שתף קטע נבחר

צילום: AP

עובדת הכור ביפן: "מקריבים את חיינו למען אחרים"

עובדת כור מספר 2 בפוקושימה, שפונתה מהמתחם הגרעיני בשל חשש לרמות גבוהות של קרינה רדיואקטיבית, תיארה בבלוג שלה את החיים בתוך "המקום המסוכן ביותר ביפן". "גם כשמערכות הקירור התקלקלו, עבדנו מבלי לחשוב על חיינו", כתבה

"האנשים שעובדים בכורים משיבים מלחמה. הם לא נמלטים מהמקום אלא מנסים להציל את חייהם של אנשים רבים - על חשבון חייהם". כך סיפרה היום (יום ד') מישיקו אוטסוקי, צעירה שעובדת בכור מספר 2 במתחם הגרעיני בפוקושימה. אוטסוקי, בת 22, פונתה מהכור בשל החשש לרמות גבוהות של קרינה רדיואקטיבית במקום לאחר שאתמול אירע בו פיצוץ. היא החליטה לפרסם בבלוג שלה עדות חיה מ"המקום הכי מסוכן ביפן".

 

על סף אסון גרעיני ביפן - עדכונים אחרונים ב-ynet:

  • הישרדות ביפן: "נאבקתי בזרם, בתי נסחפה"
  • אחמדינג'אד מרגיע: "הכורים אצלנו טובים מביפן"
  • התושבים אוגרים מזון: "לא מספרים לנו אמת"
  • ר"מ יפן שלח SMS לאזרחים: "חיסכו בחשמל"

     

    "כעת אני רק יכולה להתפלל לשלום כולם. בבקשה אל תשכחו שיש אנשים שעובדים כדי להגן על חייהם של אנשים רבים במקום שיגנו על שלהם", כתבה אוטסוקי בפוסט שפרסמה ברשת החברתית היפנית "מיקסי". 

     

    ההחלטה לפנות את רוב העובדים מהמתחם הגרעיני בפוקושימה ולהשאיר רק 50 איש שינסו לצנן את הכורים באמצעות מי ים, באה כאמור לאחר הפיצוץ בכור מספר 2 והשריפה שפרצה בכור מספר 4. הכורים בפוקושימה ניזוקו ברעידת האדמה בעוצמה של 9.0 דרגות בסולם ריכטר שפקדה את המדינה ביום שישי האחרון. 

     

    "הכריחו אותי להתפנות מהכור"

    "הכריחו אותי להתפנות מהכור ועכשיו אני נמצאת עם משפחתי בבית של קרוב משפחה ומרגישה טוב", כתבה הצעירה היפנית.

    "'את חייבת להגיע למקום בטוח', הם אמרו לנו בעת שפינו אותנו מהמתקן ברכב של החברה".

     

    בימים האחרונים ספגה ממשלת יפן ביקורת על כך שהיא מסתירה מידע מהציבור בנוגע לרמות האמיתיות של הדליפה הרדיואקטיבית מהכורים שנפגעו ברעש. גם החברה שמפעילה את הכורים, "טפקו", ספגה חלק מהאש בתואנה שהחזיקה בכורים ישנים שאינם עמידים מבחינה בטיחותית לרעידות אדמה.

     

    הצעירה היפנית דווקא מסנגרת על מפעילי הכור בו היא עובדת וכתבה כי "'טפקו' לא בורחים מהמקום אלא ממשיכים לעשות את העבודה המסכנת חיים. בבקשה, אל תעבירו עליהם ביקורת", כתבה.  

     

    "עובדים בכור בלי אוכל, בלי שינה"

    לדברי עובדת בכור שפונתה מפוקושימה, "כעובדת של חברת 'טפקו' ואחת מאנשי צוות כור מספר 2 בפוקושימה, הייתי בכור עד אתמול בלילה. המשכנו לעבוד גם לאחר ששכך הצונאמי וגם כשלא יכולנו לראות בכלל את רגלינו.

    עבדנו שם בשלוש לפנות בוקר, מול האוקיינוס, וביצענו את עבודות התיקון". היא הוסיפה כי למרות שמערכות הקירור בכור יצאו מכלל פעולה, כולם המשיכו לעבוד בטירוף".

      

    "כולם עייפים ורעבים ולא יכולים לעמוד על הרגליים, אבל הם עדיין עובדים", כתבה אוטסוקי על העובדים שנותרו מאחור, שכבר כונו בכלי התקשורת במדינה "הגיבורים שנאבקים להציל את האומה היפנית".


  • עוד כתבה הצעירה היפנית בבלוג שלה כי "כולם עובדים בכור בלי לחשוב פעמיים על החיים שלהם. הרבה שמועות הופצו על מה שקורה בכור, אבל מי שנמצא באזור שאליו פונו רוב האנשים לא צריך לחשוש מסכנה לבריאותו.

    האנשים היחידים שנמצאים בסכנה הם העובדים שנמצאים בתוך הכור. הם עובדים בלי אוכל ובלי שינה. אל תקשיבו לשמועות בחוץ".

     

    בעקבות חוסר יכולתה להתגבר על המשבר הגרעיני שפקד אותה בעקבות רעידת האדמה, ייתכן כי יפן תפנה לארה"ב לבקשת עזרה בצינון הכורים הלוהטים בפוקושימה. דובר הממשלה, יוקיו אדנו, מסר כי ארצו עשויה לבקש עזרה מצבא ארה"ב כדי להביא לסיום המשבר בכורים שניזוקו בצפון-מזרח המדינה.

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    התבשרה על מות קרוב משפחה
    צילום: AP
    צבא ארה"ב יסייע בצינון הכורים שנפגעו?
    צילום: רויטרס
    אספה בשקית את מה שנותר מהבית שקרס
    צילום: Getty images imagbank
    מומלצים