שתף קטע נבחר

אלקטרה משיקה רשת מחשבים במחירים נמוכים

הרשת תפתח 12 סניפים עד סוף 2011, ותציע מבחר רחב של מחשבים שאת כולם ניתן לנסות בחנות. ראשי הרשת: "אנחנו מתחייבים לחווית קנייה מקצועית ולמחירים הנמוכים ביותר מבין הרשתות ושחקני האינטרנט"

שחקנית חדשה בשוק המחשבים בישראל: אלקטרה מוצרי צריכה משיקה רשת חנויות תחת השם אלקטרה מחשבים. הרשת תפתח 6 סניפים עד פברואר 2011, ושישה סניפים נוספים ייפתחו עד סוף 2011. העומדים בראשה הצהירו במסיבת עיתונאים שנערכה היום (א'), כי אלקטרה מחשבים תספק מגוון רחב של דגמים, שאת כולם ניתן לנסות בחנות והמחירים שתציע יהיו הנמוכים בשוק.

 

 

"כיוון שאנחנו גם יבואנים, אנחנו מתחייבים למחירים התחרותיים ביותר בשוק, לצד נגישות ושירות מקצועי", אמר מנכ"ל אלקטרה מוצרי צריכה, יקי ודמני. מנכ"ל אלקטרה מחשבים, דודו דוד אמר, "המחירים שלנו יהיו הנמוכים ביותר מבין הרשתות הקמעונאיות ומול שחקני האינטרנט, כל עוד הם לגיטימיים. אנו מתחייבים למחיר הנמוך ביותר. אם צרכן קנה מחשב ותוך 24 שעות מצא מחיר נמוך יותר, נשווה עבורו את המחיר".

 

ששת הסניפים שייפתחו עד סוף פברואר, בהשקעה כוללת של 5 מיליון שקל, יהיו במרכז הארץ ובחיפה. שני סניפים בת"א, בהיכל נוקיה ובדיזנגוף סנטר, סניף בראשון לציון (סחרוב 24, ליד קניון הזהב), סניף במרכז מת"ם בחיפה, ברעננה (ליד קניון רננים) ובמרכז גבעתיים (בן גוריון 102).

 

חנויות "אלקטרה מחשבים" ישתרעו על שטח של כ- 120 - 100 מ"ר ויציעו מחשבים ניידים ושולחניים, עכברים, מקלדות, נגנים, משחקי מחשב, מצלמות דיגיטליות. בסניף בהיכל נוקיה יש מבחר של 55 סוגי מחשבים ניידים ונייחים, ובסניף בראשל"צ יש 70 סוגי מחשבים, כולם מחוברים לחשמל, ומוכנים להתנסות הצרכנים.

 

תוך 10 ימים תושק גם חנות אינטרנט

הרשת תתחרה ברשתות המתמחות, בחנויות פרטיות, רשתות חשמל ומזון וחנויות אינטרנט. בקטגוריה זו ישנן רשתות פרימיום כמו באג ן-DMO, רשתות ביניים כמו אופיס דיפו ורשתות דיסקאונט כמו אייבורי ו-KSP. אלקטרה מחשבים מתיימרת להיות פרימיום בתחום השירות, כבאג, ודיסקאונט בתחום המחיר. הרשת תתחרה גם באתרי מכירות באינטרנט ותשיק אתר מכירות משלה, תוך שבוע עד עשרה ימים.

 

התחרות תהיה גם מול רשתות קמעונאיות אחרות של אלקטרה: שקם אלקטריק (45 סניפים), מחסני חשמל (25 סניפים) וביג סנסור (2 סניפים) שגם הן מוכרות מחשבים. סביר להניח, שרשת ביג סנסור תיסגר, אם כי בחברה לא הגיבו על האפשרות.

 

המחירים הנמוכים יתאפשרו עקב היות אלקטרה גם יבואן, שפועל באמצעות חברת ברס-אלקטרה, המפיצה את המכשירים הסלולריים של סוני אריקסון בישראל ובאמצעות חברת "אלקטרה מחשבים", המפיצה בין היתר גם את המחשבים הניידים של Lenovo, Dell, Acer ו-Hasee וכרטיסי הזיכרון של Kingston. 

  

כרגע אין מוצרים של אפל

שוק המחשבים בישראל מגלגל 7 מיליארד שקל, כשהיקף המכירות בסגמנט המשתמש הפרטי, נאמד בכ- 2.5 מיליארד ש'.

ב-2010 נמכרו מעל 1.1 מיליון מחשבים ניידים ושולחניים בארץ, גידול של כ- 9.2% לעומת 2009, לפי דו"ח מקדמי של חברת IDC.

 

עפ"י הערכות Datamonitor, צפוי שוק המחשבים לשימוש ביתי לצמוח בכ-25% בשלוש השנים הקרובות, כשהמגמה היא: יותר מחשבים ניידים. כבר ב-2010 מסך המחשבים שנמכרו בישראל, 58% היו ניידים ורק 42% נייחים.

 

השחקנית החדשה בשוק, אלקטרה מחשבים, היא למעשה חברת תגם-מגם, שנרכשה על-ידי אלקטרה מוצרי צריכה באוגוסט 2007. אלקטרה מחשבים מתמחה במכירת מחשבים וציוד מחשבים לחנויות ומפיצי משנה. החברה עוסקת בייבוא, שיווק, מכירה והפצה של המותגים: Lenovo, Acer, Dell, Kingston, Hasee.

 

כרגע הרשת לא תמכור את מוצרי אפל, אך בכוונתה למכור אותם בעתיד. בחנויות הוקצה גם מקום למכשירים סלולריים, כך שלא מן הנמנע שגם אלו יימכרו בה בקרוב. הרשת אף תספק שירותי מעבדה.

 

דודו דוד - מנכ"ל אלקטרה מחשבים: "כיום, צרכן שבוחר לא להתפשר על חווית קניה מקצועית, נאלץ במרבית המקרים לשלם פרמיה גבוהה מאוד על מחיר המוצר. לאור זאת בחרנו להקים רשת מחשבים קמעונאית ומקצועית ללא פשרות במטרה להציע ללקוחות את כל מוצרי עולם הטכנולוגיה תחת קורת גג אחת בשילוב חווית קניה לצד המחירים הנמוכים ביותר וזמינות מלאי גבוהה בחנויות".

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אלקטרה מחשבים
אלקטרה מחשבים
צילום: סיוון פרג'
כל המחשבים בחנות ניתנים להפעלה
כל המחשבים בחנות ניתנים להפעלה
צילום: סיוון פרג'
מתחייבים למחירים נמוכים
מתחייבים למחירים נמוכים
צילום: סיוון פרג'
מומלצים