שתף קטע נבחר

צילום: AFP

האם אוהדי אל-אהלי מאחורי המהומות במצרים?

לפי בלוגר מצרי, אוהדים הנמנים עם ה"אולטרַס" של קבוצת הכדורגל המקומית המפורסמת ממלאים במהומות תפקיד גדול יותר מכל ארגון אחר. יש להם מניע: יריבות ארוכת שנים עם המשטרה, שאמונה כעת על פיזור המפגינים. האוהדים: אנחנו נייטרלים, אך מי שרוצה - זכותו להפגין. גם שחקן נבחרת הפגין

אוהדי הכדורגל הוציאו למובארק כרטיס אדום: במדינות בעלות משטרים אוטוריטריים כמו מדינות ערב, הכדורגל מספק לא פעם הזדמנות נדירה לפורקן מתחים שלוח רסן ולהבעת זעם מאורגנת, שהמקומיים אינם יכולים להעלות על הדעת בשום סיטואציה אחרת. לפחות לפי דיווחים שהגיעו אתמול (יום א') מקהיר, גם במהומות הקטלניות שפוקדות את מצרים מקומם של אוהדי הכדורגל לא נפקד, ויש שמפליגים ואומרים כי הם אף נמנים עם מוביליהן.

 

מצרים על סף הפיכה - כתבות אחרונות ב-ynet:

 

הבלוגר עלא עבד אל-פתאח התראיין אתמול לרשת החדשות "אל-ג'זירה", וטען כי אוהדי כדורגל קיצונים, הנמנים עם ארגון ה"אולטרה" של קבוצת אל-אהלי המפורסמת, ממלאים במהומות תפקיד גדול יותר מזה שממלא כל ארגון אחר. עד כה נראה כי למהומות אין הנהגה מסודרת, ותנועת האופוזיציה הגדולה במצרים, "האחים המוסלמים", נראתה כמי שבעיקר "רוכבת על הגל" ולא כזו שעוררה אותו. אולי דבריו של אל-פתאח מספקים הסבר לאי-דעיכת המהומות.


אוהדי כדורגל מצרים. זכרונות מהקולוניאליזם הבריטי (צילום: AP)

 

אל-אהלי היא לא רק הקבוצה המפורסמת והמצליחה ביותר במצרים, אלא גם מועדון הכדורגל המוביל ביבשת אפריקה. קבוצת הכדורגל זכתה ב-35 מאליפויות ארצה וב-35 מגביעי מצרים, בנוסף לשש זכיות באליפות אפריקה - יותר מכל קבוצה אחרת. פעולות מחתרת אינן דבר זר עבור המועדון שנוסד בשנת 1907, בניסיון לאפשר לסטודנטים להתאגד ולתכנן את פעילותם נגד השלטון הקולוניאלי הבריטי.

 

אוהדי ה"אולטרה" של אל-אהלי ידועים בקשיחותם ובנטייתם להפעיל אלימות כשהם חשים כי יש בה צורך. הארגון שלהם הוקם באופן מסודר רק בשנת 2007, אך לאורך השנים הם ידעו עימותים קשים עם משטרת מצרים, שרק הגבירו את האיבה בין הצדדים. בהתחשב בכך שהשוטרים הם שנפרסו ברחובות בימים הראשונים של הפגנות המחאה כדי לדכא אותן, ניתן להבין אולי מדוע לאוהדי אל-אהלי יש מוטיבציה מיוחדת לאתגר אותם.

 

ארגון האוהדים: אנחנו נייטרלים

בימים האחרונים פרסם ארגון ה"אולטרה" של אוהדי אל-אהלי הודעה בפייסבוק, שבה הבהיר כי הוא שומר על נייטרליות פוליטית, כאומר שאינו צד בארגון המהומות. עם זאת, הוסיף במה שנראה כמו רמז עבה שחברי הארגון חופשיים לעשות את בחירותיהם הפוליטיות לפי שיקול דעתם, ולהשתתף בהפגנות נגד משטרו של חוסני מובארק.

 

צילום: AFP

 

הכדורגל הוא ענף הספורט האהוד ביותר במצרים. נבחרת מצרים מרכזת סביבה עניין עצום, ונחשבת כיום לאחת מעשר הנבחרות החזקות בעולם. היא זכתה בשבע אליפויות אפריקה - כולל זו האחרונה, סיימה פעמיים במקום הרביעי באולימפיאדה, והשתתפה בשני מונדיאלים. עם זאת, מאז 1990 היא כשלה שוב ושוב בניסיונה להעפיל לטורניר גביע

העולם בכדורגל, למרות היותה הנבחרת המצליחה ביותר בזירה האפריקנית.

 

לפני כשנה וחצי הפסידה נבחרת מצרים את הכרטיס למונדיאל בדרום-אפריקה לנבחרת אלג'יריה במשחק מכריע. היריבות

הספורטיבית בין שתי הנבחרות גלשה לאלימות בין האוהדים וגרמה אף למשבר דיפלומטי בין המדינות.

 

בשבוע שעבר החליטה התאחדות הכדורגל של מצרים לדחות את כל משחקי המחזור ה-16 של הליגה הראשונה, בשל ההפגנות ברחבי המדינה. המשחקים היו אמורים להיערך בימים שישי ושבת, אך ההתאחדות הודיעה כי הם יתקיימו במועד מאוחר יותר, שטרם נקבע. בסוף השבוע דווח כי גם שחקן של נבחרת מצרים, איסלאם עוד, השתתף בהפגנות המחאה נגד משטרו של מבוארק. הוא הצטרף לנבחרת המצרית רק בעת האחרונה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפגנה במצרים אתמול. נפצים לא רק במגרש
צילום: רויטרס
המשחק בין אלג'יריה למצרים. פצועים ומשבר דיפלומטי
צילום: רויטרס
מומלצים