שתף קטע נבחר

גם אני פורים - אבל שונה קצת

איך נראתה חגיגת פורים במחלקות הילדים בבית החולים? מי שימח את ילדי משען למרפא הלוקים בשיתוק מוחין, וכיצד ילדים חירשים יכולים ליהנות מהקראת המגילה? לה לה לה הפצ'י

ליצנים רפואיים, חיילות מבסיס חיל הים הסמוך לבית החולים, ותלמידים מתנדבים, הגיעו לרגל הפורים למחלקות בית החולים לילדים 'מאייר' במתחם בית החולים רמב"ם, והכינו עם הילדים עדלאידע שצעדה בשטח בית החולים.

 

המתנדבים עזרו לילדים - יהודים, מוסלמים, דרוזים ונוצרים - להתאפר ולהתחפש, באמצעות כובעים וקישוטים ואז הובילו תהלוכה שמחה ורועשת אל אמפיתיאטרון קטן, הצמוד לבית החולים לילדים. שם נערכו הופעות של להקת 'המתופפים'  והקוסם צחי וייט שתרמו את הופעתם.

 

לאחר ההופעות התכבדו הילדים בפופקורן, גלידה ועוגיות, לפני שחזרו לשגרת הטיפולים במחלקות. גם לאחר מכן, המשיך צוות המטבח את החגיגה וחילק את ארוחת הצהריים תחת הכותרת 'מק-רמב"ם'. עגלות המזון קושטו, והארוחה עצמה נארזה בקופאות קרטון חגיגיות.

 

מנהל בית החולים לילדים, פרופ' עמוס עציוני, שהתחפש בעצמו כמובן, אמר בתום האירוע כי יש כוונה להפכו למסורת שנתית. "ברור שצחוק ואווירה טובה תורמים רבות להחלמת הילדים. אין ספק שאירועים כאלה, שמעלים חיוך על פניהם של הילדים, יסייעו להחלמה והבראה מהירות".


 

"אורה ושמחה וששון ויקר". צילום: פיוטר פליטר

 

גם ילדי "משען למרפא", ילדים נכים משותקי מוחין, קיבלו חיבוק גדול לפורים. מאה מילדי העמותה הגיעו מחופשים עם משפחותיהם למסיבת הפורים השנתית של העמותה שהתקיימה בגן האירועים "אחוזת טל". שתרם את האחוזה, התקליטן, ההגברה, התאורה וארוחת מלכים למסיבת פורים מיוחדת במינה. הזמר משה פרץ שנקרא

לדגל, וכמו בכל שנה בחמש השנים האחרונות הופיע בפני הילדים בהתנדבות. גם זהבה בן הגיעה ושימחה את הילדים וישי לפידות, סולן להקת "אוף שימחעס" תיבל עם מוזיקת דאנס חסידית ששמחה את הילדים.

 

עמותת 'משען למרפא' הוקמה לפני 11 שנים בראשות אהרון גוזלן, אב לילדה נכה, שהבין את הצורך הממשי והמיידי בסיוע לילדים הנכים ובני המשפחות שמטפלות באופן אינטנסיבי בילדים וצרכיהם המיוחדים. העמותה מסייעת לכ-150 ילדים משותקי מוחין בדרגת נכויות שונות, (רובם על כיסאות גלגלים וחלקם הקטן נעזר בהליכונים) ו-400 בני משפחותיהם, רובן במצב סוציו אקונומי קשה. העמותה מסייעת במימון טיפולים מיוחדים לילדים, בהסעות, בארגון ימי כיף, הגשמת חלומות לילדים, חלוקת סלי מזון לחגים, בהתנדבות יומית במועדונית של מחלקת הרווחה ובפעילויות שנתיות - קייטנות בחורף ובקיץ ומסיבות ואירועים בחגים.

 

איך אומרים המן בשפת הסימנים?

שמיעת קריאת מגילה בבית כנסת היא חוויה שילדים ומבוגרים לקוי שמיעה אינו יכול לחוות מאחר ובתי הכנסת אינם מונגשים עבורם. גן מיח"א בחיפה  קיים קריאת מגילה אסתר המותאמת לחרשים, בחדר עם תקרה ורצפה אקוסטית, המפחיתים רעשים סביבתיים ומערכת הגברה המותאמת למכשירי שמיעה מסוג FM. בעל הקורא הקריא את המגילה אל מול הילדים כך יכלו לראות את שפתיו, זאת בנוסף למתורגמנית שתרגמה לשפת הסימנים.

 

"לקויי שמיעה הם חלק אינטגראלי בחברה שלנו," אומרת דפנה פרומר מנהלת מיח"א חיפה. "כל מקום ציבורי צריך להיות מונגש ללקויי שמיעה. זה אומר תקרה ורצפה אקוסטיות והגברה. זו השקעה מועטה התלויה ברצון של הקהילה. יש לתת לילדים ומבוגרים אלו להיות חלק מפעילויות היומיומיות. כולל את הפעילות הסימבולית של החגים – כמו קריאת המגילה".  

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צעדת עדלאידע בבית חולים רמב"ם
צילום: פיוטר פליטר
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים