שתף קטע נבחר

חקלאות בערבה: לא רק פלפלים צהובים

ביקרנו בתערוכה החקלאית בערבה, ופגשנו שם את החידושים האחרונים בתחום, ואת נשיא המדינה, שמעון פרס. האם בקרוב נקנה פלפל ויטמינים, עגבניית שרי ורודה, קישוא חמאתי ודובדבן היהודים? לא בדיוק, רוב הירקות החדשניים הולכים לייצוא

בסמוך למושב חצבה שבערבה, התקיימה השבוע התערוכה החקלאית הגדולה בישראל. בתערוכה, הציגו 170 חברות, שנהרו לחבל הארץ הצחיח הזה, שמייצא את רוב תוצרת הירקות הטרייה של מדינת ישראל. כ-7,000 מבקרים הגיעו לכאן, כולל נשיא המדינה, שמעון פרס, כדי להתעדכן בכל מה שחדש במו"פ (מחקר ופיתוח) ערבה, ובחקלאות בכלל.

 

 

 

בין הפיתוחים שהוצגו שם: פלפל סגול, פלפל עתיר ויטמינים, עגבניות עמידות בשלל צבעים וצורות (כולל עגבניית שרי ורודה), דובדבן היהודים (שלפח) חמוץ-מתוק לגידול מסחרי, מלון שפותח במיוחד עבור הצרכנים הטורקים, אבטיח מרובע ואבטיח שגדל בתלייה, במקום במקשה. והטעם, בניגוד למה שחשבתם, מעולה. בערבה לא מסתפקים בגידולים האלה, ומתכוונים גם לאפשרות של גידול תותים, באמצעות השקייה במים מותפלים.

 

המציגים בתערוכה הציגו גם טרקטורים חדישים, לוחות סולריים שהופכים אנרגיית שמש לחשמל, דבורי בומבוס שזכריהן עוורים כדי שלא יפזלו לכוורות אחרות וכך יעצימו את ההאבקה, וארגזי פלסטיק רב פעמיים, שעומדים להיכנס בשנה הקרובה לרשתות השיווק, ויחליפו את ארגזי הקרטון.

 

בין המבקרים היו גם תלמידי מרכז ההשתלמות בערבה, סטודנטים ממיאנמר, תאילנד, טיבט, הודו והפיליפינים שלומדים שיטות חקלאיות שהומצאו או יושמו בערבה, במטרה ליישם אותן בארצותיהם.


פורסם לראשונה 21/01/2011 15:49

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
ירקות עמידים יותר
צילום: אבי חי
מומלצים