שתף קטע נבחר

צילום: רויטרס

נסים ביפן: בת 70 ואדם נוסף חולצו מבין ההריסות

ארבעה ימים אחרי רעידת האדמה רבת העוצמה, חילצו צוותי החילוץ באוסאקה אשה בת 70 שביתה נשטף בצונאמי וקרס עליה. היא פונתה לבית החולים כשהיא סובלת מהיפותרמיה. גם במיאגי חולץ אדם שגם נקבר תחת הריסות ביתו

בצל החשש מפני אסון גרעיני ובעוד שספירת הגופות עדיין נמשכת, שני נסים התרחשו היום (ג') ביפן: באוסאקה הצליחו כוחות ההצלה הצליחו לחלץ בחיים אשה בת 70, שהיתה קבורה מתחת להריסות ביתה במשך ארבעה ימים, מאז התרחש רעש האדמה החזק ביותר שנמדד אי פעם במדינה. רשת הטלוויזיה היפנית NHK דיווחה שגם במחוז מיאגי חולץ בחיים אדם מתוך הריסות ביתו, אך לא נמסר גילו.

 

האסון ביפן - הדיווחים האחרונים ב-ynet:


הצונאמי שטף את ביתה של האישה (צילום: רויטרס)

 

דוברת מחלקת הכבאות של אוסאקה, יוקו קוטאני, מסרה שגלי הצונאמי שטפו את ביתה של האשה המבוגרת וכתוצאה מכך הוא קרס לחלוטין, והיא נקברה תחת ההריסות.

 

האשה שחולצה - בהכרה מלאה

בנוסף, דוברת מחלקת הכבאות עדכנה שהאשה חולצה כשהיא בהכרה מלאה, אך סובלת מהיפותרמיה. היא פונה לבית החולים המקומי לקבלת טיפול רפואי.

 

בינתיים, ביפן גובר החשש מפני אסון גרעיני. לאחר שקרינה רדיואקטיבית דלפה הלילה מהכורים בפוקושימה, התושבים שנמצאים ברדיוס של 30 קלימוטרים הונחו להישאר בבתים.

 

למרות שרמת הקרינה בטוקיו עלתה, אישי ממשל הבהירו שהיא עדיין אינה מסכנת את הבריאות. אולם, רבים מהאזרחים במדינה מאשימים את השלטון באי אמירת אמת ובהסתרת התמונה מלאה בנוגע לסכנות הקרינה. "אני לא חושב שהם אומרים את האמת. אולי הם עצמם לא יודעים", אמר טושיאקי קיוצ'י, בעל עסק בן 63, מהעיר סומה, השוכנת 50 קילומטרים ממקום הדליפה הגרעינית.

 

גרמניה סוגרת את הכורים שהוקמו לפני 1980

בתגובה למשבר הגרעיני ביפן, הודיעה קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, על סגירתם הזמנית של שבעה כורים גרעיניים במדינה שהחלו לפעול לפני שנת 1980. במסיבת עיתונאים שערכה אמרה מרקל גם כי כל הכורים הגרעיניים במדינה יעברו בדיקות בטיחות וכי כל שאלה לגבי מידת בטיחותם תזכה למענה עד ה-15 ביוני.

 

במקביל, ממשיכים התושבים לאגור מזון ומים, והמדפים במרכולים התרוקנו. "המצב היסטרי", אמר טומונאו מאטסו, דובר חברת "ניסין פודס", שתרמה יותר ממיליון קערות נודלס להכנה מהירה לאזור האסון.

 

צילום: AP

 

מאז הפיצוץ השני, תושבים בסומה ובמקומות אחרים, מפקפקים בהודעות הממשלה, וחלקם עוזבים את הבית למקום בטוח יותר: "חייבים לצאת מכאן. זה לא בטוח יותר", אמר אחד מתושבי סומה, שהתארגן

לעזוב את האזור.

 

אבל גם אם יורו לתושבי סומה להתפנות, לא כולם יוכלו לעשות זאת. טושיאקי קיוצ'י מספר שמכונית נהרסה באסון. התושבים תלויים במידע המתקבל באמצעי התקשורת: "המידע שאנחנו מקבלים הוא רק מה שמשדרים בטלוויזיה או ברדיו. לא אומרים לנו דבר על הבטיחות, מדברים איתנו בז'רגון טכני ומבקשים להישאר מחוץ לטווח הביטחון".

 

שינאקו טאצ'יה, בת 70, אמרה בשעה שניקתה את ביתה מהריסות הצונאמי: "האמנתי למנהלי הכורים הגרעיניים, אבל לא עוד. אני חושבת שהם אינם גלויים איתנו. הם לא אומרים לנו שום דבר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כאן היה ביתי. אשה במחוז מיאגי
צילום: רויטרס
אוגרים מזון ולא מאמינים לממשלה
צילום: AP
שמחה מהולה בעצב. אם ובתה מתאחדות
צילום: AP
יש תקווה. חילוץ אחד הפצועים ברעש
צילום: AP
מומלצים