שתף קטע נבחר

הסלמה באלג'יריה: האינטרנט נותק, כתבים מוכים

אבן הדומינו הבאה? המהומות נגד שלטונו של עבד אל-עזיז בוטפליקה מחריפות, והמשטרה מנסה לדכא אותן באלימות. "תאי המעצר בתחנות המשטרה מלאים עד אפס מקום", סיפרו המפגינים. כנופיות בריונים תוקפות עיתונאים כדי להשתיקם

כשהאופוריה ממשיכה לאפוף את מצרים, החלו רוחות ההפיכה שם לנשוב מערבה - לכיוון אלג'יריה. אמש (שבת) החריפו העימותים בבירה אלג'יר ובערים הגדולות הנוספות במדינה בין המפגינים הקוראים להדחתו של הנשיא, עבד אל-עזיז בוטפליקה, לבין כוחות המשטרה, שמנסים לדכא את המחאה ביד קשה. עד כה נעצרו כ-500 בני אדם, וכנופיות בריונים בחסות השלטון תוקפות עיתונאים בניסיון למנוע מהם מלדווח על ההתרחשויות.

 

מזרח תיכון חדש - עדכונים אחרונים ב-ynet:

 

בעקבות ההסלמה, התפרשו באלג'יר לבדה יותר מ-30 אלף שוטרים, שמפזרים גז מדמיע ויורים כדורי גומי לעבר המפגינים, בניסיון לפזר את הקהל. שכנתה ממזרח של אלג'יריה, תוניסיה, הייתה הראשונה באזור שהדיחה את מנהיגהּ, וכעת מקווים המפגינים שם לגרוף הישגים דומים.

 

העימותים בכיכר המרכזית באלג'יר 

 

לפי דיווחי ה"טלגרף" הבריטי, כנופיות בריונים הפועלות בשליחות הממשל האלג'יראי תוקפות עיתונאים בכוונה לשבש את את העברת הדיווחים על ההסלמה במהומות במדינה לרחבי העולם. בין הצעדים שהחליטו בממשלו של בוטפליקה לנקוט כדי לדכא את המחאה, גם חסימת הגישה לפייסבוק ואף ניתוק רשת האינטרנט במדינה.

 

"הממשלה לא רוצה לאפשר לנו לגייס תומכים דרך האינטרנט", הסביר רשיד סאלם מהתנועה הדמוקרטית לשינוי באלג'יריה. "כוחות הביטחון פרושים חמושים ברחובות, ועושים הכל כדי לדכא את ההתקוממות שלנו, גם דרך האינטרנט. עיתונאים, במיוחד כאלה שנתפסו עם מצלמות, פשוט נלקחים מזירות ההפגנות על-ידי המשטרה".


המשטרה באלג'יריה מסתערת על המפגינים, היום (צילום: רויטרס)

 

ניתוק האינטרנט בניסיון לעצור את המחאה היה אחד הצעדים הראשונים שנקט נשיא מצרים המודח, חוסני מובארק, שלא סייע לו לשמור את השלטון בידיו. מאוחר יותר, בעקבות גינויים אמריקניים חריפים, הוא נאלץ להשיב את החיבור לרשת לאזרחי ארצו - שעשו ברשתות החברתיות שימוש מאסיבי בדרך לגיוס ההמונים עד שההפיכה הושלמה.

 

זו אולי הסיבה שניתוק הרשת לא הצליח להפיל את רוחם של המפגינים באלג'יריה. "בני העם שלנו רוצים גם כן להשמיע את קולם ומעוניינים בשינוי דמוקרטי", אמר מוסטפה בושאשי, ראש הליגה למען זכויות האדם באלג'יריה. הוא סיפר כי "ברגע שהחלה תנועה של אנשים לכיוון מוקדי ההפגנות, הכניסות לערים הגדולות נחסמו".


בהשקט ובביטחה. מפגינה באלג'יריה, מול השוטרים (צילום: AP)

 

בינתיים, עצרה המשטרה מאות מפגינים ברחבי אלג'יריה. "תאי המעצר בתחנות המשטרה עולים על גדותיהם", סיפר סופיאן חמידוש, אחד ממשתפי המחאה נגד השלטון. "בערים מתחולל כאוס מוחלט, ונראה שמאוחר יותר, בשעות הלילה, המצב רק יחמיר".

 

נשיא אלג'יריה בוטפליקה נבחר ברוב גדול לכהונה שלישית של חמש שנים בחודש אפריל 2009. בחודש הבא הוא צפוי לחגוג את יום הולדתו ה-74, אחרי עלה לראשונה לשלטון ב-1999. הוא הבטיח במהלך הקמפיין להמשיך במדיונות של פיוס לאומי ובנייה מחדש אחרי גל האלימות שגרם למותם של 200 אלף בני אדם מאז שנת 1992.

 

Read his article in English

 


פורסם לראשונה 12/02/2011 23:33

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בכוח הזרוע. מפגין נעצר באלג'יריה
צילום: רויטרס
תאי המעצר עולים על גדותיהם. אלג'יריה
צילום: AP
מומלצים