדה לבדיקת התמלוגים, התראיין לעיתון והצהיר כי שיעור מס האנרגיה בישראל הוא בין הנמוכים בעולם, והגיע הזמן לעדכן אותו. לדבריו, הדו"ח שצפוי להתפרסם ביום שני כבר זכה לתמיכת הנגיד סטנלי פישר, קרן המטבע הבינלאומית, וארגון המדינות המפותחות (ה-OECD). המלצת הוועדה היא ששיעור המס יעמוד על 55%-60% בעוד שהממוצע ב-OECD עומד על 62%.

  

"הצענו מס על הרווחים שיוטל לאחר שהחברות ירוויחו בצורה נאה על ההשקעות שלהן", הסביר שישנסקי בריאיון, "בדקנו עם הבנקים, והמס יהיה לפי הממוצע בעולם. כל מי שמכיר את המספרים מבין שיקבל את ההחזרים הראויים. אם נפעל באופן מתון ואחראי, ישראל תוכל ליהנות לא רק מההטבות של השימוש בגז, אלא היא תוכל גם להפוך לספקית גז באזור הים התיכון".

 

אולם מנגד, גדעון תדמור, מנכ"ל דלק אנרגיה, מזהיר כי המסים יהפכו את הפרויקט ליקר מדי. "הגז עשוי להישאר על הקרקע, מכיוון שלא נצליח להשיג מבנקים ברחבי העולם את הכסף הנחוץ לפיתוח המאגרים".

 

תדמור אף הוסיף כי מדינות כמו קפריסין, לבנון וסוריה עשויות לחקור את האפשרות לפיתוח שדות גז משלהם, ולפיכך ישראל חייבת לפעול במהירות. בתוך כך העיתון מציין כי פוליטיקאים לבנונים כבר הכריזו על כוונתם לפעול במהירות לחקור את פוטנציאל הגז של המדינה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
איתן ששינסקי
צילום: נועם מושקוביץ'
מומלצים