שתף קטע נבחר

ה-FDA חושד: שתלי סיליקון גורמים לסרטן נדיר

מינהל המזון והתרופות האמריקני הודיע כי הוא בוחן מספר דיווחים על הופעת סרטן מסוג לימפומה בקרב מושתלות סיליקון, וקרא לרופאים לדווח על כל מקרה דומה. אם יימצא קשר, ייתכן שיוטלו מגבלות או איסור על השתלות סיליקון

האם הסיליקון מסרטן? מינהל המזון והתרופות האמריקני (FDA) הודיע אתמול כי יבחן את הקשר בין שתלי סיליקון וסלאיין המשמשים להגדלת חזה ובין הסיכון להופעת סרטן לימפומה מסוג ACLC, הנחשב נדיר ביותר. 

 

 

עד כה קיבל ה-FDA דיווחים מרחבי העולם על 60 מקרים של ALCL בקרב נשים שעברו השתלת חזה. קשה להעריך מספר זה, כיוון שלא כל המקרים פורסמו בספרות הרפואית. לדברי מומחי ה-FDA, ייתכן שמספר המקרים בפועל גבוה יותר. 

 

קריאה ליידע מנותחות

על פי המכון האמריקני לחקר הסרטן, מחלת ה-ALCL מופיעה במקומות שונים בגוף, כולל בלוטות לימפה ועור. מדי שנה מאובחנת אחת מכל 500 אלף נשים בארצות הברית כסובלת מהמחלה הנדירה. סרטן ALCL הממוקם ברקמת שד מצוי אצל כשלוש מכל 100 מיליון נשים ברחבי העולם שלא עברו השתלת חזה.

 

 

על פי ההערכות, 10-5 מיליון נשים ברחבי העולם עברו השתלת חזה.

 

בשלב זה קרא ה-FDA לרופאים ליידע נשים שעומדות לעבור השתלת חזה מכל סוג שהוא על הדיווחים החדשים. בתוך כך ממשיך ה-FDA לנתח את המקרים מרחבי העולם. אם יימצא שאכן קיים קשר בין השתלים למחלה, כפי הנראה יוטלו הגבלות או איסור על השתלות חזה מסוג סיליקון או סלאיין.

 

סרטן נדיר אך קטלני

סרטן ALCL (לימפומה אנא פלסטית של תאים גדולים) הוא סוג של סרטן נון-הוג'קין לימפומה המתרחש בבלוטות הלימפה הפזורות בגופנו ומחוצה להם. כאמור, מדובר בסוג סרטן נדיר ביותר אך אלים וקטלני.

 

סרטן זה גורם תחילה להופעת סימנים הקרויים "סימני B" הכוללים בין היתר חום, ירידה במשקל, הזעות לילה, בלוטות לימפה מוגדלות ותסמינים נוספים בהתאם לאיברים והרקמות הנגועות בגרורות. הטיפול בסרטן ALCL כולל כימותרפיה אגרסיבית המשולבת לעתים גם בהקרנות. הסיכוי לשרוד לאחר הטיפול במשך 5 שנים מרגע האבחון נע בין 30 עד 80%.

 

בעיה שהתעוררה עוד בשנות ה-90

בשנות התשעים הורה כבר ה-FDA לאסור את השימוש בשתלי סיליקון, מחשש שדליפת הסיליקון מהשתל תגרום לסרטן. ה-FDA אמר אז כי לא הוחלט ששתלי הסיליקון מסוכנים, אלא שאין אפשרו לתת לנשים מספיק אינפורמציה על בטיחות השתלים שיהיו בגופן במשך שנים רבות. החשש הכבד היה כאמור מפני קריעת השתל והשפעת הסיליקון הדולף על הגוף.

 

לפני כ-7 שנים החליט פאנל מיוחד של ה-FDA לאשר מחדש שימוש בשתלי הסיליקון בתנאים מסויימים הכוללים בדיקה שנתית מקיפה, והתרעה בפני הפציינטית על סיכונים אפשרים ובדיקת השתלים. מומחים אז התנגדו לאישור מחדש של ה-FDA בטענה כי אין מספיק מחקרים שבודקים לטווח הרחוק את רמת הבטיחות בניתוחים להשתלת סיליקון בחזה. 

 


 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
10-5 מיליון נשים ברחבי העולם עברו השתלת חזה
צילום: ויז'ואל/פוטוס
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים