שתף קטע נבחר

אסוס Eee-Slate: רכבנו על הטאבלט החזק ביקום

אולי בפלנטת דנטואין יש מחשב לוח חזק יותר, אבל היא עדיין לא התגלתה. ולכן, האי-סלייט של אסוס הוא הטאבלט הכי חזק בעולם. אבל מה? הוא מתאים רק לילדים גדולים, ולא נועד להתחרות באייפד ודומיו

<< אפל: ציצים לא. הומופוביה? למה לא

 

בשבוע שעבר סיפרתי לכם שטאבלט מחשב נהדר עבור משחקים, רשתות חברתיות ושימושי פנאי, אבל שבתור מחשב עבודה, כל לפטופ עדיף על כל אייפד. היום, אחרי שביליתי כמה ימים בחברת ה-Eee-Slate, מחשב הלוח החדש של אסוס, אני חושב שאולי מצאתי את היוצא מן הכלל.

 

האי-סלייט EP121 הוא מחשב הלוח הכי חזק בעולם. אף מתחרה לא מתקרב אליו אפילו: בעוד החזקים שבחבורה מפעילים מעבדי נטבוקים (או מעבדי ARM עם ביצועים ששואפים לשם) – לסלייט יש מעבד Core i5. מה זה אומר? שעל הנייר הוא חזק יותר ממקבוק אייר, מהמחשב שלכם בעבודה ובעצם – חזק מהמחשב הנייד הממוצע שנמכר בישראל. הוא תחנת כוח, לוח מפלצתי יש לו עוד כמה מאפיינים מעניינים מאוד, שאולי מרחיקים אותו מצרכן הטאבלט הממוצע, אבל הופכים אותו ללוח עבודה אמיתי.

 


 

עיצוב ומבנה: גדול מהחיים

כל המתחרים בחרו בגדלים של בין שבעה לעשרה אינץ'. אסוס בחרה בכל הגדלים, וחשפה השנה ארבעה מחשבי לוח שונים, שהגדול ביניהם הוא האיסלייט שבידינו – בעל מסך 12.1 אינץ'. העובי שלו 1.6 סנטימטר, והוא שוקל 1.16 קילוגרם. אמנם כבד בהרבה מהאייפד וגם מהסלייט 500 של HP, אבל חשוב לזכור שהוא גדול יותר (וקל יותר כמעט מכל לפטופ 12.1 אינץ' בשוק).

 


 

המסך מציג רזולוציה של 1,280 על 800 פיקסלים. יש לו פאנל שמציג צבעים חיים ותמונה חדה מאוד, וגם זווית הצפייה מעולה, ולא נופלת מזו של האייפד. המסך מבריק למדי, ורגיש לתאורה ישירה. למרות הבהירות הגבוהה יחסית, קשה להשתמש בו תחת אור השמש.

 

המחשב עצמו נאה מאוד. חזיתו עשויה זכוכית בצבע שחור מבריק מלפנים, גבו עשוי פלסטיק ABS (עם חיספוס, כדי שלא יפול לכם) בצבע לבן מט ומסביב – פס אלומיניום כסוף. כל הכפתורים – הפעלה, נעילת מסך, תצוגת מקלדת ושליטת ווליום, זעירים ועדינים, אבל נוחים לשימוש ומגיבים היטב.

שורה תחתונה: קצת כבד, אבל אלגנטי

ציון:


 

ממשק: לגעת בחלונות

הרבה חברות כבר ביססו מחשבים עם מסכי מגע על חלונות 7 – ורובן לא הצליחו ליצור חוויית משתמש כיפית וזורמת. גם כי המערכת עצמה כבדה ותובענית, וגם בגלל תכנון הבסיס שלה: מספיק שצריך ללחוץ פעמיים על אייקון כדי להפעיל תוכנה, וחוויית השימוש נפגעת. האיסלייט פותר בעיה זו על ידי מסך רגיש במיוחד, שמשלב זיהוי של מחוות אצבע וסטיילוס שנשלף מצידו. במצב זה, ממשק המגע מזכיר את זה של מחשבי הטאבלט-לפטופ של לנובו ו-HP.

 


 

כשפתחנו את האריזה של האיסלייט, הופתענו לגלות בה מקלדת אלחוטית. נראה שאסוס מבינה את הלקוח שלה; הוא לא מחפש צעצוע מגע גדול וצבעוני, עם אפליקציות, אלא מחשב אמיתי עם תוכנות שיהיה בעיצוב של מחשב לוח. ולכן החברה כללה את המקלדת באריזה: מבחינתה, אתם לא צריכים לשלם אקסטרא רק בגלל שבא לכם להקליד כמו בני אדם.

 


 

המקלדת עצמה (מתוצרת מיקרוסופט) מעוגלת, והמקשים שבקימור התחתון (B,N) גדולים יותר. המקשים מצריכים קצת הסתגלות, אבל המקלדת נוחה ובעלת משוב טוב. "אם קניתי טאבלט, בשביל מה אני צריך מקלדת?" חושב לעצמו מגיב 19. למה? משום שאת הדוקטורט שלך באמנות הטוקבק לא תכתוב על מקלדת וירטואלית.

 

בחלקו העליון נמצאת מצלמת רשת לשיחות וידאו, אבל אין לו מצלמה אחורית. המהנדסים הניחו שמי שקונה את האיסלייט לא ירצה להתעסק בזוטות פנאי כמו צילום. ואתם יודעים מה? חבל; יתכן שבכך, איבדה אסוס לא מעט לקוחות פוטנציאליים שהיו מעדיפים טאבלט מקצועי לשימוש פרטי. בנוסף, אסוס יכלה לשלב במחשב גם תוכנה לניהול יישומי מולטימדיה כפי שעשתה בטאבלט-נטבוק שלה, ה-101MT, מה שהיה עושה אותו ליותר נוח לשימוש.

 


 

למחשב שני שקעי USB, מחופים. חבל שהחיפויים שלהם דומים יותר לכיסוי שקע של מצלמה קומפקטית מאשר לשל טאבלט עילית: קשה להוציא ולהכניס אותם, והם עומדים בסתירה לסטייל של המכשיר אליו הם מחוברים. יש לו גם שקע מיני HDMI, שקע אוזניות וקורא כרטיסים משולב.

שורה תחתונה: המקלדת היא בחירה נכונה, חבל שאין מצלמה אחורית

ציון:


 

מולטימדיה ותוכנות: המשרד הנייד

אסוס אולי לא בנתה ממשק מיוחד לאיסלייט, אבל היא כללה בו כמה תוכנות חביבות מאוד. אחת הבולטות היא ArtRage Studio, תוכנת ציור מעולה ונוחה. יש לה שלל כלי ציור שמגיבים בצורה טובה גם לסטיילוס וגם לאצבע שלכם. היא לא פוטושופ, ואין בה רכיבים מתקדמים של עיבוד תמונה, אבל תוכלו לצייר בה בקלות ובכיף.

 


 

לצידה, תמצאו את תוכנת הקינדל לפי.סי, שמסתנכרנת עם חנות הספרים של אמזון. התוכנה נוחה מאוד לשימוש, והופכת את האיסלייט לספר אלקטרוני. תוכלו לקנות ספרים או לקרוא את אלו שכבר הורדתם, לתייק ולארגן אותם לפי סופרים או ז'אנרים.

 


 

אסוס מסתמכת על נגן המדיה המשולב של חלונות 7 כדי לספק את צרכי הווידאו והמוזיקה שלכם. הממשק שלו אמנם לא מושלם, אבל הוא סביר ומספק. למי שלא מכיר, נספר שניתן לחפש ולמיין שירים לפי שלל מאפיינים – ביניהם ז'אנר מוזיקלי, אלבום, מספר השמעות ועוד.

 


 

במחשב מותקנת חבילות תוכנות המגע של חלונות 7, שכוללת את Surface Globe - תוכנת מידע גיאוגרפי שדומה לגוגל Earth, תוכנת Surface Collage לארגון ותצוגת תמונות, ושלושה משחקוני מגע חביבים.

 


 

הגדולה של האיסלייט הוא בלעשות את מה שכל לפטופ עושה – ואף טאבלט לא: להפעיל תוכנות משרדיות בצורה נוחה ומוכרת. וורד, פאוור פוינט, אקסל וכל היתר מותקנות בו בגירסת בסיס (ואיתן, גם מובי מייקר לעריכת תמונות וסרטים). מצד שני, חשוב לזכור שלשם כך הוא זקוק למקלדת הפיזית שלו, מה שמגביל את הניידות שלכם במידת מה.

 


 

בולטת בהיעדרה תוכנה לשליטה על המצלמה של המחשב, כמו YouCam או דומה. אסוס השתמשה בעבר בתוכנה הזו, וחבל שוויתרה עליה הפעם. אמנם משתמשי המחשב לא מחפשים אפליקציות ופיצ'יפקעס, ויש במחשב את מינימום התוכנות ההכרחי - אבל אסוס יכלה להשקיע בכך קצת יותר.

שורה תחתונה: פוטנציאל שלא מומש במלואו

ציון:


 

ביצועים: טאבלט-זילה

כפי שכבר אמרנו, האיסלייט הוא מחשב חזק. מתחת למכסה המנוע שלו תמצאו מעבד אינטל Core i5 430U, מעבד במתח נמוך ששתי הליבות שלו מפיקות 1.33 גיגהרץ (ארבעה תהליכים בו זמנית), ומסוגל להאיץ עד 1.86 גיגהרץ. יש לו גם שני גיגה זיכרון מהיר (המחשב יימכר גם בגירסה של ארבעה גיגה). את הביצועים מרגישים ברגע שמפעילים אותו: חלונות 7 עולה ומוכנה לעבודה בתוך שניות מרגע הלחיצה על הכפתור.

 

כל תוכנה שהפעלנו עליו עבדה בצורה טובה ומהירה. התקנו עליו גם את פוטושופ, והוא הריץ אותה בצורה מכובדת. התקנו גם את המשחק Call Of Duty 4, שאמנם הפעיל את הסרטונים בצורה חלקה, אבל השתעל במשחק עצמו (ברזולוציית תצוגה מקסימלית הוא פעל בפחות מעשרים פריימים לשניה). בכל זאת, יש לו מעבד גרפי GMA מבית אינטל, שלא נועד למשימות תלת ממד תובעניות.

 

עם זאת, השילוב בין חלונות 7 וכונן SSD מאפשר פעולה מאוד מהירה, שקשה למצוא בלפטופים סטנדרטיים. החיסרון היחיד שלו הוא בנפח האחסון: 32 גיגה הם לא מספיק עבור כל אוספי הסרטים, השירים והמסמכים שלכם. קורא הכרטיסים מאפשר להגדיל את נפח האחסון בעד 32 גיגה נוספים, אולם גם נתון זה אינו מספיק. קיים גם דגם בנפח של 64, גיגה, אולם הוא לא ימכר באופן סדיר בישראל (אלא רק בהזמנה מיוחדת). 

שורה תחתונה: תחנת כוח אמיתית

ציון:


 

סוללה ופליטת חום: מתוק, אבל קצר

האיסלייט חזק, מה שאומר שהוא גם מתחמם. לא בצורה שמפריעה באמת לעבודה, אבל היא בהחלט מורגשת. האוויר החם נפלט מחלקו העליון, כדי שתרגישו אותו פחות. מצד שני, בהחלט תרגישו כשתהפכו אותו על הצד.

 

הסוללה היא החולשה הכי גדולה שלו. בעוד בני הדודים שלו מחזיקים שמונה שעות (בזכות מעבדי ARM במתח נמוך), ומתחרה ישיר כמו הסלייט 500 של HP מגיע לחמש שעות, האיסלייט מגיע לקצת פחות מארבע שעות. הצלחנו להשיג תוצאה זו בשימוש סביר (גלישה, תוכנות משרדיות והאזנה למוזיקה). בשימוש ספרטני יותר, שכלל גלישה בלבד, הגענו לארבע שעות וחצי. דוד של ספיידרמן אמר פעם "עם כוח גדול, באה אחריות גדולה". במקרה של האיסלייט, האחריות שלכם היא לקחת מטען בתיק, ולוודא שיש שקעים פנוים באיזור.

שורה תחתונה: קצר מדי עבור משתמשים רבים

ציון:


 

סיכום: לוח למקצוענים

אם האייפד הוא וספה והאייפד 2 הוא קטנוע מנהלים, הרי שהאיסלייט הוא הארלי דיווידסון. יש לו כוח, יש לו נוכחות, ולמי שיש אחד – נוהג בו בגאווה. האיסלייט יכול לעשות דבר אחד שאף טאבלט אחר לא יכול: להחליף את המחשב שלכם בבית בתור מחשב עבודה עיקרי. אם כיום אפשר לראות שמחשבים ניידים נכנסים ליותר ויותר בתים בתור מחשבים עיקריים (הם חזקים כמו השולחניים, ולא עולים הרבה יותר), יתכן שבקרוב יצטרפו אליהם גם האיסלייט ואחרים.

 

מצד שני, הקהל הרחב לא מחפש עוצמה, אלא פשטות וכיפיות, וכאן נופל האיסלייט מלוחות מתחרים. לכן מייעדת החברה את המחשב אל שוק צר יותר, בו נמצאים בינתיים רק מחשבים אולטרא ניידים, מחשבי טאבלט לפטופ ומתחרים כמו הסלייט 500 וה-Q550 של פוג'יטסו. בנוסף לעיצוב הטאבלט, האיסלייט מציג על פניהם יתרון נוסף: בעוד רובם עולים בין 7,000 ל- 10,000 שקל, הלוח של אסוס צפוי לעלות סביב 5,000 שקל.

 

ציון סופי


 

יתרונות: ביצועים, עיצוב, מקלדת כלולה באריזה

חסרונות: אין מצלמה אחורית, נפח אחסון, זמן סוללה

שורה תחתונה: טאבלט אמיתי לעבודה

 

מחיר: טרם נקבע, ככל הנראה כ-5,000 שקל

 

למפרט המלא באתר היצרן

 

חדש: מילון מונחי תכנות ביידיש >>

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אסוס איסלייט: לוח ארגוני אמיתי
צילום: ניצן סדן
מומלצים