שתף קטע נבחר

המנקה החליק במדרגות. הדיירים ישלמו?

מעבר לדאגה לתחזוקה תקינה של הבית המשותף, חשוב מאוד ואף משתלם לדאוג לכיסוי ביטוחי שיגן על "כיסם" של הדיירים. כך תבחרו את הפוליסה המתאימה

הצנרת בבניין התפוצצה וגרמה לשיטפון נוראי, המעלית שוב התקלקלה והטכנאי שירד בחדר המדרגות נתקל באופניים, החליק ושבר את ידו. בנוסף, המנקה של הבניין נפגע מנפילת זכוכית של חלון. אלו הם רק חלק מהסיכונים להם חשופים הדיירים בבית המשותף.

 

 

מעבר לדאגה לתחזוקה תקינה של הבית המשותף, חשוב מאוד ואף משתלם לדאוג לכיסוי ביטוחי שיגן על "כיסם" של הדיירים מפני נזקי רכוש שנגרמים למבנה ונזקי גוף שנגרמים לנמצאים בו או לעובר אורח, אשר יכולים להסתכם בעשרות ואף מאות אלפי שקלים.

 

לא אחת, בית המשפט חייב את הדיירים ואת וועד הבית בתשלום פיצויים לכאלה שניזוקו בשל תחזוקה רשלנית של הבניין. כך למשל, חויב ועד הבית לשלם פיצויים לאחד מבעלי הדירות אשר נתקל באופניים שהיו מצויים בחדר המדרגות, נפל וסבל מנזקי גוף.

 

במקרה אחר, חייב בית המשפט את כל בעלי הדירות בבניין לפצות עובר אורח אשר נתקל בגדר שבורה שבלטה לרחוב ונפצע בידו. כיסוי ביטוחי מתאים, הוא פתרון יעיל ומאוד משתלם שנועד לפתור בעיות אלו. להלן סוגי הביטוחים המרכזיים.

 

ביטוח מבנה הבית המשותף

מאחר שברכוש המשותף משתמשים דיירים רבים, אורחים, עוברי אורח, מובילי דירות וכדומה אשר לא תמיד מקפידים לשמור עליו, הוא סובל מנזקים המתרחשים חדשות לבקרים. הטיפול בנזקים אלה כרוך לרוב בעלויות לא מבוטלות.

 

פוליסת ביטוח מבנה הבית המשותף נועדה לכסות נזקים אלה, החל מתקלות ופיצוצים בצנרת המים, סכנות הנובעות מאש, רעידות אדמה, נזקים למעליות ועוד. כך בשעה שיש פיצוץ בצנרת המים, פוליסת הביטח מכסה את התיקון ואין צורך לבצע גביית כספים נוספת מהדיירים.

 

חשיבות גדולה יש לפוליסה זו במצב בו נגרם נזק בלתי הפיך למבנה כולו. אמנם רב בעלי דירות מחזיקים בפוליסת ביטוח מבנה על דירתם, אך חשוב לדעת כי לרוב פוליסת הדירה מכסה עבור ערך הדירה עצמה, אך ככל ולא כל דיירי הבניין מחזיקים בפוליסה כזו.

 

במקרה כזה אמנם תקבלו פיצוי כספי עבור דירתכם, אבל ככל הנראה לא ייותר בידכם מספיק כסף לבנות את הבניין כולו מחדש לרבות את הרכוש המשותף. לכן, רכישת פוליסת ביטוח מבנה באמצעות ועד הבית אמורה לתת פיתרון למצבים אלה.

 

ביטוח צד שלישי

מטבע הדברים, בבית משותף יש תנועה רבה והימצאות יומיומית של עוברי אורח, ביניהם נותני שירותים כגון מנקים, משפצים, גננים, אורחים וקרובי המשפחה של דיירי הבית ואף דיירי הבית עצמם.

 

במידה שנגרם נזק בתחום הבית המשותף כתוצאה מליקוי או אחזקה לא תקינה, סכומי התביעה יכולים להיות גבוהים לאין ערוך, במיוחד כאשר מדובר בנזקי גוף המזכים בין היתר בפיצויים עבור אובדן כושר השתכרות וכדומה.

 

מכאן עולה החשיבות הגדולה בביטוח צד ג' אשר תפקידו להגן על דיירי הבניין מפני תשלום הנזקים וההוצאות המשפטיות.

 

ביטוח מעבידים

כאשר הבניין מעסיק עובדים באופן ישיר (ולא על ידי חברה קבלנית למשל), חובה לשלם עבורם תשלומים לביטוח הלאומי ובמקביל להחזיק בפוליסה מתאימה אשר ככל ויגרם נזק גופני לאחד מהעובדים עקב רשלנות, לא ישאו בפיצוי דיירי הבניין אלא חברת הביטוח.

 

אחריות ועד הבית

נציגות הבית המשותף נחשבת ליישות משפטית המוסמכת לפעול בשמם של הדיירים לשם האחזקה והניהול התקין של הבית המשותף וכן לצד לכל הליך משפטי שכרוך בכך. אולם, סמכויות אלו טומנות בחובן גם חובות, באשר וועד הבית יכול להיתבע בעילות שונות ולשאת במחיר הנזקים שנגרמו כתוצאה מטיפול לקוי או רשלני בבית המשותף. לאור זאת, על ועד הבית לפעול לרכישת הביטוחים המתאימים לרווחת דיירי הבניין.

 

לסיכום: נזקים למבנה, לעובדים ולעוברי אורח אינם דבר כה חריג וכאשר הם מתרחשים הם יכולים להוביל לעלויות גבוהות מאוד.

 

מומלץ לבדוק בסוכנויות הביטוח השונות ולברר את התנאים והעלויות של הפוליסה. ישנן סוכנויות ביטוח רבות המתמחות בבתים משותפים.

 

בטרם תבחרו בחברת הביטוח שתבטח את הבית שלכם, אני ממליץ לקרוא היטב את הפוליסה ולוודא מהו הכיסוי הביטוחי ומהם החריגים בפוליסה - אותם סעיפים הכתובים בפוליסה ואשר מחריגים את תשלום הפיצוי בהתקיים החריג. בנוסף, חשוב לוודא מהו סכום הפיצוי לכל מקרה ולוודא שהוא מספק.

 

עורך דין אופיר מילר הינו שותף בכיר במשרד עורכי דין מילר ושות'. הכתבה אינה תחליף לייעוץ משפטי אלא כללית בלבד. בכל הליך משפטי או אחר מומלץ לפנות לעו"ד להתייעצות ולהמשך הטיפול.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
משתלם לדאוג מראש
צילום: Index Open
מומלצים